Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlama

temizleme için en güzeli mazot. yag olarakta joe's nano lar güzel yaglardır.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Özcan
Scudo
@sinobjk mazotla temizledikten sonra suyla yıkamak gerekir mi yoksa bi süre mazotun uçmasını mı beklemeliyim. Aşırı tozlu aynakol arkadişli vs.

@isozcann mazot ve eski bir diş fırcasıyla aynakol zincir ve rubleyi iice temizliceksin. zaten yag akar gider. sonra bulaşık deterjanlı suyla iice yıkıyıp durulayacaksın sonra kurumasını bekleyip yaglıcaksın ve biraz bekliceksin. yagladıktan sonra zinciri rublede ve aynakolda biraz gezdirip bi peceteyle zincirdeki fazla yagı alacaksın. bu kadar ...

@isozcann
Mazot, sicak su ve bulasik deterjani, ağır yag cozucu...
Sec begen al!
Bunlari kullanirkende bir fircan olsa iyi olur ;)
Ruble arasina girecek fircan yoksa ince bir bezin kenarindan tutup disliler arasina sokar ve cevresi boyunca dondurursun o da tamam olur.
Sonra da yagla.
En basit ve geleneksel olanlar bunlardir!

NOT: Derdin sadece toz ise ve birikmis kalinti katman yoksa ilik su ve bulasik deterjani isini fazla fazla gorur...

• Beğen
Tepkiler: İsmail Özcan
Ben önce gaz yağı ile bisikletin bütün mekaniklerini temizlerim, ardından boya ve diş fırçası ile kalan kırıntıları da aldıktan sonra yağlama yapar, gaz yağlı bez ile de komple siler ve baş köşeye koyarım. Hatta geçen hafta yaptığım temizlikten birkaç kare paylaşayım...DSC_1000.jpg DSC_1003.jpg

@CandanC evdeki kullandığımız fısfıslı camsiller vs var ya .. onlar bitince kutuyu atma yeter..

@amoush00 , evde kullandığımız boş deterjan fısfısları mı... hayatta olmaz... :eek:

alet/edevat/tamir çantam ve temizlik malzemelerim için güzel planlarım var... bugün, yarın düzenlemiş olacağım. fotoğrafını paylaşacağım, neden deterjan fısfısı olmaz dediğimi o zaman anlayacaksınız :komik:

önceden mazot ile temizlerdim ama mazot disklere bulaşırdı nasıl bulaşırdı bende anlamazdım frene basınca bisiklet giderdi sonra mutfakta yeşil bi kutu çarptı gözüme arkasını çevirdim okudum yağları söker atar yazıyordu hemen denedim sonuç mükemmel ve frenlere bulaşsa bile frenler sağlam çalışıyor :) bundan sonra bunu kullanmaya başladım tavsiye ederim
100_7594.JPG

önce :
100_7589.JPG
100_7590.JPG

sonra :

100_7597.JPG
100_7595.JPG

@Melih Çolak mazotla temizledikten sonra mutlaka temizlemek gerekiyor.. Yani yıkamak .. Ben bildiğin bulaşık deterjanı kullanıyorum..

@amoush00 özel duj jeli ile yıkıyorum bende ama yine frenler tutmuyordu ne hikmetse şimdi sıkıntı yok

Gaz yağı ile temizleyip, 20-50w motor yağı ile yağlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Labienus
@Melih Çolak bulaşık deterjanında da yağ çözücü var.. Ağır yağlar için.. duş jelinde kozmetikler işin içinde .. o kadar kuvvetli değildir.. neyse her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır denen anadolu ata sözü ile bitireyim..

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Gaz yağını benzinliklerde bulabilir miyiz?
Yabancıların mineral oil dediği sıvı parafin aslında en temiz çözüm. Kandil yağı diye de geçiyor. Ama pahalı ve bulmak zor.
Gaz yağının litresi 3.5 lira falan yazıyor internette. Umarım benzin istasyonlarında vardır bu fiyattan.

Mintax yağ çözücü ile ıslatıp bekliyorum. kurumaya yakın bir daha sıkıp fırçalıyorum. bir daha sıkıp kurumaya yakın oto yıkma tabancasıyla rublelere ateş ediyorum. tertemiz... sonra zefal dry lube.

mintaxı geçen hafta annem markete gönderdiğinde farkettim. 2,75 fiyatı var (sprey) komple bisikleti 3 kere temizler..

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Merhaba ben würt ve zefal kullandım. Würt ilk başlarda çok iyi ancak sonra yapış yapış oluyor temizlemesi de çok zor oluyor asla tavsiye etmiyorum. Zefal ömrünü çabuk dolduruyor ve iyi olmuyor açıkçası. Zincirlerimi her 100km söküp gaz yağına daldırıp aralarını da 3 eşit parçaya böldüğüm ıslak mendil ile diş ipi muamelisyle temizliyorum artık ne kadar taktığımı siz düşünün. son temizlikte bizim bisikletçiden aldım zincir yağını harbi memnun kaldım temizlemesi kolay ayrıca hesaplı ayrıca çok uzun süre idare ediyor. Normalde bu şekilde satış yapmıyor ben çok ısrar ettiğim için verdi. İsteyene adresi tarif edebilirim Ankara da olanlar birlikte gidebilirizi bizim eve çok yakın. BEn eryaman da oturuyorum bisikletçi Sincan da

bisikletzincir yağı niksarda yok yani özel yapı onunla yağlanırmı

Sivi gres yapışkan ozelliklidir. Bol toz toplar. Fren ve vites kablolarini bununla yaglarsaniz kisa surede pislik toplayip hareketliliginde sorun yaratabilir.
Zincir icinde pek tavsiye etmem toz toplama ozelliginden dolayi.

Marketlerde bile satilan dikis makinesi yagi kullanin gayet yeterli olur.

Ozel amaca yonelik zincir yagi vb. malzemeleri motorsiklet servisi veya internet magazalarindan rahatlikla bulabilirsiniz.
Yinede "duzenli olarak temizlerim sorun olmaz" diyorsaniz sivi gres kullanin...

• Beğen
Tepkiler: ErenCanYRT
Geri