Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağı önerileri

@venom09

Ben Berner'in motorsikletler için üretilmiş teflon kaplama oluşturan vs. çılgın özellikleri olan spreyini kullanıyordum, yaklaşık 30 km sonra sanki üzerinde hiç yağ kalmamış gibiydi. Sizin dediğiniz gibi motosiklet zincir yağı fazla sıçramasın diye geliştirilince, bisikletlerin yağlamasında yetersiz kalıyor galiba.

Bugün tamamen temizledim Zefal pro-lube uyguladım, bana çok ince geldi yağ. Biraz fazla akışkan sanki. Zincirin üzerinde gelen ilk yağa dokunup iki parmağımın arasında ovuşturduğumda, sıcak havada çikolata parmak uçlarınızda erir ya aynı o şekil yapışkanlık hissi vardı :D O yağ her neyse büyük saygım var. Zincirin rodajı için çıkarmak zorunda kalmıştım istemeyerek. Çünkü aşırı metal parçası vardı..

• Beğen
Tepkiler: venom09
Scudo
hocam ben de beğenmedim. Allahtan kadro koruyucu vardı. aynakol göbeği ve arka aktarıcı çok fazla sıçrama lekesi vardı. sildim gerçi.. bi daha da kullanmadım. ama o yağ nerde işe yarar derseniz vantilatör rotor mili ve kapı menteşesi de on numara oldu:) kızım için kipa dan aldığım bisikletin zincirinde tarifinize yakın bi yağ var. zincirin bronz rengi görünüyor.. ama zincir yağlı.. bir başka arkadaşım babasının wurth kullandığını söyledi.. işyerinde genel yağlama için kullandığımız sprey bi yağ var. cogelsa.. netten bulamadım. tedarikçiye gidip sorasım var.. WP_20170629_001.jpg

hocam bi belgeselde izledim. 4mm likten 1.2 m çapına kadar olan rulmanların imalatında kullanılan bir yağ var. sanırım zincirin orijinal yağına yakın bir yağdır. yani mantıken.. toz toplamasın , kalıplaşıp kararmasın, başka bişey istemem. magnatec motor yağı mı denesek:)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@venom09
Belgeseldeki yağ, rulman gresinin kalitelisidir belki. Cogelsa dediğiniz markaya şimdi baktım da, firmanın ürün rengi petrol yeşili bence çok güzel detay :) Onu da deneriz zaten bu gidişle zincirler pantolon kemerine dönecek :D

• Beğen
iyiydi:)

bu zinciri temizleyip gazyağına yatırıp iyice temizlesek. sonra ince yağa yatırıp güneşte kurumaya bıraksak.. :p ihtiyacı üzerinde kalsa fazlası gitse.....
aynakol plastik muhafazayı çıkarmıştım.. bugun bi 13-14 km yol yaptım. eve dönünce bir baktım o da nesi.. benim bacak yağ olmuş.. tabiri caizse iyice ayar oldum. (affola)... çözüm arıyorum..

• Beğen
@venom09
:D

Abi ben onu ilk başladığımda yapmıştım bisikletteki saçma sapan şeyleri çıkarınca ne kadar hafifler diye 600 700 gram falan hafiflemişti gerçi :rolleyes: Ama bütün pantolonlar yağ içinde kalmıştı orası ayrı :) Çare Saruman (Orta Dünya siyaseti de yasak mı bilmiyorum sakatlık varsa uyarın adminlerim :p)

• Beğen
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle 1 aydır makine yağı kullanıyorum bisikletimde. Hani şu bir milyoncularda satılan yağlardan. Yağdan beklenmeyecek şekilde çok memnunum. Keşke yıllar boyunca pahalı markalara para vereceğime bunu kullansaymışım.

Tabi ki de kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar. Bunları dikkate alırsanız max verim alırsınız. Her sürüşten sonra kesinlikle kuru bir bezle zincirdeki tüm kiri temizleyin. Yağı sürerken kendi ağzından değil de daha önceki marka yağın kendi kutusundan zincire uygulama yapın. Bu sayede gerektiği kadar yağ sürmüş olursunuz. Her baklaya 1 damla olacak şekilde uygulayın. Uyguladıktan sonra 15-20 tur zinciri çevirin ve sonrasında zincirin üstünde kalan fazla yağı kuru bir bezle silin ve yola çıkın. Bu işlemleri her sürüş öncesi ve sonrası yaparsanız zinciriniz sürekli temiz kalır ve ayna gibi parlar :)

@Yusuf !!WOW!!
uzun yıllar ara verdikten sonra unutmuşuz hocam inceliklerini. ben bisikleti 10 kg yapsam da kendi kalıbımdan ötürü anlamsız olur:p.... çözüm saruman mı bilmem. bana göre smeagull. adamın dibi dibi. (sarumanı anlamadım)

@Kadir Eskici Her sürüşte ona uğraşılır mı arkadaş? Yok mu şöyle 100km de bir bakımın yeterli olacağı çözüm? Würth marka temizleme ve yağlama spreyleri buldum, marka kaliteli, hatta benim bisikletçide ondan satıyor, yalnız 500ml, hem temizleme hem yağlama 1 kiloyu aşıyor ve büyük. Yanımda taşıyamam.

@Kadir Eskici
caddenin karşısında dikiş makinesi ana bayii var hocam. o bile aklıma geldi ama denenedim. kilosu 10 liraydı sanırım yağın. overlok makinesi yağı:)

olmaz bişey hocam.

benim aynakol senin aynakolu döver diye kavga mı edecez:p arada bişey olmaz..

• Beğen
Way arkadaş, bisiklet zincir yağı dışında herşey önerilmiş konuda :) Bir şişe shimano wet lube aldım, haftada bir yıkarım bisikleti. 1 sene yetti şişesi. Daha ne kadar ekonomi istiyosunuz bilemedim. (Çotanak yağı var bide var mı deneyen? :)

@Hevesli

Bu bakım işi en fazla 1 dakikamı aldığı için benim için sorun olmuyor. Keyifle yapıyorum :)

• Beğen
Herkese merhaba bende bu konuyu araştırdım zamanında fakat yinede gittim chain l aldım yanında da yağ çözüsücüsü geldi.
1yıldır zinciri hiç yağlamamıştım (evet o benim) temizleyip eski yağı yağladıktan sonra çıtır çıtır gelen ses normal olarak kesildi. Şimdilik toz da toplamadı tam aradığım yağ fakat tek sıkıntısı zinciri biraz kararttı onun dışında memnunum 1 şişeyle 2 yağlama yapılabilir

• Beğen
Chine-L kullanıyorum, bu yağın en iyi özelliği toz,kir tutmaması. Aslında yağlanmamış zincir ile Ayna kol ve rubleyi aşındırmak bizim yaptığımız devirlerle çok zor, araya giren toz,kir vs bu aşındırmaya sebep oluyor. Bunun için yağın kir tutmaması iyi bir özellik.

• Beğen
Shimano Dry Lube PTFE kullanıyorum. Kuru havalarda oldukça iyi HHS2000 gibi kir/toz toplamıyor 50 km yol yaptım zincir hala gümüş şeklinde parlıyor.
Öneririm.

1 şişe derken 10ml lik şişe sanırım. Ben de onu kullanıyorum ama 10ml şişe en az 5 kere yağlar bence. Eğer zincir kararıyorsa fazla yağlamadan dolayı olabilir mi? Benimki kararmadı.. sadece ilk 1-2 kirlendi, kuru bezle silince gıcır gıcır oldu zincir ve daha da kir tutmadı

@Yigit Kotuz

@GrandHan

Hocam aslında zincirle beraber rubleyide yağladım biraz gereksiz bir hamle oldu ama olsun.. Bu arada benimkide tam tersine karardı ama hiç toz filan tutmadı

Selam, Perfects contact cleaner(kirmizi kutu) Yaglama icin iş gorur mu ?

Geri