Scudo Sports

Zincir temizliği

İlk würth kullandım.Şimdi ise wd40 kullanıyorum.Bana würth daha etkili gibi geldi.
Würth ü araba askesuarları ve temizlik kitleri satan yerden almıştım.Wd40 ise carrefour , kipa gibi marketlerde araba malzemelerinin bulunduğu reyondan.

Scudo
çok yormayın kendinizi 1 lirte mazot yada benzin al. Kutuya koy zinciri de sök powerlinki varsa daha kolay sökülür. at mazotun içine sabah çıkart sil tak yağla.... :)

• Beğen
Tepkiler: Nüvit Becan
@Hakim Arslan

Ben şunu merak ediyorum, kullandığınız mazotu sonradan ne yapıyorsunuz?
Kirli mazotu, çevreyi kirletmeden nasıl imha edebiliriz? Toplandıkları yerler var mı acaba? Bazı belediyeler kullanılmış yağları topluyor, onlar alırlar mı ki?

Bencede mazot yada benzin pis yağı çıkartmada çok başarılı, wd-40 zincirin kendi rengini bulmasına yardımcı olucak kadar etkili değildir. Pis benzini imha edicek yer bulmak bence zor, ben etrafa bir zarar vermicek şekilde döküyorum açıkcası.

Yani işte dökmeye içim el vermediği için hiç benzin/mazot türevi şeyler denemedim..
Hep su, sabun ve diş fırçası ile temizliyorum.
Atıyorum, tuvalete döktük diyelim, Türkiye'deki su arıtma çok başarılı değil ve tabii bir de her yerde yok, o dökülen benzin, illa ki, yarı arıtılmış şekilde ya denize ya da baraja gidecek..
Keza yollardaki mazgallar da aynı şekilde.. Hatta bazı denize yakın mazgallar doğrudan denize dökülüyor (gördüm bunu, evet =)).

@can akıncılar
3500 den sonra baklaların arası açıldığından arka rubleni emekliye ayırma sakın :)

soba yakan komşunuz yokmu verin ona mazotu bezlere döksün döksün sobada ısınsın. yada bir kavanoza yada başka bir kaba tül tarzı bişeyden süzerek koyun ilerde bir kere daha kullanırsınız.

sobada mazot kullanmak çok tehlikeli.benzini zaten söylemiyorum soba borularıyla birlikte patlar,ev yanar...

WD 40 Oto Sanayi Sitelerindeki Parçacılarda Bolca Bulunuyor ...

Würth malzemeleri kullanan oto kuaförlerden bulabilirsiniz. Çorluda olanlar ya da yolu buradan geçenler içini eski mezarlığın karşısındaki (Tekzen'in yanı) Biser Oto Kuaföründe var.

• Beğen
Tepkiler: Zezze
würth bayisi eski istanbul caddesinde var atakan değirmenin oralarda yada kipada bulabilirsin

zincir çıkarılarak mı temizlenmeli yoksa takılı haldemi ve benzinle temizlemek sorun çıkartırmı?

bauhaus da bütün hepsini bulabilirsiniz :D

Selamlar benzinle daha guzel temizleniyor bence oyuZden cikarip benzine yatiriyorum dis fircasiylada aralarini temizleyip bezle kurutuyorum takip yagliyorum.

bende geçenlerde 2lt benzin aldım ama daha kulanmaya cesaret edemedim bide benim zincirde o çıkarılabilir aparat baklası var onu açmayı bulabilsem benzine yatırmayı düşünüyorum zinciri ama açamadım :kötü:

Kardeş, Sanırım Power Link'ten bahsediyorsunuz. Geçen forumda yayınlamışlardı şu videoyu, belki faydası olur:

• Beğen
Tepkiler: BORA34
@BORA34

Konu Mart 2013 tarihinde son mesaji almis. Temizlenmistir hatta eskidigi icin degismistir o zincir ;)

• Beğen
Tepkiler: BORA34 ve chnkrmz
teşekkürler

ben yinede yazıym dedim sonradan okuyan olursa belki bir işine yarar :D

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Zincir öyle çok kirli değilse bence fazla uğraşmaya gerek yok.

Wd40 sıkın biraz, 5-10 dk bekledikten sonra köpüklü ılık su ile köpükleyin, varsa bir fırça ile biraz temizleyebilirsiniz, ardından durulayıp kurulayın tamamdır.

Zinciri sökebilirsiniz ama pek fazla sökmek tavsiye edilmiyor, gerek de yok zaten.

Benzinle, kokusuyla falan uğraşmaya gerek yok, wd40 10 lira, uzun bir süre de yeter bir kutu

Geri