Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

ben yakın zamanda getirdim. kutunun içine koymadan önce satıcıdan rica ettim patpatlara sardırdım. sonra kutusuna koyup uçağa verdim. hiç sorun yaşamadım. en ufak bir çizik olmadı
nerden aldınız bi sorun yaşadınız mı?

• Beğen
Tepkiler: ibrahim1634
Scudo
yurtdışından bisiklet getiren arkadaşlara bir sorum olacak bisikleti havalimanında teslim ederken kendi karton kutusu yeterli oluyor mu yoksa ekstra önlem almak gerekir mi yada alan olduysa nasıl yaptınız malum dünyanın parasını veriyoruz zarar gelmesin taşırken
1742985693048.png

nerden aldınız bi sorun yaşadınız mı?
almanya'dan aldım. thy den dönüş biletini alırken spor ekipmanı olarak bisiklet taşımayı eklettim. +3000TL ücret ödedim buna. Havaalanında bagaj işlemleri sırasında bisikleti büyük hacimli taşıma bölümüne götürüyorsunuz ve oradan alıyorlar. Yurda dönünce istanbul havalimanında gümrük memurları beni çevirdi. Bisikletin fiyatını sordular. Yolcunun yanında bir bisiklet taşıyabileceğini söyledim. İlgili maddeyi zaten yazıcıdan çıkarmıştım, onu gösterdim. Bir sorun yaşamadan geçtim yani

almanya'dan aldım. thy den dönüş biletini alırken spor ekipmanı olarak bisiklet taşımayı eklettim. +3000TL ücret ödedim buna. Havaalanında bagaj işlemleri sırasında bisikleti büyük hacimli taşıma bölümüne götürüyorsunuz ve oradan alıyorlar. Yurda dönünce istanbul havalimanında gümrük memurları beni çevirdi. Bisikletin fiyatını sordular. Yolcunun yanında bir bisiklet taşıyabileceğini söyledim. İlgili maddeyi zaten yazıcıdan çıkarmıştım, onu gösterdim. Bir sorun yaşamadan geçtim
heralde akıllarınca kuralları bilmiyosunuz sandı oysa bu forumdakiler onlardan daha bilgilidir bu konuda yanı yaladık yuttuk mevzuati resmen :).
mağaza olarak tavsiye edeceğiniz bir yer var mı almanya için

almanya'dan aldım. thy den dönüş biletini alırken spor ekipmanı olarak bisiklet taşımayı eklettim. +3000TL ücret ödedim buna. Havaalanında bagaj işlemleri sırasında bisikleti büyük hacimli taşıma bölümüne götürüyorsunuz ve oradan alıyorlar. Yurda dönünce istanbul havalimanında gümrük memurları beni çevirdi. Bisikletin fiyatını sordular. Yolcunun yanında bir bisiklet taşıyabileceğini söyledim. İlgili maddeyi zaten yazıcıdan çıkarmıştım, onu gösterdim. Bir sorun yaşamadan geçtim yani
Siz ilgili maddeyi göstermeseydiniz ne yapacaklardı merak ettim. Bisikletin fiyatını da sormuşlar üstelik. Siz mevzuatı bilmiyor olsaydınız vergilendirecekler miydi? Yoksa yanınızda vergilendirilmesi gereken ikinci bir bisiklet mi getiriyorsunuz onu mu sorgulamaya çalıştılar?

heralde akıllarınca kuralları bilmiyosunuz sandı oysa bu forumdakiler onlardan daha bilgilidir bu konuda yanı yaladık yuttuk mevzuati resmen :).
Sağolsun hükümet sayesin millet kanunların kurdu oldu. :( Mağaza hemen hemen hepsi sorunsuz, ne aradığınıza göre (link) , (link) , (link) , (link) , (link) , (link) , (link) gibi sitelerden kiminden kendim alışveriş yaptım kiminden arkadaşlarım yaptı.. Yapılan alışverişlerden kimse sıkıntı yada memnuniyetsizlik yaşamadı.

...Yurda dönünce istanbul havalimanında gümrük memurları beni çevirdi. Bisikletin fiyatını sordular. Yolcunun yanında bir bisiklet taşıyabileceğini söyledim. İlgili maddeyi zaten yazıcıdan çıkarmıştım, onu gösterdim. Bir sorun yaşamadan geçtim yani...
Ülkede hiç düzgün bir şey olmuyor. Hep vatandaş mağdur.

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Herkes koparabildiginin derdine dusmus bu ekonomik krizde.. Boyle herseye hazir olmak gerek, bravo..

