Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir kopması

Teşekkürler, bilgisizlikten oldu, 1 yıl önce yağlayıp kaldırmıştım, heralde birşey olmaz demiştim sürmeden önce kontrolde etmedim ama kırdık zinciri. Demek ki yağlamak gerekiyormuş belli periyotlarda kontrol edip. Yağlamanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Zaten durduğu yerde hem kararmış hem de yağdan eser kalmamış.
Merhaba, asıl konu burada vites değiştirme zamanınız, zincirin kopmasının temel sebebi yağsızlık değil o da bir etken ama burada vites değiştirirken pedala yüklenilmemesi ve yokuşa gelirken doğru dişliye geçilip yokuşa o vites ile devam edilmesidir, yokuş tırmanırken vites değiştirilir ama pedala uygulanan kuvvet düşürülerek ve zinciri zorlamadan vites düşürebilirsiniz, bu zamanlar zaten otomatik olarak yaptığımız bir işleme dönüşüyor. En nihayetinde tabi ki zincirimiz yağlı ve bakımlı olmalı, özellikle uzun süre yatan bisikletlerimizi sürmeden önce kontrolünü yapmak kendi sağlığımız ve güvenliğimiz için çok önemli.

Tekrardan geçmiş olsun, tamiri çok basit ve ucuz bir sorun. İyi pedallamalar :harika:

Scudo
Merhaba, asıl konu burada vites değiştirme zamanınız, zincirin kopmasının temel sebebi yağsızlık değil o da bir etken ama burada vites değiştirirken pedala yüklenilmemesi ve yokuşa gelirken doğru dişliye geçilip yokuşa o vites ile devam edilmesidir, yokuş tırmanırken vites değiştirilir ama pedala uygulanan kuvvet düşürülerek ve zinciri zorlamadan vites düşürebilirsiniz, bu zamanlar zaten otomatik olarak yaptığımız bir işleme dönüşüyor. En nihayetinde tabi ki zincirimiz yağlı ve bakımlı olmalı, özellikle uzun süre yatan bisikletlerimizi sürmeden önce kontrolünü yapmak kendi sağlığımız ve güvenliğimiz için çok önemli.

Tekrardan geçmiş olsun, tamiri çok basit ve ucuz bir sorun. İyi pedallamalar :harika:
Teşekkürler

Captain geçmiş olsun dostum.. Bende aynı olayı yaşadım yaklaşık 1 ay önce falan.. Bisikletçin bilir ama vites sayına göre bakla taktırmasını unutma.. Ben yolda kaldıgım için idarelik bir bakla takmıştı. Ancak sonradan değiştim onu.. Allah izin verirsede bir tane 10s Kmc alacam kendime..
+Ancak şu sıralar arka jantımda tel sorunu var :D İkide bir göbekten tel kırıyor.. :acpsnr:

Merhaba, şile-ağva arası bisiklet turunda yolun yarısında maalesef bir talihsizlik yaşadım ve zincir koptu. Bisikleti alalı henüz 8 - 9 ay oldu. Dağ bisikletlerinde ve hatta yıllar önce kullandığım eski bir bisiklette bile böyle bir sorun yaşamamıştım. Eski bisiklette bile sıkıntı olmayıp yeni aldığımda sıkıntı çıkması garip geldi. Bakla mı eklemeliyim? Yeni zincir mi almalıyım? Garantisi devam ediyor bayii ile mi görüşmeliyim? Bilemedim.

Ayrıca zincir kopma durumları için zincirde çıkarılıp takılan bir bakla varmış yedek olarak. Bunun ismi nedir?

2 ay önce decathlondan almış olduğum bisikletimin zinciri koptu sanırım aktarıcın orada bir yere sıkıştı yüklenince koptu, bisikletciye götürdüm yaptı fakat bugün yine koptu sanırım bakla eksiltmeden sadece pim taktı. Yaklaşık 40km mesafede decathlon mağazası, götürmeye değer mi ? garanti kapsamında zinciri değiştirirler mi ?

2 ay önce decathlondan almış olduğum bisikletimin zinciri koptu sanırım aktarıcın orada bir yere sıkıştı yüklenince koptu, bisikletciye götürdüm yaptı fakat bugün yine koptu sanırım bakla eksiltmeden sadece pim taktı. Yaklaşık 40km mesafede decathlon mağazası, götürmeye değer mi ? garanti kapsamında zinciri değiştirirler mi ?
Decathlon'un garanti koşulları hakkında pek fikrim yok açıkçası ama firmalar genelde kullanım kılavuzu ile verilen garanti belgelerinde nelerin garantiye girip girmediğini kabaca belirtiyorlar. Zincirin girmeyeceğini düşünüyorum. Shimano zinciriniz kırıldıysa yenisiyle değiştirmenizi tavsiye ediyor. Eklenen zincirler (quick-link değil de pimli) tekrar aynı noktadan sorun çıkartabileceği için değişim daha garanti çözüm olacaktır.

4AD10157-FF57-4A8B-B0E3-45B9329E498B.jpeg
bu yavruya çözüm nedir?
nasıl böyle olmuş olabilir ?

@Myali Pratik zincir açma/kapatma baklası bu. Zincirin kendi baklası değil. Bu baklalar dayanım olarak zincirin baklalarından düşük oluyorlar. Yeni pratik bakla alıp takarsanız sorun çözülür. Şu tip simetrik baklalar daha uzun ömürlü oluyor :
CHN-12X332ML-QI.jpg

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve Myali
En korktuğum şey uzun yolda zincir kopması duman olurum

Evet dostlar üsteki mesajlarda atıp tutmuşum. Bugün turda zincid koptu. Onarmaya çalışırken baktık ki birkaç yerden daha çatlak. Neyse shimano zincir bulup değiştirdim mahallede. Ancak tamirci arkadaş arka göbeğin yalpa yaptığını tesbit etti (bu da daha yeni olan kmc zincrde metal yorgunluğu yaptı, yani böyle binersem yenisi de kopacak) ve benim 28 delikli jant göbeğim hiç biryerde yok. Anca AliExpress 🤔😨😳

...28 delikli jant göbeğim hiç biryerde yok...

Göbeğin modeli nedir? Herhangi bir 28 delik 8/9/10 vites uyumlu göbek olmuyor mu?

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Göbeğin modeli nedir? Herhangi bir 28 delik 8/9/10 vites uyumlu göbek olmuyor mu?

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

çok sağol Spartiat, çin filannderken erdoğanlar’dan bulup aldım dün. Ama başka kimsede de yok. Giant scr 1 var üzerindeki jant şaşırtıcı derecede hafif. Kıyamadım jant seti almaya.

Geri