Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincie yağı önerisi

MuhammedAAA

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
Muhammed
Bisiklet
Sedona
Şuan online satışta olan bi yağ önerebilir misiniz ?

Finish line Dry Teflon plus'ı bi konuda anlatmışlar ama satışta bulamadım :mlk:

Scudo
Merhaba Muhammed, 4 yıldır bu markanın ürünlerini ve linklerdeki zincir yağlarını kullanıyorum, gerçekten zincirin ömrünü uzatıyor, şiddetle tavsiye ederim.
(link)

@BF Okuru

Merhaba :) 50ml için 25 lira fazla değil mi :confused:

Şu incelemedeki yağ ilgimi çekti ama satan yer bulamadım https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=10948

Bu nasıldır fikriniz var mı ? Maşa borularında da kullanılır mı ki :cool:

(link)

Dün şu pazarda 1-2 liraya satılan yağlardan sürmüştüm birazcık. 2 aydır yağlanmıyor da... Çamur gibi olmuş :D

Hazır konu açılmışken bir şey sorayım ben de.

Hangi yağ konusu ile ilgili forumda onlarca konu var, ben de araştırdım epey.

Benim sorum şu, bugün aynakol, ruble, arka attırıcının dişlileri, zincir vs.. komple temizledim. WD40 kullandım, parçalarda yağ kalmadı. Ardından da yağladım. Ancak merak ettiğim şu, yalnızca zinciri yağlayıp vites değiştirerek tüm dişlilerin yağlanmasını mı sağlamak lazım, yoksa aynakol, ruble, attırıcı, zincir ayrı ayrı mı yağlanmalı ?

Ben ayrı ayrı hepsini yağlayıp fazlalıkları da bezle sildim ama çok yağlamışım gibi hissettim, doğrusu nedir ?

@Muhammed Çakın
150-200km'de bir temizlenip yağlanır zincir. Bu kaliteli bir yağ markası olduğu için fiyat gayet normal.
Diğer yağ konusuna bişey diyemiycem

@Özgür KK
Her parçanın periyodik bakım zamanları farklıdır. zaten her parçada yap istemez, yağlaman gereken yerler sadece zincir, zamanla göbek, arka-in aktarıcıların belli bölümleri hafif yağlanır okadar.

@BF Okuru

Teşekkür ederim, ben bugün genel bir bakım yapmıştım. WD40 ile tüm yağ gittiğinden çekiş sisteminde bulunan tüm dişlileri yağlamıştım. Aynakol - ruble dişlileri tamamen yağsız olduğundan yağladım. Birdaha ki bakıma yalnızca zinciri yağlarım.

@Özgür KK

Bahsettiğiniz bu mu?
(link)

Ben de Motorex kullanıyorum.Fiyatı biraz pahalı ama gayet kullanışlı bir ürün.

zefal dry lube sipariş ettim. 125ml

@Muhammed Çakın

Mr.Loney:))) Geç gördüm mesajını evet o WD40.

Yağ konusunda ben şu an Decathlon dan aldığım yapı kullanıyorum ama pek hoşuma gitmedi, birdaha ki zincir temizlemeye farklı bir markaya geçeceğim.

@Özgür KK

Alıntı yapınca bildirim gitmiyor sanırım. Bu biraz kötü :)

Babama iyi bi zincir yağı alabilir misin dedim. Yapı marketten wd40 almış:)

Hazır temizleyici varken Zefal dry lube sipariş ettim. Sanal pazar kampanyasıyla 12 tl'ye geldi kargoyla beraber.
Şunun gibi bi zincir temizleyici tavsiye eder misin?

(link)

Biraz daha kaliteli olanı varsa bakabilirim

Geri