Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir takılması

Tepki
6
İsim
Hasan Ş.
Bisiklet
Salcano
Merhaba. Öncelikle bisiklet kullanmaya yeni başladım sayılır. Yaklaşık 1ay once satın aldığım Salcano astro 210v kullanıyorum. Yokuş yukarı çıkarken vites değiştirdiğimde arka aktarıcıda zincir takılması oluyor. Pedal çeviremiyorum. İnip pedalı bir iki kere ileri geri yaptığımda düzeliyor. Birde sol pedal kısmında çevirirken ses geliyor. Neden kaynaklanıyordur acaba.

Scudo
Zincir yük altında iken (yani yokuş çıkarken veya pedala fazla yüklenirken) vites değiştirmeniz kesinlikle tavsiye edilmiyor. Zinciri koparabilir, aktarıcınızı kırabilirsiniz. Yokuşa başlamadan önce uygun vitesi seçmeniz yararınıza olacak, aynı zamanda vites setiniz daha uzun ömürlü olacaktır. Arabalarda bile gazı bırakıp debriyaj yardımıyla vites değiştiriliyor. Dişlileri korumak için bu şart.

Vites tam anlamıyla geçemediği için ses geliyor olabilir.

Hımm zincir takılması cevabı için teşekkür ederim. Ses ise pedaldan geliyor. Özellikle yüksek vites ile sürdüğümde pedaldan ses daha fazla geliyor. Sanki zincirden değil gibi.

O saçma sesler zaten genelde pedaldan gelir. Söküp bi temizle büyük ihtimal aralara bi yerlere toz toprak girmiştir. Yağsız kalınca ses yapar.

@Anıl Küçükgöksel

Eyvallah. Teşekkür ederim. Yağlanınca geçti sanki. Ses baya azaldı

@hasansimsek47
Orta göbek sorunuda olabilir eyvah aman :/

@Yiğit Alp Okyaylı

İnşallah öyle değildir. Bisiklet yeni çünkü.

1 aylık bisikletse eğer bisikletinizi bir salcano bayisine götürüp göbeği kontrol ettirtin, sorun varsa garantiden değiştirmeleri gerekir.

@hasansimsek47
Geçen senelerde eski çalınan bisikletim salcano xrs 300 ilk geldiğinde bilyalı orta göbekle gelmişti ve zamanla (3 ay) çatırtılar arttı. Tam bir rezaletti. Orta göbek tamamen değişti. Eğer sizinki hollowtech se olmama olsalığı yüksek fakat bilyalıysa şimdi olmasa bile zamanla siz onu değiştireceksiniz bana kalırsa. Rulmanlı ise 3-6 aylık aralıklarla bakımını yapın sıkıntı yaşamazsınız.

@Berkay*
Tabiki sök temizle yağla tak doğru lakin temizlik içinde gerekli. Yani arkadaşlar şimdi sıkıntı pedalda olsa bile mutlaka ilerde bisiklet orta göbek temizlenmezse arıza verecektir bu yüzden orta göbek anahtarı alınarak rahatlıkla belli aralıklarda söküp temizleyin yağlayın sonuçta bunlar bizim en sevdiğimiz eşyalarsa emin olun hepsi zevk verir . Özel greslerde var. Uğraşmak istemezseniz bisikletçilere para yağdırırsınız ki uzun vadede hayatınızda ciddi maddi zararlara ve bilgi eksikliğine güvensizliğe sebep olur. Bisiklete zarar vermeyecek kadar olan şeylerde kendiniz yapın. Balık yemeyelim balık tutmayı öğrenelim :) Eskiden bisikletçiler daha çok tamirden kazanırdı artık teker teker kapanıyor internetten herkes öğrenip uyguluyor yoksa merde bulacaksın akort anahtarınıda akort sehpasınıda birde öğreneceksin vs çok zordu ama bence günümüzde herkez herşeyi evinde yapabilir.

@Yiğit Alp Okyaylı

Orta göbek Sr Suntour BB10- XCT-SQS görünüyor. Açıp bakmadım. Bakımı yapmaya çalışırım. Eyvallah

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
Kesinlikle bakımı iyi yapılmalı ki sıkıntı çıkmasın.
En basitinden vites ayarı fren ayarı gibi durumları rahatlıkla internetten bakıp yapabiliyorum.

Geri