Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

@07yusuf fırça da çekice çok benziyor, çinliler bize sübliminal veriyor resmen:D

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Scudo
@07yusuf sağ olasın hocam, akk yenilenir yenilenmez izlicem :D

arkadaşlar yeni bir bisiklet aldım internetten bugün serviste birleştirdik ancak servisteki adam zincirleri yağlamadı hatta kendim sordum neden diye mazot hariç yağlanmaz yoksa vites için iyi olmaz dedi.şimdi ben zincirde yağ yok fabrikadan çıktığı gibi kullanıyorum ne yapmalıyım?

@DESERT FOX zincir fabrika cikisi yaglidir zaten elinizi uzerinde biraz gezdirin fark edeceksiniz. Çok hafif bir yaglidir

Peki yağmurlu havada bisiklete bindiğimizde zincirleri extra yağlamak gerekir mi? Yoğun yağmurda sürüş öncesi sonrası özel bir şey yapmamız gerekir mi?

@rknsycck ben yağmurlu havada kullanmanı önermem sen mutlaka bir yerden bir yere gitmem lazım dersen o ayrı.yağmur bisiklet parçalarını aşındırıyor paslanma özellikle.yağlama konusu ise bence yağmur sürüşünden sonra kuruduktan sonra tekrar yağlamak daha mantıklı.yağmurdan önce yağlamak boşa zahmet bence

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@rknsycck

Ekstra yağ değil ama ıslak ortam için olan yağlardan kullanmanız iyi olacaktır. (Ben bu mevsimlerde Shimano Wet Lube kullanıyorum)
Sürüş sonrası zincir temizliği yapmanız, kuru bir bezle silmeniz iyi olacaktır. Çamurlandıysa ılık ve hafif deterjanlı (Bulaşık deterjanı iş görüyor) su ile temizlemeniz yeterlidir. Zincirleri tamamen yağ çözücülere batırıp sonra yağlamak üreticiler tarafından tavsiye edilmiyor. Yağlama esnasında da zincirin sadece bakla aralarını yağlamanız yeterlidir. Vıcık vıcık yağlanmış bir zincir sadece pislik toplayacaktır. Yağışlı ya da değil her sürüş sonrası zinciri kabaca bir silmekte fayda var.

@DESERT FOX Bisikletinizi temiz tutar, uygun şekilde yağlarsanız yağmur kesinlikle zarar vermez. Hatta kuru havada, toprak - toz çok daha aşındırıcıdır bisiklet için. 4 Mevsim bisiklet süren biriyim. Sürüş yapacağım gün yağmur yağacak diye iptal etmedim hiç. Ama bisikletim evde her zaman dükkandan yeni getirilmiş gibi temiz durur. Daha üzerinde çamur kuruduğu olmadı. Az kirliyse silerim, çok kirliyse yıkarım. Ne kadar temiz tutarsanız o kadar uzun ömürlü olur bisikletiniz.

@BerkEvren peki açıktan giden vites,fren kablolarında bir paslanma olmuyor mu? bugün veda ettiğim bianchi bisikletimde o kablolar sanki paslanmış gibiydi

@DESERT FOX
Yukarki mesajda belirttiğim gibi, sürüşten sonra temizliğini yapın yeterli. Dağ bisikletiyle sağanak yağmurda araziye giriyoruz. Kabloları geçtim komple balçık kaplanıyor. Dönüşte hortumla yıkıyoruz, kabloları - boyasız metal aksamı silip temizliyoruz. Bisikleti eskiten tozlu - kirli - çamurlu kalması.

• Beğen
Tepkiler: Desert Fox
@DESERT FOX

yağlama. fabrikan çıktığı hali ile bir süre götürür seni zaten yağsız kalırsa sesten hemen anlarsın. ben yeni aldığımda hata yaptım ve yağladım. simsiyah oldu 1 hafta içinde o günden beri de orjinal rengini göremedim.

zamanı gelince yeniden yağladıktan sonra biraz bekle ve mümkün olduğunca fazla yağı bezle tekrar sil böylece toz yapışmaz ve zincirin simsiyah olmaz.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren

öyle rastgele açtım, mantıklı gibi ama aynı zamanda değilde.

tam kapalı zincir muhafazası şart galiba.

Napalım sonuçta yağlamayalım mı? :ssrtcbya:

Ben denedim. Vites geçişleri kötüleşiyor ve bir süre sonra bisiklet gitmiyormuş gibi hissediyorsunuz.(ki gitmiyor) Vites geçişinin kötüleşmesi de aksamı aşındırır zaten.

Makas örneği verilmiş, pedal çevirdiğimizde zincirin döndüğü kadar makası açıp kapatmıyoruz ki :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben de bi video çekeyim diyorum. İç lastiğe hava basmayalım videosu mesela. Yol tutuşunu artırır konforlu olur patlama riski sıfır. Mantıklı. :kötü:

1 mm bile degil diyorsunuz ama o ic halka zincirin ortadaki milini oyle bir aşındiriyor ki binlerce defa surtunce zincir bu nedenle uzuyor zaten bozulma nedeni bu. vites gecisi de cabası

Bence sizin boyle cok sık zincir degistirme nedeninizde bu yagsızlık olmasın.

Tamam video cekip paylaşalim da akla mantigada aykiri olmasin kardeş

Zincir dişliye sürtmüyor, çekiyor açıklaması gerçekten takdire şayan.

Geri