3000 mi olmus bu arada, yuh :/

valla bilemiyorum amacı gerçekten ama bir süre sonra kendisinin de maratoncu olduğunu anlatmaya başladı :)
ben bike-discounttan aldım bonn yakınlarında. gayet sorunsuz bir alışverişti, ilgilendiler sağolsunlar. tavsiye ederim...
Siz ilgili maddeyi göstermeseydiniz ne yapacaklardı merak ettim. Bisikletin fiyatını da sormuşlar üstelik. Siz mevzuatı bilmiyor olsaydınız vergilendirecekler miydi? Yoksa yanınızda vergilendirilmesi gereken ikinci bir bisiklet mi getiriyorsunuz onu mu sorgulamaya çalıştılar?
valla o kısmı ben de merak ettim açıkçası. fiyatını net olarak sordular evet. vergi mi isteyeceklerdi? bence tarz öyleydi ama bu konudaki bilgimi görünce bence buna yeltenmediler.
Ülkede hiç düzgün bir şey olmuyor. Hep vatandaş mağdur.
maalesef...

Bike24 ten bisiklet almıştım.Kutu çok büyük olduğu için xray cihazından geçmedi.xray cihazından geçmeyen bisikleti uçağa alamayacaklarını söylediler.sonra bisikleti kutudan çıkardılar ve bisikleti kutusuz xray cihazından geçirdiler(polisin gelmesini beklediler onun eşliğinde geçirdiler).yanıma Türkiye den koli bantı almıştım.sorunsuz tekrar koliye koyup bantladım.yalnız çok vakit kaybettim.her ihtimale karşı havalimanına erken gidin

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
yukarılarda bir arkadaş kargodan bahsetmiş, özel mesaj gönderdim ama görmedi sanırım. belki bilenler vardır buradan da sorayım:

yurt dışından bisiklet alıp yanımda getirdim tamam bu kısımda hiçbir sorun yok. yurt dışından alıp kargoya verme ve vergi iadesi alma prosedürü nasıl oluyor acaba? bunu deneyimleyen var mı?

yukarılarda bir arkadaş kargodan bahsetmiş, özel mesaj gönderdim ama görmedi sanırım. belki bilenler vardır buradan da sorayım:

yurt dışından bisiklet alıp yanımda getirdim tamam bu kısımda hiçbir sorun yok. yurt dışından alıp kargoya verme ve vergi iadesi alma prosedürü nasıl oluyor acaba? bunu deneyimleyen var mı?
Yapmadım ama tahminim şöyle: kargoya verirseniz gümrüğe girer. Gümrüğe girerse 27€’yu geçtiği için işler karışır.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Yapmadım ama tahminim şöyle: kargoya verirseniz gümrüğe girer. Gümrüğe girerse 27€’yu geçtiği için işler karışır.
Hayır karışmaz, kargo yolu ile buradan satın alırsa geçerli söylediğiniz.

17.Soru: Yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonrası süreler içerisinde gönderilen kişisel eşyanın gümrük işlemleri nasıldır?
Cevap:
Yolcunun yanında getiremediği ve kargo veya posta ile gönderdiği kişisel eşyasında 30 kg ağırlık veya kıymet limiti bulunmamakta olup herhangi bir vergi tahsil edilmemektedir. Kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi ispatlamak amacıyla pasaportu ile birlikte eşyanın bulunduğu gümrük idaresine başvurması gerekmektedir.

17.Soru: Yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonrası süreler içerisinde gönderilen kişisel eşyanın gümrük işlemleri nasıldır?
Cevap:
Yolcunun yanında getiremediği ve kargo veya posta ile gönderdiği kişisel eşyasında 30 kg ağırlık veya kıymet limiti bulunmamakta olup herhangi bir vergi tahsil edilmemektedir. Kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi ispatlamak amacıyla pasaportu ile birlikte eşyanın bulunduğu gümrük idaresine başvurması gerekmektedir.
deneyen var mı acaba, vergi müşaviri vs ücretleri çıkar mı?

Hangi sitelerden bakıyorsunuz?

Cevap:
bu yöntemle bisiklet getirdiniz mi acaba?
Ben bedenime göre tam sınırda bir bisiklet almışım. bunu satıp tam kendime uygun olanı almak istiyorum. bu yöntem daha zahmetsiz görünüyor.

bu yöntemle bisiklet getirdiniz mi acaba?
Ben bedenime göre tam sınırda bir bisiklet almışım. bunu satıp tam kendime uygun olanı almak istiyorum. bu yöntem daha zahmetsiz görünüyor.
Hayır, oraya kadar gitmişken uçakta yanımda getirmek daha kolay geliyor. Kargo olunca gümrüğe gidip uğraşmak gerekecek ki, oradan da benim kargoya vermem lazım yine.

• Beğen
Tepkiler: MuratDogan
Günaydın, Herkesin Ramazan Bayramını tebrik ederim. sizlere bir sorum olacaktı. Yurtdışından bisiklet almak için acaba hangi Ülke fiyatları daha avantajlı, (Mesela Alman yamı, Hollanda mı yada başka ülkeler.) ben Gravel türü bir bisiklet almak istiyorum.

Geri