Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Selamlar yarın almanyadan trek madone sl6 gen 8 alıcam , çarşambada dönüşüm var tr ye . 4500 euro fiyatı var tex fee i de çıkartınca 4100 euro seviyelerine gelecek. Tr de ise 6100 € gözüküyor.
Tr pasaportum var, ülkeye girişte havalimanında vergilendirmeyle karşılaşma durumum var mı ? o durumda hukuki olarak bana yardımcı olacak bir pdf yada link paylaşabilecek olan var mı ?

Scudo
Selamlar yarın almanyadan trek madone sl6 gen 8 alıcam , çarşambada dönüşüm var tr ye . 4500 euro fiyatı var tex fee i de çıkartınca 4100 euro seviyelerine gelecek. Tr de ise 6100 € gözüküyor.
Tr pasaportum var, ülkeye girişte havalimanında vergilendirmeyle karşılaşma durumum var mı ? o durumda hukuki olarak bana yardımcı olacak bir pdf yada link paylaşabilecek olan var mı ?
(link)

Benim türkiye ye bisiklet getirmek gibi bir amacim yok, ben zaten istedigim zaman getiririm ben almanyada yasiyorum.
Sorun suki sen benim verdigim cevabi ya okumamissin yada anlamamissin, kime ve neden cavap verdigimi dogru okusaydin nedenini bilirdin.
Arkadas Canyon türkiye ye bisiklet gönderiyormu fiyati nekadar diye sormus, bende kendisinie site de ne yazdigini söylemek ve görsel olarak göstermek icin cevap verdim hepsi bu.
Dogru ama yanlis onu bilemem, görseldeki Canyona ait bilgi güncel olarak bugüne ait.

Paket gönderim hakkinda burada bizi iyi bir bilgilendirdiler.
Yurtdışı alışveriş
açıklama için teşekkürler

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Selamlar tşkler paylaşım için bende o sayfaya bakıyordum , şöyle bir sorum olacak bir bisikletin getirilmesinde bir problem görünmüyor ama vergi uygulanmasıyla ilgili belli tutarın üzerinde vergi uygulanır mı bilemedim , sizin tecrübeniz var mı ?

Selamlar tşkler paylaşım için bende o sayfaya bakıyordum , şöyle bir sorum olacak bir bisikletin getirilmesinde bir problem görünmüyor ama vergi uygulanmasıyla ilgili belli tutarın üzerinde vergi uygulanır mı bilemedim , sizin tecrübeniz var mı ?
"Kargoyla geliyorsa", özetle 100bin TL'lik bisiklet alırsanız 500bin de masraf biner en az. Tam rakamlar için bir gümrük müşavirinden fiyat alın.

Son düzenleme:
Arkadaşım yolcu beraberinde 1 bisiklet getirne hakkına sahip. Gümrüğe sunmana gerek yok. Geçerken sorarsalar kişisel bisikletim var dersin, hatta gümrük sayfasındaki yolcu beraberinde 1 bisiklet getirebilir kısmını çıktı olarak al sorana gösterirsin.

Özetle 100bin TL'lik bisiklet alırsanız 500bin de masraf biner en az. Tam rakamlar için bir gümrük müşavirinden fiyat alın.
neden masraf biniyor anlamadım ? yurt dışından aldığım ve tr de kullanacağım bisikleti ülke içine sokuyorum .
Arkadaşım yolcu beraberinde 1 bisiklet getirne hakkına sahip. Gümrüğe sunmana gerek yok. Geçerken sorarsalar kişisel bisikletim var dersin, hatta gümrük sayfasındaki yolcu beraberinde 1 bisiklet getirebilir kısmını çıktı olarak al sorana gösterirsin.
çok tşk ederim . Geçen sene kendi bisikletimi belçikaya tur için götürmüştüm gidişte yada dönüşte herhangi bir soruyla karşılaşmamıştım . Bu sefer sıfır bisiklet olacak ama ben yine problem olmayacağını düşünüyorum .

neden masraf biniyor anlamadım ? yurt dışından aldığım ve tr de kullanacağım bisikleti ülke içine sokuyorum .

çok tşk ederim . Geçen sene kendi bisikletimi belçikaya tur için götürmüştüm gidişte yada dönüşte herhangi bir soruyla karşılaşmamıştım . Bu sefer sıfır bisiklet olacak ama ben yine problem olmayacağını düşünüyorum .
Ben yurtdışındayım yanımda daha önce kendime ve arkadaşa bisiklet getirdim. Sorun olmadı hiç. Forumda birçok kişide gidip getiriyor yanında henüz ben problem yaşadım diyen denk gelmedi.

Ben yurtdışındayım yanımda daha önce kendime ve arkadaşa bisiklet getirdim. Sorun olmadı hiç. Forumda birçok kişide gidip getiriyor yanında henüz ben problem yaşadım diyen denk gelmedi.
Tecrübem olmasına rağmen çekindim ama açıkçası yorumlarınız rahatlattı teşekkür ederim tekrardan .

