Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir uzaması ve çekiş sistemine zararları üzerine

@TatanQa_tr eğer zincir uzamışsa ruble ve aynakol dişlilerini aşındırıyor. Ve bir süre sonra yeni zincir taksanız bile ruble ve aynakol yaprak dişlileri bozulduğu için yeni zincir dişlilerini üzerinden kayıyor. Yani ruble ve aynakol yaprakları da değişmek durumunda kalınıyor.
Masraf tek zincirken ruble ve aynakol yapraklarıyla 3 e 4 e katlanıyor. Onun için aman ha uzamışsa hemen zinciri işini bilen bir bisikletçiye değiştirin...

Kendim değiştiririm sorun değil o kısım kolay . Bence de biraz uzamış olduğundan değiştirmek daha mantıklı, kafamız rahat olsun. Üstelik sram zincirdeki powerlink zincir temizliği yaparken tak-çıkar işlerinde daha rahat ettirecektir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
Zincir bakla ölçüm aletlerine baktım 2 gündür internette hiç de ucuz değiller hocam malesef. Aldığım zincirle aynı fiyata satılıyor. Zincir almak daha mantıklı. Aliexpress 'de 5-10TL ye satılan mallar bizde 80-90TL

Evet ben de almak için türk sitelere baktım ama hakkaten gereksiz derecede pahalı, nedenini çözemedim. Aliexpress den alıp 1 ay beklemek en iyisi gibi.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
@TatanQa_tr kmc 9s zincirim 6000km mesafe 90km tırmanış üzerine ölçüm aletinde 0.75e girmiyordu son değiştirdiğimde, 1300 kmde zincir biteceğini hiç zannetmem.

Selam , sanırım soruyu bu başlıkta sormak mantıklı olacak. Zincirimin uzadığını düşünüyorum , zira 25.4cm bakla/pim merkezi ölçümünde 26cm civarı çıkıyor. Ona da güvenemedim diğer yöntem , aynakol en büyük dişlideyken tam orta kısmından ön tekere doğru çektiğimde aşağıdaki gibi duruyor :
231156 dosyayı görüntüle

Ruble 'de en küçük dişlide (8.vites) :

231157 dosyayı görüntüle

Değiştirmek gerekli olabilir sanırım (zira bakımlarını hiç eksiltmem) , 1 yılı geçti alalı , 1200-1300km olmuştur , çok da zorlamadım ancak Decathlondan aldığım gibi üzerindeki zincir duruyor. Orada bu zincir değiştirilmiştir , kullanılmıştır vs bilemiyorum tabii.

Alırsam da 3x8 li Microshift için SRAM 8'li PC830 zincir uygun olur sanırım , zira üzerinde powerlink de mevcut :

(link)

Öneri ve yorumlar için teşekkürler.

Zincir ölçümünden hemen hiç bir bisikletçi ücret almıyor. Bence bir bisikletçiye ölçtürüverin. Ayagın alışsın muhabbeti oluyor 3-4 gidişte zaten mutlaka basit birşey alabiliyorsun. Öte yandan 1200-1300 km benim için çok kısa gibi geldi. Zincir 3000-4000 civarı Uzuyor diye düşünüyorum. Ama bunun net bir km si yok. Yokuşta kullanıyorsan yüksek vites ayakta sürüş yapıyorsan cok daha hızlı uzar. Düz yolda düşük vites yüksek kadans gidiyorsan 5000 km de bile değiştirmene gerek olmayabilir.
O yüzden tavsiyem kesin olması acısından bir bisikletçiye uğrayıp ölçtürmen

@Onryolcu hayır. Ortalama 4000-5000 deniyor. Ama çok performanslı sürüp 6000km de hala 0.75 girmeyen zincir de var. En iyisi arkadaşların da dediği gibi belirli km lerde ölçüm yapmak...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Evet konuya açıklık getireyim, bugünkü tura başlamadan ters istikametteki bisikletçime gittim ve ölçtük , o cetvelin ucu iki bakla arasına düşmedi, yani iyi durumda gibi duruyor. Siparişi iptal edeyim. 🤙

Bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Herkese Merhaba,
Teknik detaydan iyi anlayan birinin tavsiyesine ihtiyacım var. Uzun zamandir kullandigim daha oncede 3lu olarak degistirdigim aynakol ruble zincir uclusunu zincir uzadigi aynakola da hasar verdigi icin hic sorun cikarmamasina ragmen hepsini yenilemek istedim. Yine acera markasinin 8v parcalarini aldim ama vitesi bi turlu ayarlayamadim. 3bisikletci gezdim onlar da ayarlayamadi. Sorun kabaca soyle, kucuk dislilerde (8-7-6) sorun yok, buyuk disliye gecmeye basladıkça takirtilar geliyor, 3.viteste takirti artiyor 2ye alinca da bire geciyor. Teli gevset buyuk dişliler duzeliyor ama bu sefer kucuk disliler arası gecmiyor. Teli ger bu sefer usttekiler sasiyor. Parcayi aldigim ankarayi aradim arttiriciniz 9lu ondan dediler ama fabrika cikisi bu arttirici vardi ve 10yildan fazla bu sekilde 8v kullandim. ve daha öncede bu seti değiştirmiştim. Aldigim Parcalar Shimano Acera Ruble 8V 11-30T
Shimano Acera Aynakol 28/38/48T
bendeki arttirici
deore m591
onceki değişimden tek fark rublenin buyuk dislisi eskiden 32t idi şimdi 30t.
sorunun nerede oldugunu bisikletciler de bulamadı. Bizim ayarlama yöntemlerimizle olmuyor dediler. Ben sorunun hangi parçadan olduğunu bilsem değiştirecem ama yanlış nerede ve neyle değiştirilmesi gerekir.

