Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir uzunluğu hesaplama

Fotografdaki zincirin ayari tam eger ondan bir bakla daha alininrsa kisa gelecektir ve aktaricinin bacagi asagiya egilecektir, buda 28 disliye atisi zorlaya bilir. Eger az bir sey sarkma olursa aktaricinin zincir gerdirme vidasindan ayarlanir ki kullanilmis zincir sarkmiyorsa yenisi hic sarkmaz.

Zamaninda söyle bir zincir ayari tarifesi hazilamistim, belki isinize yarar.

187302

Scudo
Sanırım 112 baklada bırakacağım eğer oldu ki sarkma oldu (ki hiç sanmıyorum) o zaman bir bakla daha eksiltirim. Dediğiniz gibi eski zincir sarkmıyorsa yeni olan hiç sarkmayacaktır.

@CeRKeZ
Açı ve mesafeden dolayı fotoğrafa o şekilde yansımış ölçtüm herhangi bir sarkma yok.

Selamlar. Zincir 48x36x26 dişli oranlarına sahip aynakola göre ayarlanmıştı. Bugün 42x34x24 oranlarına sahip aynakol taktım. Fotoğraflara baktığımda zincirin uzunluğu ideal gibi. 48T lik aynakolda zincir kısa mı kalmış? Yoksa şuan uzun mu?20190727_102729.jpg20190727_102811.jpg

Bisikletçi uzakta. Uzunluğu iyiyse boşuna götürmeyeyim.

Son düzenleme:
Uzun olduğunu düşünmemin sebebi aşağıda ki fotoğrafta görünen yeri çekip kumpas ile ölçtüğüm zaman 3.12 mm lik bir boşluk olması. Zincir daha 180 KM'lik. Bu KM'lerin çoğu interval antrenmanı olsa bile 180 KM için normal gelmedi bana. 20190727_154306.jpg

Biraz daha kısa olması gerekiyor galiba. 3-1de kisa kalmış ama zaten o şekilde kullanılmıyor. Yani eger onu 3-3den daha dusuge almazsan biraz daha kisa oldugu takdirde sorun olmaz.

@e7_

Uzunluğu kısalığı boşverin hocam. Çapraz kullanmayın hiçbir şey olmaz. Bu iki fotoğrafında anormal görünmesinin sebebi çaprazda iken fotograf çekmeniz.

@ProfessionaL Bilmediğiniz konularda yorum yapıp komik duruma düşmeyin. Zincir uzunluğunu hesaplarken bu şekilde en büyük ve en küçük dişlilere takılır zincir. Zira çok uzağa gitmenize gerek yok, konunun başında var :harika:

@e7_ madem işi biliyorsunuz buraya neden sordunuz. Asıl komik olan sizsiniz hocam. ?

Size dedigim tek şey çapraz kullanmayın olmuş. Ayrıca fotoğrafa da yorum yapacak olsam zincir uzun derdim. Çünkü en küçük aynakol dişlisi ile en küçük ruble dişlisinde iken attırıcı makarası ile zincir arasında bir parmak boşluk olmalı. Büyük aynakol dişlisinde küçük ruble dişlisinde iken attırıcı makaraları alt alta gelmeli. Kücük aynakol büyük ruble iken makaralar alt alta gelmeli. Vs. Vs. Vs.

Size kolay gelsin :)

@ProfessionaL ''Bu iki fotoğrafında anormal görünmesinin sebebi çaprazda iken fotograf çekmeniz.''

Adamlar işi bilmiyor, baksana olabilecek en çapraz pozisyona getiriyorlar. Öyle pedal mı çevrilir? Birde Global Cycling Network olacaklar(!)

@e7_ Gayet iyi görünüyor, dağ ve yol bisikletlerimde ben de aynı yöntemi kullandım.Hatta attığınız bu videoyu ben de izledikten sonra doğruluğuna emin olmuştum.Uzun zaman oldu bir sıkıntı yok, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Ama 48 aynakolda belli ki gereğinden kısa zincir kullanmışsınız.

@Ceyhun Özkan Bisikletçiye götürdüm bugün. Bir baklayı çıkardı. Tanındık-bilindik bir bisikletçi olduğundan aynakolu 42T ye geçirirken herhalde bakmıştır zincir uzunluğuna diye sormamıştım ama bakmamış!

Bisikletçi uzakta olduğu için uzun değilse boşuna gitmeyim, forumdan sorayım dedim ama bazı kişiler bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca tatsız bir muhabbet döndü.

Son düzenleme:
@e7_ Neyse hallolmuş ya, keyifli sürüşler.Kazasız belasız.

• Beğen
Tepkiler: e7_
ilk sayfadaki hesaplamayı yaptım 50t aynakol 36t ruble için 145cm zincir uzunluğu çıktı şimdi 116 bakla zincir kaç cm yapıyor? daha uzunları 10s için göremedim en uzun seçenek 116 bakla fakat kaç cm acaba ? İngilizce site buldum 114 bakla 145 cm yapıyormuş . burada da linki
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TOOL ve suyunsesi
Zorlandığında Arka kaset üzerinden zincirin diş atlaması zincirin bol olmasından mı kaynaklanıyor?

Son düzenleme:
@Atasoy Attırıcının üzerinden derken? O kısmı anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ruble yaşlanmış olabilir, zincir uzamış olabilir. Keşke bir bakışta bilebilsek...
Zincir yeni, rublede birgünde yaşlanmış olamaz.
Muhtemelen zincir uzun yada bir baklalarda bir sıkışıklık var

Son düzenleme:
Zorlandığında Arka kaset üzerinden zincirin diş atlaması zincirin bol olmasından mı kaynaklanıyor?

Arka aktarıcının tam olarak, kusursuz ayarlanmasıyla giderilebiliyor o sorun.
Ruble falan değiştirmeyin :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri