Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Zefal RG01 Mini Ayak Pompası

Teşekkürler güzel bir inceleme olmuş , emek vermişsin zaman ayırmışsın :harika:

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Scudo
@ertanmrtz

bana turbo morph iyi gözükmüştü. Ancak az önce biraz araştırdım. aşağıdaki videoyu buldum, ben böyle zorlanmıyorum. çok daha rahat basıyorum. RG01'in ayak basma yeri metal, acımadan basıyorum ve el yuvası iki el ile kavramaya olanak veriyor, belki bu yüzdendir.

@OsmaniyeRehber ben teşekkür ederim.
bu incelemeyi açmamdaki en önemli sebep pompa deyince insanların aklına ya ayak pompası yada mini pompa gelmesi.. oysa mini ayak pompası diye harika bir sınıf var. ortalama bir el pompasıyla 0'dan 70 PSI üzerinde havayı af edersiniz os.rmadan basana 37 ekran teletexli televizyon veriyorlar :D

Mini el pompalarının küçüklüğü güzel ama bu güzellik nereye kadar işe yarar: ancak mtb kullanmıyorsan, şehir içinde, benzinliklerin bol olduğu bir yerdeysen, zaten kısa turlar yapıyorsan..

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
@İbrahim A.

Hocam sipariş verdikten sonra ben de gördüm bunu, hatta güya Erdoğanlara bakmıştım niye göremedim ki boşa yurtdışından sipariş verdim diye düşündüm. Fakat bu pompa sanıyorum küçüğü, veya manometresiz olanı... Hoş, onu da alabilirmişim, neyse aynı hesaba geldi, bu hafta içerisinde falan gelir herhalde.

• Beğen
@Onur Arslan

düzeltme için teşekkürler. aynen dediğin gibiymiş, hatta kapasitesi 130 psi yazıyor, muhtemelen bunda hava basmak daha zordur da..

kargo ücreti pompadan daha pahalı :)

@mzerenoglu Buna rağmen Türkiye'de zor bulunan bir alt modeliyle neredeyse kafa kafaya geliyor, üstelik şu anki moktan kura rağmen :)

• Beğen
@Onur Arslan

gaza geldim şimdi: Aydınlatma alacağım, A101'de bisiklet aparatsız 5 liraya satılan ön ışığa (el feneri işte neyse..) bisiklet aparatı eklenince 35 lira oluyor... 20 metre ileride pil şarj aleti + 2 adet 18500 pil (biri yedek) q5 ledli ( aydınlatma için yetersiz bir model değil, kimse gözüne tutulsun istemez) avcılık dükkanında 30lira + 5 tl bisiklete takma aparatı aldım. aynı seçenek bisikletçide 70-80 tl. hadi çinden sipariş edip ucuza almayı boş ver, bu ne şimdi. Aynı mal bisikletçiye geldi mi niye bu kadar pahallanıyor????

keza lastik alıyorum yurt dışından 125 lira burada 250 lira. e o da parekendeci sen de.. o da yurt dışından getiriyor, sen de... bilmiyorum bana garip geliyor. insan bisikletçiye girdiğinde hoşuna giden ama daha önce araştırmadığı bir şey almaya korkuyor.

Bize distribütör mü bu desteği veriyor pakendeci mi bilmiyorum artık.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@İbrahim A. Hocam biz düz mantık bakıyoruz aslında, birçok kişinin düştüğü hatayı yapıyoruz.
Niye, çünkü üzerine KDV ve kârını ekliyor vatandaşlar :) Ha evet, orada satılan fiyat üzerinden değil, toptan birim bir fiyat üzerinden alıyorlar ama tabi işte gümrüğü, nakliyesi, bilmemnesi bir sürü şeyi var.

Yapacak birşey yok, didik didik araştırmak lazım. İnternet'in işletmelere ve tüketicilere faydası/zararı böyle baya güzel ortaya çıkıyor. Kimisi insaflı geçiriyor, kimisi de insafsızca :D

Örneğin bu sayede önce bindirim, sonra indirim yapıp, "%50 indirim" diyenleri de izleme, görme şansı oluyor. Mağazada görüp, hemen şüphelenip cep telefonundan bakıyoruz, bunun piyasa fiyatı gerçekten de böyle miymiş diye :) Ama buna rağmen işte klasik Türk kafası, müşteriyi nasıl kazıklarımın peşinde de olabiliyor.

Zamanında babam ortağıyla beraber yabancı bir markanın distribütörlüğünü almıştı. Aldıkları ilk zamanlarda o yılın kuruna göre, kâr marjına göre falan bi katsayı belirlemişler, gelen Euro fiyatı onunla çarpıp TL olarak fiyatlara yansıtıyorlardı. Gel zaman git zaman, artan kur, bilmemne vs. derken bu katsayı fazla kalmaya başladı. Ama satışların pek de kesilmediğini, fiyatların kabul gördüğünü gören ortak, katsayının değişmesine hiç sıcak bakmamış. Uzuuuuuuuunca bir süre bu katsayı ile çarpıp TL'ye çevirdiler. İşlerine geldi yani :)

Sonra birgün bi müşteri gelmiş, "sizin bu yaptığınız ayıp yahu" demiş, açmış firmanın yabancı sitesini, reyondaki bir malı bulmuş, bakın demiş bunun oradaki fiyatı atıyorum 20 Euro, aynı fiyattan aldığınızı varsayalım, kurla çarpalım, o zamanki kurla ederi 40 TL mi, kârınızı koyalım, maliyetlerinizi koyalım, 80 TL'ye satılsın, etiketine bakıyoruz, 150 TL, ne yapıyorsunuz kardeşim siz demiş :) Bizimkiler baya bi utanmışlar tabi, bişey diyememişler, işte efendim kiraydı, şuydu buydu... Yok... Artık millet pek yemiyor. Ne kadar "yediğini" görüyor ya da.

• Beğen
@Onur Arslan

Biraz öyle çembere böyle çomak hesabı.. benzer bir durum şöyle de var: büyük bir markanın dükkanına gittim, bir model beğendim, fiyatını sordum aynı dükkanın internet sitesinde fiyat %40 indirimli? evet dedi, o zaman ben burada deneme yappıp siparişimi oradan veririm senden niye alayım dedim, yapacak bir şey yok dedi boynunu büküp gitti. internet araştıranlar için dükkanlar kibarca kazıklanmayı umursamayanlar için gibi bir ana fikir çıkıyor buradan. bu da bütün esnaflar da aynı değil..

• Beğen
Tepkiler: Ormanci
@İbrahim A. Aynen hocam...
Neden... Çünkü tüketici halen bilinçsiz.
Bizler kitlenin %10'u bile değiliz büyük ihtimalle.

Zaten birşey alacağım zaman kesinlikle mağazada falan sormuyorum. İnternette araştırıp, okuyup, mağazaya gidip "ben şu model şu no.lu bilmemneyi istiyorum" diyip alıp çıkıyorum.

Ya en kral bilgisayarcıya gidiyorsunuz, oyun bilgisayarı arıyorum mesela, bunun ekran kartı ne diyorsunuz bir bilgisayar için, adam 2GB diye cevap veriyor. Ya 15 sene önce de böyle cevap veriliyordu?! Demek ki halen birşey gelişmemiş, halen millete böyle satıyorsunuz. Hmm tamam diyip devam ediyorum, bilgisayarın özellikleri içinde bulmaya çalışıyorum ekran kartının ne olduğunu.

• Beğen
@Onur Arslan
aynen dediğin gibi, kazıklanmamak için bolca araştırma yapıyoruz. özellikle bisiklet, bilgisayar gibi çok çeşitli ve kompleks birleşenlerden oluşan bir şey alacaksak neredeyse onu kullanacağımız kadar vakti satın alma sürecinde araştırmayla geçiriyoruz. belki kazıklanmıyoruz ama geçip giden zaman ne olacak? her türlü giren bize giriyor...

• Beğen
@İbrahim A.

Hocam tekrar tekrar çok teşekkürler, sipariş ettiğim pompa bugün geldi. Bu konuyu görmesem herhalde bu pompanın varlığından da haberdar olmayacaktım. İşimi hayli hayli görecek ve süper kolaylaştıracak. Diğerini de artık atar mıyım, bi arkadaşa mı veririm, bakacağım :)

Görüntü, pratiklik vb. herşey 10 numara. Arkadaşlara falan da gösterdim, herkes bayıldı ve ayak pompası olduğuna da çok şaşırdılar.

• Beğen
@Onur Arslan

rica ederim, memnun kaldıysan ne mutlu bana:) insanlar benzilikte hava basmayı kolaylık sanıyor :bsmagryr:

• Beğen
Arkadaşlar yeni konu açmamak için yazıyorum buraya.Acilen pompa almam lazım.Eve bir tane ayak pompası çantaya'da el pompası istiyorum ama normalde ama şimdilik sadece el pompası alacağım ne de 100 psi basabiliyor ve kullandığım lastikler max 100 psi istiyor.Alacağım pompa XLC Telescopik bar göstergeli pompa.Erdoğanlar'da var ve 43 tl bana uygun geldi.Önerir misiniz acaba? Ya da bunun dışında, göstergesi olan çok da pahalı olmayan ve 100 psi kadar hava basabilecek bir el pompası önerir misiniz?

@Uptown Cyclist el pompasıyla 100 psi basabilene 37 ekran teletexli televizyon veriyorlarmış. yol bisikleti için mini pompa benzinliğe gidene kadar idarelik.

XLC çok iyi bir marka değil, galiba kötü de değil. ürünü kullanmadım ama teleskobik olması normal el pompalarına göre hacim tasarrufu sağlar. bana sorarsan benzinliğe kadar idarelik bir şey alacaksan tamamen keyfine göre seçebilirsin.

@sinobjk

@İbrahim A. Bu Zefal'den alacağım ben de çünkü bence de el pompaları benzinliğe gidene kadar.Yalnız abi sence bu Zefal RG01 benim yol bisikletimde çok abes mi durur kadroya taksam eğer? Ağırlık olarak çok mu biner bisikletin üstüne?

@Uptown Cyclist

tercih meselesi işte.. benim fazla kilolarım bisikletin ağırlığı kadar. bisiklet üzerindeki sabit ağırlık için endişelenmiyorum. her turda zaten en az 2 lt sıvı tüketip 1 lt her zaman bisiklette.. gerek ayro dinami gerekse ağırlık olarak bu pompayı taşımak benim için bir şey değiştirmiyor. görüntüsüne de takılmıyorum. bırak böyle bir pompayı, görüntü bozulmasın diye aydınlatma kullanmayan ve gece tura çıkmayanlar da var. bence her iki tercih de doğru. çünkü amaçlar ve uygulamalar farklı.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@İbrahim A.
Doğru.Ben bunu alayım evde kullanırım o zaman.Teşekkür ettim :D

• Beğen
@İbrahim A. Çok teşekkürler bilgilendirme ve tecrübeleriniz için, güzel bir ürün tanımış olduk. Ben yol bisiletimde kullanmak için zefal air profil XL aldım, decathlonda denk geldi 65TLydi , gayet memnunum ancak görsem belki bunu alırdım. İşin kötü tarafı kaç bastıgımı bilmiyorum göstergesi yok. Ancak körüklü olması çok iyi, sadece alışıncaya ve presta'ya oturtuncaya kadar sıkıntı çektim şimdi sorun yok. Sizin pompanız her iki sibobu da şişrebiliyor mu? benim minik 135'i görüyormuş güya ancak ben dediğim gibi şimdilik bilemiyorum yine de oldukça sert olabiliyor lastik. Bu açıdan yol bisikletleri için tavsiye eder misiniz? bu 2 özellik önemli bence çünkü her iki sibop ve biisklet de bende var ve kullanabilmem gerek.
(link)

Bu arada çok iyi bir tamirci abimiz yrışlarda biz 90 basıyoruz lastiklere, lastiğe vurdugunda tınnn! diye çıkan bir ses var onu zamanla anlarsın. Daha fazla basmıyoruz dedi doğru mudur? çünkü yol biiskletçileri genelde hep 100 ve üzerlerinden bahsediyor

• Beğen
Bu soruları sordum çünkü belki 2. pompa olarak evde bulundurmak için alabilirim, bu arada benim pompanın Türkiye decathlon sayfasını da buldum onu da atayım
(link)

Geri