Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.135
Bisiklet
Salcano
Herkes şu başlığa kısaca zincirini ve çekiş sistemini nasıl temizlediğini yazabilir mi acaba ? Bu başlık ilgi görürse bir çok arkadaşa ilaç olacaktır.

Ben başlayayım ; Mazot alıp boya fırçası ile zincire ve çekiş sistemine iyice yediriyorum. Bütün pisliği aktıktan sonra bol sabunlu mutfak süngeri ile pedalı geriye döndürerek zincirdeki mazot etkisini temizliyorum. Arkasından temiz su ile durulayıp kurumasını bekliyorum.

Scudo
motor için yağ sökücü sprey aldım. sadece diske gelmeyecek şekilde sıkıyorum. sonrasını benzinci amca hallediyor.

Bugün arabayı bakıma götürdüm ayıptır söylemesi, motordan çıkan yağdan istedim. O yağı kullancağım bir süre bakalım nasıl bir etkisi olacak zincir üstünde merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
@Atilla Gobel

Tavsiye etmem. Katman şeklinde toz toplar. Temizlemek için ben würt kullanıyorum. Hiç bir yere hasar vermeden temizliyor. Sıçraması durumunda rotora da sıkıyorum. Oh mis gibi.. :) Aynakol ve ruble için de aynı şekilde elimi bile sürmeden pırıl pırıl yapıyor..

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
ben banyoya sokup komple yıkıyorum elime hangi temizlik malzemesi gelirse.
sonrada rubleye biraz wd-40 sıkıyorum.

bir zararını görmedim bu zaman kadar bu işlemlerin

@Atilla Gobel

Aynısını gaz yağıyla yapıyorum.Zincir arasındaki kirler içinse gaz yağıyla temizledikten sonra kuru bir bezle bastırarak siliyorum.En son köpüklü temizlik ve üstünden kurulamayla bitiyor.

@Çağlar Çağlayan Eski camsil spreyine doldurdum mazotu basıyorum zincire :) sonrada bol köpüklü su. Gazyağı bulması zor geliyor bana.

Eskiden tiner kullanıyordum ama tineri sonradan dökerken içim acıyordu. Pis bir şey. Görünüşünden doğa düşmanı olduğu belli...
Bu nedenle (link)nü kullanmaya başladım. Tiner gibi fırt diye yağı çözmüyor ama içim (bir nebze) rahat ettikten sonra yemişim uğraşmayı. En fazla 10 dakika daha fazla uğraşıyorum.

Şu anda bitti yağ çözücüm, 3TL'lik mutfak yağ çözücüsü kullanıyorum. Onu da asgari düzeyde kullanmaya çalışıyorum.

En iyisi balata spreyi ama pahalı olduğu için mazota devam.

@Atilla Gobel Evet zor bulunuyor,ben de deneyeyim diye aldım, biraz fazla almışım (1 litre) :) Yarıdan fazlası bitti, birazını da evdeki gaz lambasına koydum nasıl yandığını merak ettiğim için :)

Jantı çıkarıp zinciri yavaş yavaş çevirerek wd40 veya benzeri pas yağ sökücü ile temizliyorum, rubleyi de jantı yere paralel yatırıp fren yüzeyine gelmeyecek şekilde temizliyorum, sonra bulaşık deterjanıyla zinciri ve rubleyi yıkıyorum, wd40 vb... yağ sökücüyü zincire sıkarken alt kısma karton ya da eski bez koyuyorum, böylelikle çevreyi de kirletmemeye çalışıyorum.
Benim deneme yanılma ile bulabildiğim en pratik yöntem budur.
Arabadan çıkan yağ çok toz topluyor onu da denemişliğim var :)

Benim yaptığım:

Zincir temizleme aparatı almıştım. Örnek: (link)

Aparatın içine mazot döküyorum, pedalı çevirerek iyice temizliyorum.
Uzun kıllı fırça ile dişlileri temizliyorum, arada diş fırçası kullanıyorum.
Balata temizleyici sprey ile ufaktan temizliyorum.
Dişlilerin arasında yapışmış pislikler varsa , zincir temizleme aparatın yanında gelen plastik aparat ile dişlilerin arasını temizliyorum.
Tekrar balata temizleyici sprey ile dişliler iyice temizliyorum.
En son zinciri yağlıyorum, fazlalık yağı bez ile alıyorum.

Zincir temizleme aparatı ile gayet pratik oluyor temizlemek, tavsiye ederim.

Bana göre en güzeli zinciri sökme imkanınız varsa gaz yağı ile bir kabın içinde silkeleyerek arasındaki kirleri döküp bir bez ile silmek. Zincir temizleme spreyi, temizleme aparatı vs. çoğunu denedim.

WD-40... Güzelce sıkıyorum biraz bekleyip siliyorum. sonra yıkadıktan sonra pırıl pırıl oluyor ruble ve zincir. Kuruduktan sonrada güzelce yağlıyorum joe ile

gaz yağı ve sünger ile yaklaşık beş dakika içerisinde tertemiz yapabilirsiniz.

önce yağsökücü ile kirli yağı söküyorum ve zinciri benzinlikte kompresli su ile yıkıyorum sonra mazot ile iyice temizliyorum sonrasında prolube yağını sürüyorum ve gıcır gıcır oluyor ve baya etkisi sürüyor...

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Geri