Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Günaydın, Herkesin Ramazan Bayramını tebrik ederim. sizlere bir sorum olacaktı. Yurtdışından bisiklet almak için acaba hangi Ülke fiyatları daha avantajlı, (Mesela Alman yamı, Hollanda mı yada başka ülkeler.) ben Gravel türü bir bisiklet almak istiyorum.
Alacağınız markaya göre değişir. Önce marka model belirleyin, sonra buna göre arama yaparsınız.

Scudo
Yani ben katlanir bisiklet modelinde gravle gececegim haliyle daha yeniyim baktigim markalar, giant, scott, cube gibi markalar

Malesef herkes avrupa ülkelerine kolayca gidemiyor. Balkan ülkelerinden almak nasıl olur fiyat az çok aynı mı olur Türkiye ile.. mesela Sırbistan ülkesi

Merhaba , Almanyadan bisiklet getiricem 23 Nisanda . Tax fee ve havaalanında vergi memurunu takılmamak amaçlı resmi bir yazı bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi ? Bir de deneyim sahibi arkadaşlardan çıkabilecek muhtemel problem var ise paylaşırsa sevinirim .

Şu koca forumda Japonya'dan bisiklet getiren yok ya, ona yanarım 😀

Şu koca forumda Japonya'dan bisiklet getiren yok ya, ona yanarım 😀
Keirin diye bir yarışları varmış. Çelik single speedlerle yarışıyorlar sanırım. Kültürel bir faaliyetmiş orada. 7-8 kg ağırlığında çelik bisikletler ilginç olabilir buraya getirmeye çalışacaksanız. Veya güncel bir fuji de güzel olabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Keirin diye bir yarışları varmış. Çelik single speedlerle yarışıyorlar sanırım. Kültürel bir faaliyetmiş orada. 7-8 kg ağırlığında çelik bisikletler ilginç olabilir buraya getirmeye çalışacaksanız. Veya güncel bir fuji de güzel olabilir.
Corsa Corsa veya Y'sroad gibi dükkanlarda, eşi benzeri az bulunan o tür bisikletler var. Hatta Colnago'nun sınırlı üretimlerini satmıyorlar ama bazı mağazalarda sergilediklerini izledim. O tür getirir miyim emin değilim, çok cezbedici bir fiyat olursa, kendi alacağım haricinde, arkadaşımın üstünden onu da getiririm. Şu an en kötü 1, iyi ihtimalle 2 bisiklet getirme planım var. Vergiler Japonya'da her ürün için %5 diye gördüm. Ancak bazı online sitelerde, %10 gibi vergiyle bağlantılı bir indirim yapıldığını sanıyorum.

Keirin çok popüler bir yarış türüymüş, ben de videolardan gördüm. İzlemek için bilet fiyatları da çok ucuz diye söylüyorlar. Denk gelirsem paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Merhaba, Avrupadan kendimle birlikte getirmeyi düşünüyorum ya kadro ya da bisiklet duruma göre. Ülkeye girişte veya orada nelere dikkat etmem gerekiyor? Aklımda olan çeşitli modeller var onlar olmazsa ht kadrosu getirmeyi düşünüyorum.

Merhaba, Avrupadan kendimle birlikte getirmeyi düşünüyorum ya kadro ya da bisiklet duruma göre. Ülkeye girişte veya orada nelere dikkat etmem gerekiyor? Aklımda olan çeşitli modeller var onlar olmazsa ht kadrosu getirmeyi düşünüyorum.
Konuyu geriye doğru tararsanız eğer tüm sorularınıza cevap bulacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: necati giray
Tekrar merhaba herkese,
Hollanda'da işleyen süreci öğrendim.
İlk iletişime geçtiğim cube mazağasından yeterli bilgi alamadım ama başka bir cube şubesiyle ve canyon hollanda ile iletişim kurunca onlardan bilgi alabildim. Almanya'da olduğu gibi ayrı bir tax free formu düzenlenmesine gerek yokmuş. Mağazanın düzenlediği faturayı gümrükte onaylatınca bunu göndermek vergi iadesi için yeterliymiş. Başta mağazanın iade yapacağını teyit etmek gerekiyormuş sadece.
Şurada da anlatıyor: (link)
Nisan'da bisikleti alınca da deneyimlerimizi burada tekrar paylaşırım inşallah.
Tekrar merhaba herkese.
Bisikletim geldi sonunda :hhhhhh:
105 setli Cube Attain SLX

PHOTO-2025-04-15-11-10-26.jpg

Aslında beyazını istemiştim ama sezon yaklaşınca mağazalarda stoklar tükenmiş, o yüzden yeşilini tereddüt ederek aldım ama canlı canlı görünce çok beğendim gerçekten. Kazasız süreriz inşallah. Darısı bekleyenlerin başına diyelim.
Süreçle ilgili bilgilendirme yapayım şimdi.
Önceki mesajımda belirttiğim gibi Hollanda'da ayrı bir tax free formu doldurmaya gerek yokmuş. Mağazada kesilen faturayı gümrük memurunun onaylaması yeterli. Cube'nin kendi bayisinde bulamadık, Amsterdam'da Tromm Tweewielers adlı bir bisikletçiden aldık. Bunlar vatfree.com ile anlaşmalıymış. vatfree.com uygulamasını telefona yükleyip hesap oluşturduk, pasaport bilgileri ile birlikte mühürlettiğimiz faturanın fotoğrafını çekip yükledik. Sistem böyle işliyor. Şimdi iade bekliyoruz. İade gerçekleşince tekrar yazarım buraya.
Bu arada bisiklet 1399 euro, vergisi 242 euro yapıyor, vatfree.com komisyon olarak 65 euro kesiyor. Tahmini 177 euro iade olacak yazıyor uygulamada.
Bisikleti ocak ayında alsaydık fiyatı 1156 euro idi, o zaman 1 euro 36 TL idi. Ocak'ta 41600 liraya gelen bisikleti Nisan'da 58700 liraya almış olduk. Ona canım biraz sıkıldı ama olsun artık.

Merhaba arkadaşlar yazıları okudum da anlamadım canyonun sitesinden Türkiyeye ürün gonderimi yapılıyormu yurt dışına çıkma imkanim yok eve kadar gonderimde ne kadar fiyat çıkıyor yada gönderim varmı Türkiye'ye

Merhaba arkadaşlar yazıları okudum da anlamadım canyonun sitesinden Türkiyeye ürün gonderimi yapılıyormu yurt dışına çıkma imkanim yok eve kadar gonderimde ne kadar fiyat çıkıyor yada gönderim varmı Türkiye'ye
yok

Ben sitesinde kargo bölümüne girince böyle bir sey görüyorum, nekadar dogru ve yanlis bilemem ama türkiye ye gönderi var yaziyor. Ve ayni sayfada gümrük islemleri tax free islemleri vs. icin de yazi/bilgi var.

(link)

canyon.png

Ben sadece sitenin verdigi bilgilere dayanark bu bilgiyi veriyorum, gönderi hakkinda kesinlikle hic bir bilgim yok ve ben siteye almanyadan giriyorum, türkiyeden girince belki baska bilgi verebilir.
Linki yukarida vermistim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben sitesinde kargo bölümüne girince böyle bir sey görüyorum, nekadar dogru ve yanlis bilemem ama türkiye ye gönderi var yaziyor. Ve ayni sayfada gümrük islemleri tax free islemleri vs. icin de yazi/bilgi var.

(link)

326372 dosyayı görüntüle

Ben sadece sitenin verdigi bilgilere dayanark bu bilgiyi veriyorum, gönderi hakkinda kesinlikle hic bir bilgim yok ve ben siteye almanyadan giriyorum, türkiyeden girince belki baska bilgi verebilir.
Linki yukarida vermistim.
tr'de 30$ üzeri vergi geliyor vs. hele bisikletlerde çok çok daha fazla vergi gelir. almanya'daysan ordan alıp tr'ye getirebilirsin tabi. konuda eskiye doğru git her bilgiyi öğreneceksin.

tr'de 30$ üzeri vergi geliyor vs. hele bisikletlerde çok çok daha fazla vergi gelir. almanya'daysan ordan alıp tr'ye getirebilirsin tabi. konuda eskiye doğru git her bilgiyi öğreneceksin.
Benim türkiye ye bisiklet getirmek gibi bir amacim yok, ben zaten istedigim zaman getiririm ben almanyada yasiyorum.
Sorun suki sen benim verdigim cevabi ya okumamissin yada anlamamissin, kime ve neden cavap verdigimi dogru okusaydin nedenini bilirdin.
Arkadas Canyon türkiye ye bisiklet gönderiyormu fiyati nekadar diye sormus, bende kendisinie site de ne yazdigini söylemek ve görsel olarak göstermek icin cevap verdim hepsi bu.
Dogru ama yanlis onu bilemem, görseldeki Canyona ait bilgi güncel olarak bugüne ait.

Paket gönderim hakkinda burada bizi iyi bir bilgilendirdiler.
Yurtdışı alışveriş

Canyon gönderir ücreti karşılığında, ama siz Türkiye gümrüğünden çekemeyebilirsiniz.

Yurtdışına çıkma ihtimaliniz yoksa ya da biri vasıtasıyla getiremeyecekseniz, posta yoluyla yapmak size çok daha pahalıya mal olur. Beğendiğiniz bisikletin KDV hariç fiyatı ile birlikte yakınınızdaki gümrük müşavirlerinden birkaçından fiyat alabilirsiniz. Onlar size uçtan uca maliyet(vergi , kağıt işleri, komisyonları...) teklifini yapacaklardır.
30€ altına da vergi ödüyorsunuz (Navlun dahil). 30üstü olduğunda beyanname verme zorunluluğunuz var.

Canyon gönderir ücreti karşılığında, ama siz Türkiye gümrüğünden çekemeyebilirsiniz.

Yurtdışına çıkma ihtimaliniz yoksa ya da biri vasıtasıyla getiremeyecekseniz, posta yoluyla yapmak size çok daha pahalıya mal olur. Beğendiğiniz bisikletin KDV hariç fiyatı ile birlikte yakınınızdaki gümrük müşavirlerinden birkaçından fiyat alabilirsiniz. Onlar size uçtan uca maliyet(vergi , kağıt işleri, komisyonları...) teklifini yapacaklardır.

30€ altına da vergi ödüyorsunuz (Navlun dahil). 30üstü olduğunda beyanname verme zorunluluğunuz var.
ya da @TeamO2.cc getiriyor gidemiyorsanız en mantıklı seçenek o

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Geri