Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir govdenin obur tarafina gecti

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Tuguj123 Zinciri ön aktarıcının ordan aynakolun önünde duran yerden tut. Al ve aynakolun diğer tarafına geçirip dişlilerin üzerine bırak. Zincirin hattını düzeltip artırıcını kulağıyla kadrona bağla.zincirin artırıcını bağladığında 2 hat olarak üstten ve alttan devam edecek. Arka lastiğini takarken zincirlerin arasına lastiğini tak ve zincirini rublene tak.

Yukarıda anlattığımı resimdeki şekilde numaralandırdım. 1. noktadan 2. noktaya getir tutup. sonra artırıcını yerine tak onlarda 3-4 noktaları. artırıcını yerine takmadan önce zincirini düzelt.

Zincir düzeltmek için baklalar yatay konumdaysa yatay, dikey konumdaysa dikey olarak 360 derece döndür.
zincir.png

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Tesekkur ederim 1 saat sonra deneyip hemen doncem

@Tuguj123 Gördüğüm kadarıyla tüm bisikleti demontaj durumuna getirmişsiniz. Tüm parçaları aynı anda sökmek yerine, tek tek bakım yaparsanız daha kolay bir şekilde bakımınızı yapabilirsiniz. Bisikleti demontaj yapıp tekrar montaj yapmak yeterli sıkılmayan noktalarda sorun yaratır.(Yeterli sıkmak çok sıkmak değildir. Parçaların yapılışı sırasında mühendislerin hesapladığı sıkışma oranıyla montajlanmasıdır.)

Sonraki bakımlarınızda @Anonim Fırat abinin videolarını izleyerek bilgi edinmenizi ve o şekilde doğru bakımı yapmanızı öneririm.

zincirin arka üçgenin içinden geçmesini sorun olarak algılamadınız umarım :)

Ben oyle algiladim on vites nasil deiscek oyle dusundum ama haklisinizdir deneyip gorcez

Bence mantıklı olanı yap.zincir sökme aparatı al nasıl olsa yine işine yarayacaktır.

• Beğen
Bilemiyorumda:koptum::D

@Tuguj123
Şuan zaten doğru değil mi sistem. Jantı tak direkt her şey yerli yerinde.

Hayir on aktarici nasil degiscek

Bakalim siparisi verdik zincir acmanin karli buralar gelmez 1 haftada

@enqinHLC
Son fotoğrafda ön attırıcı net gözükmüyor. Engin beyin dediğini yapman yani zinciri aynakolun dışından geçirmen gerekiyor, muhtemelen zincir boyu yetmez bu yüzden arka attırıcıyı söküp zinciri aynakolun dışından geçirip tekrar arka attırıcını takacaksın.

Shimano zincirde bakla söküp takmak sıkıntılı biraz. Çıkardığın pimin ucu bozulur ve muhtemelen yerine takarken tam oturmaz, yüksek şiddette kuvvet geldiği zaman zincir o pimden dolayı kopar.

@tuna ünüvar Bu adamın ciddi bir sorusu olunca olacaklarınmerak ediyorum :D

• Beğen
Kronların kronik sorunlarından bir tanesi de bu işte. Zincir dolaması oluyor bunlar efendim. Halbuki mühendislerin bunu düşünmesi gerekir. Yani bence olmaması lazım. Sonuçta bisiklet bu. Bi arkadaşımda yine bu şekil bişey olmuştu. Tamirciye götürmüş. Tamirci kadroya kafa atmış ve düzelmiş. İnanabiliyor musunuz??? Tamircinin kafasına 3 dikiş atılmış ama bisiklet düzelmiş. Kadroya kafa atmayı denediniz mi? Bence deneyin.

Tekme falan attimda kafa yemedi kron bu belli olmaz hayvan gibi sey yapiyolar

@ozgur908
Sabahtan beri bekliyorum, kim farkedecek diye :D Vallahi bravo :) Biraz geciktiniz ama :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri