Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizlemek

görseldeki aparatı kullanıyorum büyük kolaylık.. içine de WURTH BALATA SPREYI sıkıyorum.. 2 haftada bir zinciri temizliyorum..

RDbM9o.jpg

Scudo
@Türka¥

İki haftada o kadar çok kirleniyor mu? Mtb sanırım?

@Türka¥

Ben de bugün Würth’ün balata spreyine karar verdim. Bayağı büyük bir şişe (500ml) 10 lira civarında satılıyor. Shimano’ya göre çok çok ucuz. Gerçi benim göbekten vites olduğundan 3-4 ayda bir ancak temizliyorum ama bundan sonra favorim Würth. Teşekkürler cevap için. Bu arada dediğiniz gibi alet çok büyük rahatlık, herkese tavsiye ederim.

@Taner James

zinciri temizlemek için MTB olmasına gerek yok.. 2 günde bir turluyorum, her çıktığımda da 50-60km pedallıyorum..
2 hafta sonunda kir pis içinde kalıyor, bu kirler zincire yapışmadan temizliyorum.. görseldeki aparat ile 3 dakika sürmüyor zaten..

@bilalfidanboy Migros'un kendi markası olan yağ sökücü hakkında ne düşünüyorsun abi? Fiyatı çok uygundu. 3 - 3.5 lira gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Zincir temizlerken izlediğim yöntem:

1) Önce WD-40 ile eski yağ ve pisliğe saldırıyorum. WD-40'ı zincir, ruble ve aynakol üzerinde bir-iki dakika beklettikten sonra bir kova su döküyorum, ardından bahçe hortumuyla orta basınçta tüm zinciri suluyorum.

2) Bulaşık deterjanı sıktığım temizlik süngeriyle zincirin alt tarafını avuçlayıp elimle ters pedallama işlemi yapıyorum. Bu hem WD-40 hem de yağ-kir kalıntılarının kabasını alıyor.

3) Diş fırçasının sertliği yeterli gelmediği için, görseldeki ürünün (Bike Hand Zincir Ruble Temizleyici) önce kırmızı kısmıyla, sonra da açılı tutarak siyah kısımlarıyla zinciri temizlemeye koyuluyorum. Bu esnada saf sabun kullanıyorum. Bu şekilde aralardaki kalıntılar da temizleniyor. Önce bulaşık deterjanı sonra sabun kullanmamdaki sebep birinin asidik, birinin bazik olması, türlü türlü kalıntılara karşı her ikisinin de etkileri farklı oluyor. Bu süreçte hem arka aktarıcının kasnaklarını, hem ruble-aynakol yaprak aralarını (sağdaki kısmıyla önce kabasını alarak, ortadaki siyah fırça ile de detaylıca) temizlemek gerekiyor. Bu kısımlar temizlenmediğinde pedalı döndürdükçe yine pislikler görülüyor zincirde.

upload_2018-6-6_8-58-13.png

4) Bu işlem sonucunda diğer kısımlar temizlenmiş iken halen daha zincir baklalarının arasında temizleyemediğim kir/yağ/yüzeyel pas kalıntıları var ise, önceki mesajlarda belirtilen zincir temizleme aparatını kullanıyorum. Bunu çok kullanmamaya özen gösteriyorum zira zincirin normal kullanım şartlarında maruz kalmaması gereken yönlerden kuvvetlere maruz kaldığını düşünüyorum. Mekanik olarak zincir zorlanıyor. Her ne kadar düzgün yerleştirilse de aparata zincir, hafif bükülmeler ve zorlanmalar yaşıyor.

@Ilter Elmas Bende evde duruyor o yağ çözücü. Fırındaki yağ kalıntılarını çözmek için almıştık eve. Tarihi geçmek üzere. Önce kullansam mı acaba diye düşündüm ama cesaret edemedim. Sonuçta mutfak ürünü. Kullanan varsa yorumlarını almak güzel olur.

RDbM9o.jpg

Bu aleti arada kullanıyorum Shimano yağ sökücü ile beraber. Fakat arkadaşlar, sünger kullanmak daha pratik geliyor bana. İkiye veya üçe kesilmiş süngere yağ sökücü püskürttükten sonra zinciri süngerle hafifçe sıkarak pedalı çeviriyorum. Sünger parçalanmaya başlayınca yenisiyle bir kez daha üzerinden geçiyorum. Sonuç gayet başarılı. Hatta rubleyi dahi süngerle temizliyorum. Tavsiye ederim.

