Bu mesajından önce sana "şurada yanlışsın" gibi yorumlanacak bir cümle kurmadım, kuramam, çünkü konuyla ilgili bir cümlen yok

Konu, zincir yenileyerek ruble ömrünü arttırmak/arttırmaya çalışmak. Sen bununla ilgili bişey belirtmedin. 1,5 diye bir sayı iddia ettim mesela. Sallıyorum, desen ki "1,5 katına çıkmaz, belki 1.2 olur", bişey demeyeceğim. Bir kere 6000'de değiştirdim, bir kere 10000'de değiştirdim, tura sıfır dişliler ve zincirle çıkarım, şehirde zinciri koparana kadar kullanırım vs... Konuyla alakasız yani, dediğim bu.
"Az yorulan" veya "hızla eskimiş" konusuna gelirsek. Bisikletin, haliyle zincirin ne sertlikte kullanıldığı konu dışı. İki bisikletin birinde 5000'de geldiği diş durumuna diğeri 10000'de gelebilir.
Selim 82'nin bu gönderisini likelamışsın. İlk mesajınla çelişiyor halbuki. 2000 km'de zincir değiştirip sonrasında zincir değiştirmeyi gereksiz görmüştün.
Kimin yorumuna ne tepki vereceğimi sana danışacak değilim. Bu bir! İkincisi de 2000 km'de zincir değişebilir, duruma göre 4000'de de değişir. Baktın zincir atlama yapıyor, mecburen kaseti de değiştirirsin. Kullanım amacına, şekline kullanıcıya göre değişen durumlar bunlar. Konuyu açan kişi dese ki şu kilodayım, bu şartlarda kullanıyorum; biz de ona göre yorum yaparız ben farklı örnekler verdim sadece. Yarışçıların da kaset ve zincir düşüneceğini sanmıyorum. Adam yarış kazanmaya giderken eski ekipman kullanmaz. Ekonomi düşünülecekse ve bisiklet hırpalanmayacaksa, bakımları yapılacaksa senin dediğine katılıyorum da dedim.