Sana demiyor onu. Yurtdışından online TR'ye sipariş vermeye çalışan arkadaşa diyor. Yanınızda uçakla getirdiğiniz 1 adet bisiklet için gümrükte bir şey ödemeyeceksiniz.

Biz her ya bir bisiklet getiriyoruz.Gümrükten geçerkende sıkıntı yok . 1 Bisiklet getirme hakkın var.Sadece bisiklet olarak düşünmeyin bunu, sportif bir malzeme getirme hakkınız var.Misal kayak sporu için kayak takımı gibi....

Selamlar. Vietnam’dan bisiklet alıp beraberimde getirmek istiyorum. Sanıyorum büyük markalar çakma. Yerel markalar, Sava, Java, Twiter vs. Bunlar karbon, üzerinde full 105 veya Ultegra var. Jantlar karbon. Ne dersiniz alınır mı?

Mail yoluyla gönderilen faturada belirtilmiş olan %19 oranındaki miktarın geri iadesi yapıldı. Canyon'un sitesi üzerinde vergi iadesi süreci ile ilgili belirtilen adımları uyguladım. Kutunun içinden herhangi bir fatura çıkmadı, ürün kargolandıktan sonra mail adresinize gönderilen faturanın çıktısı ve Almanya için vergi iadesi başvuru formunu doldurarak havalimanından gerekli imzaları aldım. Sonrasında yine havalimanında bulunan DHL store dan Canyon'un Koblenz fabrikasına belgelerimi postaladım.
Peki fatura odeme yapiltiktan hemen sonra mi geldi email adresine, bende 16 Mayis 2025 Almanya gidecegim ancak donus biletimde ekipman secimi yapmayi unutmusum. Donuste Almanya daki Thy bankosundan ekipman secimi yapabilirmiyim.

Peki fatura odeme yapiltiktan hemen sonra mi geldi email adresine, bende 16 Mayis 2025 Almanya gidecegim ancak donus biletimde ekipman secimi yapmayi unutmusum. Donuste Almanya daki Thy bankosundan ekipman secimi yapabilirmiyim.
Şimdi arayıp THY müşteri hizmetlerinden ekletmenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim1634
Merhabalar, Canyon bisiklet için vergi iade sürecini tam anlayamadım.
Fatura kutudan çıkmazsa diye yanımda mail attıkları faturayı çıktı olarak alacağım ve bunu gümrüğe onaylatacağım. bunun dışında bir form var mı? belgeleri global blueya canyonun adresine olacak şekilde vermem yeterli olacak mıdır?

Gurkan beyin belirttiği gibi şimdiden yapınız garanti olsun.. Dönüşte aynı günde yapılabilir ama riskli zira sınırlı sayıda yer ayırdıklarından, kusura bakmayın yer yok diyerek bagajınızı almayabilirler. Müşteri hizmetlerini arayıp biletinize işletiniz, yada diğer sosyal medya aracıılığı ilede ekletme imkanı var.. Ben facebook chatinden yazarak işlettim, telefonda sıra beklemek can sıkıntısı :)

• Beğen
Tepkiler: ibrahim1634
Selamlar. Vietnam’dan bisiklet alıp beraberimde getirmek istiyorum. Sanıyorum büyük markalar çakma. Yerel markalar, Sava, Java, Twiter vs. Bunlar karbon, üzerinde full 105 veya Ultegra var. Jantlar karbon. Ne dersiniz alınır mı?
ben orda olsam en kötü jant seti, vites seti alırdım :) kadroyu da başka yerden alır miss gibi devam ederdim. ordaki yerel firmalar da belli ortalamanın üzerindedir yüksek ihtimalle ama o bisikleti getirdikten sonra hep kullanırsanız sorun olmaz gibi ama sonra satmak isterseniz alıcı olur mu biraz zor.

Merhaba Almanya Nurnberg trek mağazasından bisikleti dün aldım ve istanbula getirdim . Planet firması ile anlaşmaları vardı nakit almış olmama rağmen hava alanında kredi kart bilgilerimi alıp tax fee nin 2 hafta içersinde yatacağını ilettiler , göreceğiz . Bir diğer aklıma takılan konu T.C nin vergi uygulaması olacak mı sorusuydu burdaki arkadaşlarında söylediği gibi herhangi bir sıkıntı yaşamadım .

Merhaba Almanya Nurnberg trek mağazasından bisikleti dün aldım ve istanbula getirdim . Planet firması ile anlaşmaları vardı nakit almış olmama rağmen hava alanında kredi kart bilgilerimi alıp tax fee nin 2 hafta içersinde yatacağını ilettiler , göreceğiz . Bir diğer aklıma takılan konu T.C nin vergi uygulaması olacak mı sorusuydu burdaki arkadaşlarında söylediği gibi herhangi bir sıkıntı yaşamadım .
Hocam paketlemek işini nasıl yaptınız? Bir bisiklet çantası mı kullandınız yoksa büyük bir bisiklet kutusu mu?

Geri