Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir konusunda destek

yaboga

Daimi Üye
Tepki
336
İsim
Ergün Altmış
Bisiklet
Carraro
Merhaba Arkadaşlar,

baya bir zamandır yol bisikleti kullanıyorum 2. el aldım ama son zamanlarda zincirden yağlamalarını düzenli temilzliklerini yapmama rağmen bir şakırtı geliyor değişimi gelmiş olabilirimi gelmiş ise tiagra 2*10 da hangi zinciri tercih etmeliyim ruble sağlam görünüyor ama ondada sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim.

şimdiden teşekkürler.

Scudo
Zincir ölçme aletleri var, en doğru çözüm onlardan bir tane almak. Cetvelle ölçmek de mümkün, fakat biraz meşakatli.

Alternatif olarak, aynakol üzerindeki zinciri saat 3 noktasından tutup dışarı doğru çekin, birkaç milimetreden fazla oynuyorsa uzamıştır ve değiştirilmesi gerekiyordur.

easy-way-to-check-chain-wear-cyclingtips-41.jpg

Yeni zincir takıldığında, tekeri sabit tutup (yerdeki bisikleti elle tutarak veya standdaki bisikletin arka frenini sıkarak) pedala kuvvet uyguladığınızda zincir rubleden yükseliyorsa rublenin de değişim zamanı gelmiştir.

Cok tesekkurler ustad sagolasin aksam hepicugunu deniyorum. Peki her ikiside sikintili is secimleri nasil yapmaliyim. Zincir ve ruble herhangi 10 lu uyumlu olurmu

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2x10 nasıl bir yol bisikleti o bence turdur o yol değildir.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera
Yollarda genellike 2x10 olur bunda tuaf olan nedirde yol degildir dediniz anlamadim.

• Beğen
Tepkiler: yaboga
Carraro 052 turmudur hocam

Murat ustadim agziniz anzer bali yesin.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Taxonera'nın kafası karışmış sanırım. Yol bisikletleri genelde 2'li aynakol kullanır.

Naparsınız cahillik işte

@yaboga
Allah razi olsun, olsada söyle bolca ekmege calip yesek. Yaninda cayda olsa fena olmaz yani. :D:D

Merhabalar. Merida crossway 100 modeli bisikletimi alali yaklasik 3 ay oluyor. İkinci defadir basima geliyor bu olay.Ön disliyi vites küçültüp en küçük disliye gecirdim ve birden zincir attı , zincir atsa yine iyi olay burada başlıyor.
Zincir fotograflarda da gördüğünüz gibi aynakol ve kadronun orta göbek kisminda sikisiyor ve hocbir sekilde cikmiyor. Cikarayim diye cok ugrastim ama orta kismi ve zinciri biraz zedeledim.zinciri sökmeden kesinlikle cikmiyor. Aynakolun vidalarina sıkışıyor. Bu normal birseymidir acaba daha önce basina gelen var mi ve zinciri sökmeden sıkıştığı yerden cikarmanin ve yoluma devam etmenin daha kolay bir yolu var mı?
Şimdi temizligide bitirdim hazir zincir yokken ruble ve aynakol yamukmu acaba diye baktim videolarida burada sizce bir sorun varmi ?

Dosyalar

• 20170222_111324.jpg
    20170222_111324.jpg
    121,9 KB · Okunma: 15
  • 20170222_110730.jpg
    20170222_110730.jpg
    116 KB · Okunma: 15
  • 20170222_110705.jpg
    20170222_110705.jpg
    96,8 KB · Okunma: 15
  • 20170222_110655.jpg
    20170222_110655.jpg
    121,5 KB · Okunma: 16
  • Beğen
Tepkiler: yaboga
Arkadaslar yeni bir bisiklet aldim lapierre sensium500ve yokus asagi giderken zincir aynakoldan disari firladi ve aynakolu cizdi 2defa oldu nedeni ne duz yolda felan sıkıntı yok IMG-20170218-WA0060.jpeg

@uzunyoladamı
Ön artırıcınızı bir kontrol edin bence

@oguz169
Her zaman mı oluyor bu olay. Vites ayar videoları biraz izle detaya inme. Mesela asla ön aktarıcıdaki teli sökme. H ve L vidaları vardır onun ayarı ile oyna muhtemelen L vida ayarındandır

Merhabalar öncelikle ben iki gün önce bisiklet aldım yanlız rüzgarlı bir havada bisikletimde sahildeydim şimdi bisikletimde zincir vs aksamında biraz kum var cok az ama ses yapıyor cızırtı gibi bunu nasıl gidere bilirim yıkasam gecermi yada önemsememe gerek yok mu yani saat gibi ses gelmeyen bisikletten şimdi pedar döndükce kum sesi geliyor

Merhaba benim de 20 bakla arası 258 civarı geliyor. Uzamış gözüküyor. Değiştirmem gerekir mi?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shimano Zincir Cn-Hg71
Kmc z70

Hangisi iyidir?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@oguz169

Benim merida da FSA ayna kol var fakat bu dediğiniz durum benimde 2 defa başıma geldi birinde power linkten zinciri söktüm çıkardım diğerinden oradaki vidayı söktüm ancak hallettim biraz vites ayarı yaptım artık oraya atmıyor ama gayet olağan bir durum

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Geri