@Ilter Elmas cllint bant üzerinde bisiklet kullanımına uygundur dediği için zamanında denemiştim gayet iş görmüştü. Migros markada kadroya olurya zarar verir diye denemedim açıkçası....aslında her ikiside tehlikeli kimyasallar içeriyor gerek nefes ile temas ettiğinde gerek cilde temas ettiğinde olumsuz reaksiyon verebilir .. O yüzden mazot candır .. :)

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Konuyu hortlatıyorum fakat yeni konu açmayı gereksiz gördüğüm için buraya yazmaya karar verdim.
Zinciri ne kadar sürede temizleyip yağlamam gerekir? Haftanın 4-5 günü bisiklet sürüyorum keyifi.
Genel de bir gün içerisinde 35-55km arası yapıyorum.

Konuyu hortlatıyorum fakat yeni konu açmayı gereksiz gördüğüm için buraya yazmaya karar verdim.
Zinciri ne kadar sürede temizleyip yağlamam gerekir? Haftanın 4-5 günü bisiklet sürüyorum keyifi.
Usenmezsem 250-300 usenırsem 400 civarında yapıyorum temizliğini. Yagıda genelde tek sefer sürüyorum veya iki

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Zincir ne zaman kirlenirse o zaman temizlenmeli . Temiz yolda kullanim ile Toz toprak arasinda Kullanim arasinda kir açısından çok fark var. Zincirlerin arasına giren küçük kum , taş çakıl parçaları. Zinciri ve bağlı aksamları daha çok yıpratır ömrünü performansını kısaltır .

devamlı temiz yolda Tabi daha uzun süre yağlamadan kullanabilinir . Yani şu kadar km sonra zincir temizlenmeli , yağlanmalı demek yanlış olur . Benim okuduklarımdan anladıklarım bu kadar .

Ben de hem gravel, hem mtb var. MTB ile aydos orman gezileri yapıyorum. Gravel ile nispeden daha temiz ve stabil yollarda gidiyorum. Zincilerini temizlemek için belli bir periyodum yok. Zaten belli bir süre sonra gerek zincir in sesinden renginden üzerindeki toz topraktan anlaşılıyor temizlik gerektiği.
Örnek; MTB dağ sürüşleri sonrası toz içinde kalınca yıkama sırasında zinciri de çıkartmadan temizleyip yağlıyorum. Tozlu sürüşlerden sonra zincirin resmen herşeyi değişiyor. Sesi bile farklılaşıyor pedallarken. Gravelde daha fazla yol yapmama rağmen çok daha az zincir temizliği ihtiyacı oluyor.

Kişisel görüşüm; zincir temizliğinin belli bir periyodu olmaz. Temizlenmesi gerektiği zamanı sürücü belirler. Sürüş yaptığınız yol ve çevre şartları en önemli etkendir.

Ben 200-250 Km arası yağlıyorum 400-500 de gider ama yağı kiri uğraşmadan zorlanmadan çıkartıyorsun zincirden.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Zincirin ne kadar surede temizlenmesinden ziyade benim nacizane onerim zincirinizi temizledikten sonra mumkun oldugunda yagi az kullanmaniz olacaktir.
Zincir yagini ne kadar bol surerseniz sicrama o kadar fazla olacaktir. Ve erken kararma yapacaktir.
Her baklaya bir damla surup fazlaligi da bir bez veya pecete ile temizlemek faydali olacaktir.

Zincirin ne kadar surede temizlenmesinden ziyade benim nacizane onerim zincirinizi temizledikten sonra mumkun oldugunda yagi az kullanmaniz olacaktir.
Zincir yagini ne kadar bol surerseniz sicrama o kadar fazla olacaktir. Ve erken kararma yapacaktir.
Her baklaya bir damla surup fazlaligi da bir bez veya pecete ile temizlemek faydali olacaktir.
Ben tertemiz yaptım zinciri. Prilli suyla köpükle vs . Yani Balata spreyi yada mazot vs ile değil . Sonrasında Zefal yazlık yağ sürüyorum çok değil. Hemen. Siyah oluyor.
Sizce neden olabilir böyle ? Normal mi ?

Ben tertemiz yaptım zinciri. Prilli suyla köpükle vs . Yani Balata spreyi yada mazot vs ile değil . Sonrasında Zefal yazlık yağ sürüyorum çok değil. Hemen. Siyah oluyor.
Muc-Off yağlar kararma yapmıyor ancak bu yanlızca estetik bir gösterge olabilir.

Yağın kalitesindendir. Fakat çok kısa bir sürede kararma yapıyor ise biraz daha az sürmeyi deneyin.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Çabuk uçsada motorex den memnunum. Sessizde çalışıyor kararmada az

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Geri