Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından Türkiye'ye getirilen telefonlar için kayıt harcı 1500 TL oldu

Scudo
Türkiye'den alınıp yurtdışına götürülen telefonlara da telefon başına 1500 lira para iadesi yaparlarsa, işte budur derim.

Yurtdisinda Türkiyede kazandığımın 5-10 katını kazanıyorum ve Türkiyeden düşük vergi ödüyoruz.

@Bisiklettech
Sanırım sömürgeleri olan bir ülkede yaşıyorsunuz.

@Mehmet Metin Levent
Suudi Arabistan'da yaşıyor olabilir. Oranın yönetim tarzı "No taxation and no representation"...

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
bu devlet işinde iyi para var arkadaşlar. ben de kurucam bir tane. var mı ortaklık yapacak birileri?
yer bakıyorum şöyle bi ıssız ada, ortaya bi toki, yanına bi avm yaparız, beachleri de özelleştirdik mi tadından yenmez.

çok şeyler yazarım da, mevsim yaz olsa bile silivri soğuktur şimdi.

Bedava olduğu zamanı bilirim. 2010 yılında işlem ücreti olarak 10TL mi ne vermiştim.

Turkcell bayiye 10TL ver, pasaportun fotokopisini bırak, 10 dakikada işlem tamamdı.

lüks tüketimin önüne geçmek için yapılan bir uygulama
bence de hiç bir şey üretemeyen toplumun bu lükslere sahip olması biraz garip
parası olan kullansın olmayan hava atma derdinde olmasın

Hep yasakla yüksek zamlarla geçsinler zaten lüks tüketimin önüne önce yatlara konulan yakıttan vergi alsınlar. Sonra affettikleri kol gibi vergi borçlarını toplasınlar. Sonra geriye telefonun lüks tüketimi kalırsa ona razı oluruz biz.
Bir telefon ne kadar lüks tüketim olabilir aklım almıyor ya. Cep telefonu bu yat değil, Ferrari değil.

bir lüks tüketim ürünü olarak cep telefonu, pırlantadan % kaç vergi alınıyor biliyor musun?

pırlanta ham olarak ülkeye giriyor. burada işlenip altına platine vs oturtulup satılıyor buradaki insanların emeği var telefonun bütün parası dirakt dışarı gidiyor
hem kaç kişi pırlanta alıyor ki?
Cep telefonuna verdiğimiz paranın çok daha fazla olduğunu biliyorum

• Hahaha
Tepkiler: makaram
pırlanta ham olarak ülkeye giriyor. burada işlenip altına platine vs oturtulup satılıyor buradaki insanların emeği var telefonun bütün parası dirakt dışarı gidiyor
ham olarak geliyor dediğinin parası burda mı kalıyor sence ülkemizde çıkarılmayan bi maddeyi bedava vermiyolardır dimi...kuyumcuların önünden geçersen görürsün kimlerin aldığını. çok para vermekle alakası yok artık telefon bir ihtiyaç günümüzde pırlanta ise ezelden beri lüks tüketim malıdır.

yalnız burada kandinizle çelişmişsiniz.
Hem cep telefonu lüx demişsiniz, hem de "pırlantayı kaç kişi alıyor ki" demişsiniz.
Pırlanta lüx olduğu için herkes almıyor. Ama cep telefonu artık hayatın bir gerçeği. Devlet dairesinde, hastanede, bankada işlem yaparken evya sıra alırken cep telefonuna ihtiyacın var.

ayrıca bu getirilen bedel sadece "ayphone" 28 gibi 100bin liralık telefonlara uygunmıyor. yurtdışında 250 dolara (yaklaşık 7500 tl) bir telefon alsan da, ülkeye sokunca 31692 TL ödemen gerek?
Bunun neresi "lüx" açıklayabilir misin?

Geri