Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir Yardım

Sinir bozucu sesle baş başa bırakıyorsunuz beni yani? :)

Scudo
Anormal bir görüntü yok. Arka vitesin yayı zaman içinde eski gücünü kaybetmiş olabilir. Sanırım en sert haline getirdiniz zaten. Benim önerim o Shimano yazan kadro koruyucuyu biraz daha arkaya doğru çekin. Ya da oraya da birşey sarın koruyucu gibi. Arka vites ya da zincir oraya vursun, kadroya vurmasın.
Umarım anlatabildim :)

Önemli bir durum değil. Geziniyo'ya da katılıyorum. Ama benim gibi titiz birisiniz sanırım. İlla ben bu sesi duymak istemiyorum derseniz de biraz daha iyi arka vites alabilirsiniz. Bu da bir seçenek :)

Peki o zaman 7 li tourney aktarıcıyı 8 li acera aktarıcıyla değiştirebilir miyim kaliteyi biraz olsun yükseltmek adına...

@idrisarici Çok fiyat farkı olmaması lazım. Bir üst modeli yani Alivio tercih edin bence. Daha konforlu ve daha uzun süre kullanırsınız.

20 yıldır kullandığım bisikletimde zincir yağlı olduğu halde pedala az yüklenmemle beraber zincirden gıcırtı geliyor? Eskime ile ilgili bir sorun mu?

Zincirden olduğuna emin misiniz ? Ses pedaldan veya ön göbekten geliyor olabilir mi ?

bence 20 yıllık bi bisiklet için oldukça az dırdır ediyor:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@ozguven

20 yıldır temizleme ve yaglama dışında birsey yapmadıysaniz olagan bir durum gibi...
Zincir ve ruble degisimi gerekiyor olabilir ;)
Aynakolda degisime ihtiyac duyuyor olabilir ama butcenizi bilmedigimden ve kullanim durumunu bilmeyince bir sey diyemiyorum...
Sonucta 20 yilda ne kadar km yaptiginizda onemli!
Eldegmisken orta gobek ve teker gobeklerinide acip/actirip temizlemek ve yaglamak iyi bir fikir olabilir :)

Aslında yazlıkta kullandığım eski castello marka bir bisiklet, bununla birlikte shimano vites sistemi hala iş görüyor, fazla masraf etmek istemiyorum, bugüne kadar yağlama dışında bakım yapmadım ama güçlü pedala basılınca ortaya çıkan gıcırtı her pedalda rahatsız ediyor

Zincir rubleye sıkıştı arka dişlilere yolda kaldım hertarafım yağ oldu zaten dükkana kitledim yarın nasıl çıkarrırım o zinciri ordan çok fena sıkıştı kaldı

Tüm gücünle asıl.

bende çok oldu bu olay. düz tornavida ile rublenin arkasından ittirmeye çalışın veya çekiç ile düz tornavidaya vurun ben öyle yapıyorum çıkıyor.

Hocam benim de aynakolda yapraklar arasina oluyordu aktarıcıdan dolayi. Tüm gücünle asılmak (tabi doğru açıda, bunu sen hissedersin) veya aynen abimin dedigi gibi tornavida, çekiç - taşla kuvveti oraya uygulamak

ilkten bence wd-40 sıksa nasıl olur. Çünkü sıkışmış vida somun v.s. için wd-40 sıkılır. İşi bilenler daha doğru cevap verir ama.

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
@Tolga Çelebi
deniyicem yarın

Geri