Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir Seçimi

Yakup ADIGÜZEL

Daimi Üye
Tepki
74
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar,

Zincirimde yıllardır düzelmeyen bir sorun var, sürekli aynı baklada oluyor, 9. Vitesteyken tam güç pedal çevirdiğimde belli aralıklarla "tak tak - çat çat " ses yapıyor, tamir ettirdim ama tekrarladı, zinciri değiştirmeye karar verdim.

Yarın tura çıkacağım ve önümüzdeki bir iki saat içerisinde zincir değiştireceğim, aklımdaki soru şu,
farklı farklı markalar var, shimano olanı almayı düşünüyorum ama eğer gereksizse daha ucuz bir marka da alabilirim, 27 vites bisikletim, zincirin markaso çok önemli mi? Önerileriniz neler?

Scudo
Merhaba,
-Zincirin markası çok önemli değil
-En büyük vitesteyken pedal çevirdiğinizde sorun yaşıyorsanız bunun sebebi aşınmış aynakol dişlisi de olabilir (zincir dişlilere tutunamıyor)
-Uzun bir tura çıkmadan önce bu tip değişiklikler önerilmiyor, en az 1 hafta öncesinden yapılmalı o_O

• Beğen
Tepkiler: mhlc ve hsynzltn
@Serkan Mıstınoğlu

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim,

Tur çok uzun mesafede değil, 40 km uzaklıkta kamp alanı,

Aynakol çok eski değil 1000 km ye yaklaştı düz yollarda kullanıldı, eski zincir artık iş görmeyecek seviyeye yaklaşıyor, turda hayli yokuş tırmanacağız ve eski zincir güven vermiyor, eskisi ile mi devam edeyim?

@Yakup ADIGÜZEL son ana bırakmanız kötü olmuş, yeni zincir alın bu durumda. Yeni zincirin düzgün takıldığına emin olun, sizi yolda bırakmasın. Test etmek için yeterli vaktiniz yok çünkü :(

• Beğen
Tepkiler: Yakup ADIGÜZEL
@Serkan Mıstınoğlu

Bisikletçi ile ev arası 8 km kadar var, o arada biraz yüklensem nasıl olur?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri