Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından lastik siparişi

@Çağrı Soylu bende 25 düşünüyorum aslında ama bunda iç lastikte var 25 olan daha hızlıysa ondan almak lazım.

Scudo
Evancycles güvenilir galiba başka güvenilir siteleri listeleyebilecek olan var mı?

sitede gösterilen fiyat çifti için demi?

Ayrıca kaç günde geliyor

Merhabalar,

Yol bisikleti için iki adet dış lastik almam gerekiyor. Bisiklette yeni olduğum için nereden almak uygun olur bilmiyorum. Yurtdışındaki sitelerde bazı ürünler Türkiyeye kıyasla çok daha uygun ve gene bazı ürünler Türkiyede satılmıyor. Sanırım eskiden yurtdışı siparişi daha uygun fakat şu an yurtışınan sipariş vermek mümkün değil? Konu hakkında internette pek bilgi bulamadığım için buraya mesaj atmakta çareyi buldum.

Son olarak Türkiyedeki yol şartları malum bazen çok kötü olabiliyor. Yol bisikletim 700x25c lastiklerle gelmişti. 28 genişlikte bir tekere geçmek patlağa karşı korumamı arttırır mı? Dış lastik tavsiyelerinizi de isterseniz bırakabilirsiniz. (Performanstan gerekirse bir miktar feragat edip daha güvenli ve korumalı bır lastiği tercih edebilirim)

@myafacan

Yurtdışından alışveriş yapabileceğiniz sitelerden bazıları Wiggle, Merlin Cycles, Bike24, Bike-Components, Chain Reaction Cycles...

Lastiğin genişlemesi teori de patlama riskini azaltmaz. Ama geniş lastikleri daha düşük basınçlarda kullanabilirsiniz. Daha düşük basınçla konfor ve daha iyi yol tutuşu elde edebilirsiniz.

Korumalı lastikler ile benim şahsi tecrübem yok. Ama okuduklarımdan Schwalbe Marathon Plus, Continental Gatorskin ve GP 4 Season, Lifeline Prime Armour hakkında iyi şeyler söyleniyor.

(link)

Ayrıca bu siteden lastikler hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

@myafacan

Bir üst mesajda @Veto8 tarafından bahsedilen lastiklerden Continental Gatorskin modelini girebileceği hertürlü zeminde yaklaşık 5 yıl ve 10K km kadar kullandım. Özellikle ıslak zemin tutuşu konusunda başarılı bir lastik, ancak korumalı da olsa bu kesinlikle patlamayacağı anlamına gelmiyor. Beraber sürüş yaptığım diğer arkadaşlara kıyasla daha nadir olsa da patlaklardan nasibimi aldım.

Korumalı lastikler doğaları gereği ağır olduğu için bisikletin akıcılığını farkedilir biçimde etkiliyor. Denemek için taktığım GP4000 S2 (yenilerde GP5000) lastiklerle aynı inişte daha yüksek hızlara çıkabildiğimi farkettim.

Şu an gravel bisiklet kullandığım için akıcılık ilk önceliğim değil, ancak yol bisikleti kullanıcısı olsaydım patlak koruması yerine yuvarlanma direnci minimum ve ıslak tutuşu yüksek olan seçeneklere yönelirdim.

Geri