Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir değişimi ve uyumu

Van rysel edr af 105 bisikletinin zinciri "105 zincir" olarak mı geçiyor spesifik bir adı var mı veya başka bir markanın zinciri mi.. Decathlon internet sitesinde zincir hakkında bilgi bulamadım.

Scudo
(link)

Bu uyumlu. 5800 arka aktarıcı ve 7000 rublemle bunu kullanıyorum.

Merhaba,

Bugün sürüş yaparken, "(link)" model zincirim koptu. Yine aynı model zinciri takmak istiyorum. Bisikletin üretiminde kullanılan stok zincir olduğu için, zinciri kısaltmam gerekmez diye düşünüyorum ama pek bildiğim bir konu değil. Ekstra yapmam gereken bir şey olur mu acaba ?

Van rysel edr af 105 bisikletinin zinciri "105 zincir" olarak mı geçiyor spesifik bir adı var mı veya başka bir markanın zinciri mi.. Decathlon internet sitesinde zincir hakkında bilgi bulamadım.

SRAM PC1110 önereyim zincir alacaksanız, fiyat olarak da daha makul idi Shimano markalı olan muadiline. Hatta alırken yedek fazladan 1 tane aldım :)

(link)

Merhaba,

Bugün sürüş yaparken, "(link)" model zincirim koptu. Yine aynı model zinciri takmak istiyorum. Bisikletin üretiminde kullanılan stok zincir olduğu için, zinciri kısaltmam gerekmez diye düşünüyorum ama pek bildiğim bir konu değil. Ekstra yapmam gereken bir şey olur mu acaba ?

Böyle bir zincirin kopması ilginç öncelikle. Oldukça kaliteli bir model , hani kolay kolay kopacak bişey değil. Çok ekstrem bir durum oldu muhtemelen.
Zinciriniz aynı model de olsa bisikletinize göre kısaltma yapmanız gerekiyor genelde. Kopan zincir duruyorsa bakla sayısını sayıp aynı bakla sayısını yeni zincirde ayarlarsanız en güzeli olacaktır. Ben öyle yapıyorum.
Veya en kötü tekrar bisiklet üzerinden ölçü alacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Baranaslan
Böyle bir zincirin kopması ilginç öncelikle. Oldukça kaliteli bir model , hani kolay kolay kopacak bişey değil. Çok ekstrem bir durum oldu muhtemelen.
Zinciriniz aynı model de olsa bisikletinize göre kısaltma yapmanız gerekiyor genelde. Kopan zincir duruyorsa bakla sayısını sayıp aynı bakla sayısını yeni zincirde ayarlarsanız en güzeli olacaktır. Ben öyle yapıyorum.
Veya en kötü tekrar bisiklet üzerinden ölçü alacaksınız.
Evet söylediğiniz gibi bol oldu zincir. Peki benim bu baklaları ayırmamın bir yolu var mı elimde alet olmadan ?

Çeşitli yöntemler var tabii, YouTube da bulursunuz mutlaka ama ben tavsiye etmem, en doğru yol, olması gerektiği gibi olan yoldur :) yani zincir aleti ile ayırmaktır.

Zincirin bakla sayısı nasıl sayıliyor her pim 1 baklami oluyor yoksa bir cifti tek olarak mi sayılıyor

Dosyalar

• 20240914_155300~3.jpg
    20240914_155300~3.jpg
    36,4 KB · Okunma: 25
8 rakamı şeklinde olanlar birer bakladır

Dıştaki metalik renkte olan bir bakladır, içteki siyah olan da bir bakladır

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
8 rakamı şeklinde olanlar birer bakladır

Dıştaki metalik renkte olan bir bakladır, içteki siyah olan da bir bakladır
Bilgilendirme için teşekkürler ben sadece fotoğraftaki tekli isaretledimi 1 bakla saniyordum içteki siyah şeklindeki 8 ve distaki 8 seklindekilerin hepsi birer bakla doğrumu anladım

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Zincirin bakla sayısı nasıl sayıliyor her pim 1 baklami oluyor yoksa bir cifti tek olarak mi sayılıyor
Görseldeki üstte çift işaretlediğiniz 2 bakla, alttaki tek işaretlediğiniz 1 bakla sayılır.

9-10-11 rubleli bisiklette 110-120 bakla saymanız lazım, bunun yarısı veya 2 katı gibi bir sayı çıkarsa gariplik vardır sayımda,

• Beğen
Tepkiler: bisikletamator
İrfan bey yanlış mı söyledi bu durumda içteki ve distaki olan ayrı bakla diyor
Sen zincirin bakla sayısının nasıl sayıldığını öğrenmek istedin, bende öğrenmene yardımcı olmak adına nasıl sayacağını söyledim. Sen @lrfan Hoca'nın söylemek istediğini anlamadın hepsi bu :)

• Beğen
Tepkiler: bisikletamator
Sen zincirin bakla sayısının nasıl sayıldığını öğrenmek istedin, bende öğrenmene yardımcı olmak adına nasıl sayacağını söyledim. Sen @lrfan Hoca'nın söylemek istediğini anlamadın hepsi bu :)
Teşekkürler anladım

1000121885.jpg
Bu zincir shimano 105 r7000 11s için uygun mudur ?

Son düzenleme:
1000121892.jpg
Peki bu ürün uygun olur mu? Ya bisikletçi ille de shianno 105 zincir al dedi de yani uyumlu olduğu sürece ne değişir ki kmc güzel marka bence

323643 dosyayı görüntüle
Peki bu ürün uygun olur mu? Ya bisikletçi ille de shianno 105 zincir al dedi de yani uyumlu olduğu sürece ne değişir ki kmc güzel marka bence
Bu uyar. Ben de shimano sistemde kmc zincir kullanıyorum. Ama piyasada çok sayıda sahte kmc zincir var. Güvenilir bir yerden almaya çalışın.

Geri