@Serkan AKSAN Eski seri acera aktarıcı 8vites uyumludur. Yeni seriler 9vites uyumlu. 9lu ruble ile 8li ruble dişliler arasındaki mesafe değiştiği için aktarıcınız uyum sağlayamamış. 8li arka aktarıcı almanız gerekiyor

Aliexpressten alacağınız ürüne minimum 15tl ücret çıkıyor, Türkiyedeki ürünler gereksiz pahalı, fiyatı yakın bulursanız beklemeden Türkiyeden alabilirsiniz.

@Serkan AKSAN Eski seri acera aktarıcı 8vites uyumludur. Yeni seriler 9vites uyumlu. 9lu ruble ile 8li ruble dişliler arasındaki mesafe değiştiği için aktarıcınız uyum sağlayamamış. 8li arka aktarıcı almanız gerekiyor
Benim bisiklet arka rulman 8 li 11-30 onu mesela 10 lu 11-36 ile degişemez miyim?

Benim bisiklet arka rulman 8 li 11-30 onu mesela 10 lu 11-36 ile degişemez miyim?
Göbeği de değiştirmeniz gerekir sanırım. 8li ruble yerine 10lu ruble takmak isterseniz var olan göbek ve kadro aralığı uyum sağlamaz. Öyle tahmin ediyorum. Göbek+ruble+aktarıcı+kol+zinciri(en büyük ve en küçük diş değişirse) değiştirmeniz gerekir.

Öyle çok pahalı olur ben yeni aldım bisikleti ama yokuş çıkmam zor oluyor. Biraz kolaylaşsa yeter

@Metesiket değişirsin. Spacer eklemen gerekebilir.

Öyle çok pahalı olur ben yeni aldım bisikleti ama yokuş çıkmam zor oluyor. Biraz kolaylaşsa yeter
Daha ucuz bir yöntem var aslında. Bisikleti yeni aldığınızı söylüyorsunuz. Biraz zamana bırakıp gelişmeyi bekleyin derim. Gelişmek için biraz çaba harcamanız lazım.😉

• Beğen
Tepkiler: Metesiket
Daha ucuz bir yöntem var aslında. Bisikleti yeni aldığınızı söylüyorsunuz. Biraz zamana bırakıp gelişmeyi bekleyin derim. Gelişmek için biraz çaba harcamanız lazım.😉
Çok haklısın gerçekten bende onu düşünüyorum ama bilir misin bilmiyorum Beylikdüzü oturuyorum tam tepe biraz gitsem çekmece yokuşu inmem gerekli her yerim yokuş kaplı coook eskiden 4 yıl kadar önce dağ bisikleti vardı onunla bir kaç hafta içinde inip çıkıyordum rahatça dediğin gibi bir süre sonra en ufak vites yerine 2 3 e alıyordum. Bu yol bisikleti sanırım biraz gözümü korkuttu. Acemi olarak soruyorum sizce buna alışır mıyım? 16 vitesli ön 50 34 dişli arka 11-30

Çok haklısın gerçekten bende onu düşünüyorum ama bilir misin bilmiyorum Beylikdüzü oturuyorum tam tepe biraz gitsem çekmece yokuşu inmem gerekli her yerim yokuş kaplı coook eskiden 4 yıl kadar önce dağ bisikleti vardı onunla bir kaç hafta içinde inip çıkıyordum rahatça dediğin gibi bir süre sonra en ufak vites yerine 2 3 e alıyordum. Bu yol bisikleti sanırım biraz gözümü korkuttu. Acemi olarak soruyorum sizce buna alışır mıyım? 16 vitesli ön 50 34 dişli arka 11-30

34/30 fena bi oran değil. Yinede zorlanıyorum dersen 11-34lü ruble takabilirsin 8li. Vites sistemini değiştirmene gerek kalmaz. Maliyeti ise 100lirayı geçmez.

34/30 fena bi oran değil. Yinede zorlanıyorum dersen 11-34lü ruble takabilirsin 8li. Vites sistemini değiştirmene gerek kalmaz. Maliyeti ise 100lirayı geçmez.
34. Hissedilir derecede fark yaratır mi?
Sordum şimdi Claris E uyumlu ruble yokmuş kolple değiştirmek gerek diyor. Elimizde tek seçenek kaldı kondisyon arttırmak.

Geri