Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir Yardım

haklısın beverly benim en alt dişlim (6.) gitmiş attıgım zaman çatırt çatırt atıyo yani pek eminde degilim ama zincirden bozulduguna arka dişlilere koruma taktıracaktım çocuk acemiydi galiba salak onun bi aleti varmış onu oturtamadı sandı (halbuki oda yanlış anahtarı takıyomuş) bi vurdu eyvah dedim gitti güzelim dişliler ne yapıyon ya sen die bi bagırdım çocuk pişkin pişkin şu cevabı veriyo ya işe bak'abi dişlileri söküyoz' bende dedimki veya neyse şimdi ayıp olmasın oraya sansür koyalım 'buradan dişlileri BİİİİP gibi görüküyo' dedim aldım tekeri taktım gittim öyle bisikletcileri sallandırmak lazımki digerleri saglam kalsın bari ama acaip moralim bozulmuştu kaç tane bisikletci degiştirdim hepsi aynı çıktı artık güvenmiyom hele bide şey demeleri var 'sen bisikleti bırak abi 1 saat sonra gel' bi kere yedim bunu tabi o zamanlar ufak bi bmx takılıyodum hareket bisikletiydi çok manyak fren kolları vardı plastikti ama baya kaliteli bişeydi kaç kez düştüm hatırlamıyom ama bi kere hastanelik olmuştum :D tabe kask felan yoktu hızlı giderken düştüm kafama taş çarptı gene allah korudu :D tabi bisikletin hali mahvolmuştu pedal kırılmıştı tekerler yamuk yumuk olmuştu ama fren kollarına hala bişey olmamıştı plastik olmasına ragmen neyse götürdüm bunu bıraktım adam dediki git akşama dogru gel peki dedim gittim akşam üstü bi baktım allah allah benim fren kolları bi garibime gitti yıpranmş felan bi baktım marka felan hiçbişey yok üstünde zaten belliydi orjinal olmadıgı megerse adam benim fren kollarını söküp kendi yegenininkiyle degişmiş acaip sinirlendim bide inkar etmesi vardı adamın gittim eve abimi felan aldım biraz kargaşa çıkardık :D en sonunda adam 'aa ya karışmış kusura bakmayın' felan dedi tabi söylene söylene degiştiriyo bide demekki diyo bi parça takmayı unutsak asker getirtecen felan dedi abim duymuş tabi :D konuşma işini yap dedi adam bozuldu felan :D ama sonunda taktırdık orjinalleri geri adamın şimdi dükkanının önünden geçmiyom gidenlerede anlatıyom bu olayları bence böyleleri sallandırmak lazım tabi fazla gevezelik ettim ama artık kusura bakmayın :D
saygılar sevgiler

Scudo
yeni sedona 761 bisikletimle ilk gün gezdim. bi güzel
2.gün binmek için asansöre yükledim aşşağıya indim. bindim üstüne pedala bastım tak diye ses geldi zincir çıktı. ön taraftan. bu normal bir durum mu?
sonra zinciri düzeltmek için uğraşırken baktımki ön lastikte inmiş
lastiği şişirttim. bugün bir sonraki gün. şimdi lastik şişik. inmemiş. ve zincir de çıkmamış
acemiyim biraz kusurma bakmayın sorularım garipse

@fulham

ONCELİKLE SEDONAN HAYIRLI OLSUN

TEKER İNMESİ EER TEKER SOGUK Bİ ZEMİNE BASIYOSA(MERMER BETON VS.)ONDAN İNEBİLİR

ZİNCİRİN ATMASIDA ZİNCİRİN SARKMA YAPIYOSA YANİ ZİNCİR UZUNSA OLUR EER BUNLARIN HİÇBİR YOKSA FAZLA Bİ PROB YOKTUR BENCE

soğuk zeminde teker. seramikte. ama mesela bugün inmemiş. o sebepten olsa bugünde inmesi gerekmez miydi?

zincir ise normal. geldiği gibi. uzunluk filan yok. neden çıktı anlayamadım.bisiklet yere düşmüştü duvara yasladığımda belki onunla ilgili bişey oldu

@fulham

ya soguk zeminde uzun sure durursa içindeki havayı da sogutacagından ve soguk havanında yogunlasıp (m=d.v)den dolayı haciminin azalacagından inmiş olabilir yani bu havanın sıcaklıgına ve sogukluguna da baglı

zincir olayı bisikletiğ dusurdugunden dişliden cıkmıstır

bunları bu kadar kafana takmana gerek o kadar sorun yaratmazlar zıncır sureklı atıyorsa bı bısıkletcıye gıt bı baksınlar ama ondan sonra atmadıysa sorun yoktur o bırden zıplamadan felen cıkabılır

zincirin sürekli atıorsa ve bolsa zincirinden bir bakla çıkarmanı tavsiye ederm bu arada biskletin hayırlı olsn

yeni bir zincir aldım acaba bu zinciri monte ederken ölçüsünü nasıl alıyoruz(uzunluk kısalık için)zinicr montajında bilgiye ihtiyacım var yardımlarnızı bekliyorum resimli olursa sevinirim...

@elektroşok

üzerindeki eski zinciri söktüğünde ondaki baklaları sayabilirsin.
aynı uzunlukta olmalarına dikkat etmek yeterlidir.

arka attırıcının kurulum kılavuzunda anlatılıyor olmalı bu. zincir boyu en çok arka attırıcıyı ilgilendiriyor. buraya güzel bir açıklama gelene kadar kılavuza bakmanı öneririm.

zincir boyu ayarı şöyledir .zinciri arkada ve önde enbüyük dişliye oturttuğunda (ki bu konum gerçekte çok çarpraz olduğu için kullanılmaz ama ayar böyledir)sadece bir bakla boşluk vererek zinciri kesersin ve o boyda monte edersin ayar budur. bundaki amaç ise bu söylediğim en çarpraz konuma yanlışlıkla alsan bile aktarıcının zarar görmemesidir.

teşekkürler yardımlarınız için sorun halledildi...

merhaba,

yeni bisikltetimde... 711V'de 8ci vitese attimda, zincir yerinde cikiyo ?
ne gibi ayar lazim ?

tsk'ler

@Murat1978

sağda solda değil alta ve üstte iki vida var vitesi en alt konuma yani en küçük dişliye al ve alttaki vidayı zincir dişliden atmayacak şekle gelene kadar sık.

• Beğen
Tepkiler: Murat1978
Yani, sanki hala makaradaymış gibi o kısım (sadece 2 zincir parçası, yani sorunlu bir birleşme noktası var) eğik kalıyor...
Ve bu, rahatsız edici bir sese sebep oluyor.

Selamlar. Öncelikle yaşadığınız sorunun zincirinizi düzenli olarak yağlamamanızdan kaynaklandığını düşündüğümü söylemek isterim. Kullanıma göre her 50 veya 100 km de bir zincir, dişli ve hareketli aksamları temizleyip yağlamalısınız. Yaşadığınız problemin çözümüne gelince. Zincirinizi güzelce temizleyip yağladıktan sonra bisikletçinizden temin ettiğiniz zincir sökme-gevşetme aparatı ile sıkışan zincir halkalarını biraz gevşetin, sorun çözülecektir.

• Beğen
Tepkiler: ikarus
yeni zincir taktık ayna kolda yeni 8 vitese atınca pedala basınca kat kut diye vitesten atacakmış gibi zorluyo

Zincir yeni ve arka dişliler eskiyse, dişlilerin aşınmasından dolayı yapabilir. Zamanla düzelecektir.

Ama uyumsuz zincirse, sisteme zarar verebilir.

Geri