Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizlemek

Vites sistemlerine bir bakın derim. Öncelikli olarak zinciri bir temizleyip yağlayın ses geçmezse sorun vites sistemlerinde olabilir.

Scudo
güzel temizlemis ama dayanıklı malzemeye benzemiyor gibi.plastik.carklar var bozulabilir.3m marka genel amaclı yaglama spreyi aldim.temizlik-yaglama-pas-korozyon giderici-nem uzaklastiran-gıcırtıyı önleyen özellikle silikonsuz.silikonlu würth kullanmistim.cok capak toz topluyor topak seklinde.bununla birlikte bir bez+diş fırcası da gayet güzel temizliyor.bu benim yöntem:D

Ferhat abi bu türk işi temizleme aletinin yapılışını anlatan bi yazi falan varmı acaba ?

Yarar fakat bence Würth daha iyi. Paslı ve aşırı kirliyse Wd-40 kullanın derim. Ama jant ve fren diskine gelmemesine özen gösterin. Boyaya da zarar veriyor diye biliyorum ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
@gok

Würth'ün kuru yağını da denemelisiniz bence :)

zinciri temizliyecem.benzincilerin kundaklama olaylarına karşı bidonla yada şişeyle benzin vermediği doğrumu?Karakola gidip izin almak gerekiyormuş falan filan bişiler okudum.Amirim bisikletin zinciri için benzin alıcam desem erif ciddiye almıcak gibi geldi bir an.

Ben 1.5 lt mazot alıyorum bittikçe şu zamana kadar sıkıntı çıkmadı.

evet sıkıntı çıkmıyor alınabiliyor(bunu mazot alırken söylüyorum). Fakat benzin hemen tutuştuğu için belki sorun yaratabilir.

çok teşekkür ederim.söylentisi bile yetti tinere yöneldim iyi temizledi sayılır

zinciri cikarip bir su sisesine koyun, yag cikariciyla bol bol calkalayin, icine biraz su koyup zinciri oyle 20 dk falan yag sokucu/su karisimi icinde birakin, bir daha calkalayin. Siseden zinciri cikarmak zor olacaktir, siseyi kesin oyle cikarin, bol sudan gecirin (yag cikarici kalmamasi lazim) sonra hafifce icini yaglayin

Forum hakikaten bu konuda çok faydalı bir paylaşım yapmış,herkes tüm deneyimlerini paylaşmış,katkı sağlayan tüm bisiklet severlere teşekkürler,zira bu bisikletlerimizin can damarlarından birisi. Bende benzin,güzel bir fırca (evden tırtıkladığım laf aramızda kalsın) zinciri güzelce temizledim ışıl ışıl oldu,sonrada çok hafif bir şekilde aldığım bisiklet zincir yağlama spreyi ile temizlik işini bitiridim. MTB türü bir bisiklet olmadığından fazla tozlu yollarada sürmediğimden 100 km de bir ,zincirin kuruluk durumuna göre işlemi tekrarlıyorum. Kolay gelsin hepinize..

bu konu çok faydalı oldu. ben de zincir ve tüm vites sistemini würth balata spreyi ile temizledim önce. ardından würth dry lube kuru zincir yağlayıcı ile yağladım. gerçekten çok iyi oldu bu yağlayıcı, zaten yağ gibi değil balmumu gibi birşey elinize bile bulaşmıyor kuruyunca...

İş bittikten sonra bu aletin temizliği nasıl yapılıyor peki? Uğraştırıcı mı?

@demir77

aletin decathlon versiyonunu kullanıyorum. Temizliği gayet basit. İçindeki tüm fırçalar tek tek çıkabiliyor ve temizliyorsunuz. Yağ sökücü olarak da Shimano'nun yağ sökücüsünü kullanıyorum ancak temizleme aletinde belirtilen yere kadar yağ sökücüyü koyduğunuzda maksimum 3 kere falan kullanabilirsiniz ve fiyatı 35 TL olunca biraz fazla kaçabiliyor. Bu aletler için kullanabileceğimiz başka yağ sökücü var mıdır? Benzin ya da mazot kullanmak istemiyorum açıkçası, yağ sökücü çok güzel temizliyor çünkü. Bu aletler için kullanılan ucuz yollu yağ sökücüler vardır diye düşünüyorum ama bir sormak istedim.

Tinerle temizlemek zincire zarar verir mi?

@mcb

Mazot ile zincir temizleme için çok başarılı diyorlar. Denemedim ama mazot ile temizleyebilirsin. Hem ekonomik olur. Benzinden ise uzak durunuz. Tehlikeli olur.

• Beğen
Tepkiler: mcb
@mcb (mazot en uygunu ama onu tercih etmiyorsanız) migroslarda veya benzeri marketlerde satılan cllint bang ürününü tavsiye ederim 750 ml sanırım 10 tl gibi ..tamamen tercih meselesi şahsen mazot üstüne tanımam..

Geri