Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir yağlar hakkında

Chain-L kullanıyorum , bence çok çok iyi. Tavsiye ediyorum sadece her baklaya 1 damla.

Scudo
@TatanQa_tr
ben de tavsiye etmek istiyorum da kullananlar 400-500 km hidiyor derken ben ne kadar temizlesem de aynakol-rubleyi ne kadar az damlatmaya çalışsam da 150-200 km de çamur gibi oluyor chain-l (şehiriçi kullanıyorum,topraklı dağ yolları ile işim yok bu kadar tozu nasıl topluyor anlamıyorum)
ama çok bereketli yağ,ne zaman aldıgımı unutmuşum :) 2017 de almışım yaklaşık 4000 km kullanmışımdır ve şişenin hala yarısı duruyor (50 ml/25 ml) ah keşke daha çok alaymışım 50 ml 40 tl den 65 tl ye çıkmış sanırım bu yag en az 4-5 k daha gidecek gibi

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Desert Fox
Bir yerde hata yapıyorsunuz muhtemelen. Chain-L kullanıcısı olarak diyebilirim ki 400 km'den önce hiç zincir yağlamadım. Bayramda Yunanistan turu yaptık eşimle, gitmeden önce yağlamıştım zincirleri. Turu tamamladık döndük, hala sorun yok zincirde.

Ruble ve zinciri tamamen temizlediğinizden emin misiniz? Ben ürünün kendi sitesindeki kullanım talimatlarına uyarak şu adımları takip ediyorum:

1- Zincir, ruble, aynakolu iyice temizledikten sonra kuruması için 15 dakika bekle.

2- Zinciri en üst vitese al. (Aynakolda en büyük, rublede en küçük dişli.)

3- Her baklaya 1 damla gelecek şekilde yağı uygula.

4- 15 dakika bekle ve ardından zinciri tüm dişlilerde gezdir.

5- Zincirdeki ve rubledeki fazla yağı temizle.

• Beğen
Tepkiler: makifir
@BveP
tüm sistemi zaten mazotla pırıl pırıl yapıp bir süre bekliyorum
muhtemelen 5. adımda hata yapıyorum,fazlalıkları alırken yan yüzeyleri alıyorum ama baklaların yüzeylerini almıyorum belki de orayı da almam gerekiyor

@BveP

Bende chain-l almayı düşünüyordum ama dediğiniz gibi ömrü 400km ise, şu an kullandığım shimano wet lube'den farkı yok demektir. Hiç temizlemeden yağladığım halde minimum kir birikmesi ile 2000 km yaptığım oldu. Kabaca her 400-500km'de bir yağladım (km saymadığım için ilk gıcırtıyı duyduğumda ya da performansta düşüklük hissettiğimde.)

Chain-L 'nin kalitesi, iyi reklamdan geliyor olabilir mi? Çünkü verdikleri talimatlara uyulursa her wet lube aynı şekilde temiz kalır, doğal olarak daha uzun ömürlü olur.

@turcudede
Arkadaş 400 dediği için ben de 400'den önce hiç yağlamadım dedim. Ortalama 600 km'de temizleyip tekrar yağlıyorum diyebilirim. Muc-off çok övülüyor; hiç kullanmadım onu ama Chain-L, Shimano ve Zefal yağdan çok daha iyi, bunu tecrübe ettim.

Geri