Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

@CandanC
Geçen mazotla temizlerken eldivenin ucu eriyip gitmişti, parmaklar mazot olunca komple çıkarıp elimi sokmuştum:) Temizlik işini kaba zincir ve mazot dökerek yapıyorum.

Scudo
@volkan Öz

WD40 yaglama yapar. Her 5dk'da bir zincire sikacaksaniz cok da guzel kullanilir.
Buradaki hemen hemen herkes tecrubesine gore konusuyor. Guvenmiyorsaniz, denemek bedava. Memnun kalirsaniz konu da acarsiniz foruma hem :)

@Yunus Emree

kenarda 2,3 çift yedek bulundurmayı tercih ederim : )))

@volkan Öz

bildiğim kadarıyla; bu ürünün yağlama özelliği var ancak, bisiklet zinciri gibi zor şartlarda kullanılan malzemeler için yeterli değil. mesela mazot'un da yağlama özelliği var diye biliyorum. aynı şekilde yeterli diil. dolayısıyla bisiklet zinciri için uygun bi yağ kullanmak gerekiyor.

@Cem Ö.

işte o yüzden mazotla yıkanmak elden gelmiyo :D

Özellikleri altında yazıyor,toz da dahil bir sıkıntı yaşamadım (link)

Ben 1 saat önce rubleyi ve zinciri mazotla temizledim şu linkteki yağı alacağım hafta sonu.
(link)

Mazotla temizleyince böyle oldu. Mazotu sürüp suyu tuttuğunuz an bütün kir akıyor.

@CandanC
Ben önceki yaptığımda eldiven ve diş fırçası kullanmıştım ama bu sefer öyle yapmadığım halde yedeği de almadım nedense:)

@ilbey666

(link)

@Cemal_73

Büyük alışveriş merkezlerinde biraz daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

@Abdülsamed AKBULUT

Her şeyi azar azar yapıp hiçbir şeyi tam yapamayan bir ürün işte :D

Arkadaşlar sorulama cevap verirseniz sevinirim. Yeni konu açmak istemedim.
Benzinliğe gidip abi bana 1 litre mazot versene deyince ekmek alır gibi hemen alabiliyor muyuz (malum benzin alırken arabanın plakayı vs. giriyorlar)?
Bir de komple bakım için 1 litresi rahat yeterli olur mu?

• Beğen
Tepkiler: berktx
Würth balata spreyi de kirliği yağı güzel temizliyor,göbeklere ve rubleye sıkmayın ama; oradaki gresi sökebilir.Sıkarken elinide bir bezle zincirin altından karşılama yapın.Kirli tortuyu beze almış olursunuz.Temiz bir bezle iyice kurulayıp her baklaya 1 damla olacak şekilde yağ damlatıp(ben joes nano dry yazları,wet kışın ıslakta kullanıyorum) pedalı çevirin vitesi değiştip gezdirin.Fazla yagı bezle silin.Ne kadar az yağ okadar temiz zincir,benim anladığım bu.

@Emre Örsel

Her iki soruya da evet. Mazotu cif şişesine doldur püskürterek kullan. Bisikletinle çamura falan dalmıyorsan 1 yıl yeter sana.

@Emre Örsel

ben tekneye veya jeneretör için aldığımda hiç sorgusuz veriyorlardı.herşey paraya bakıyor.

Geri