Scudo Sports

zincir

Onrgksl

Üye
Tepki
0
Mtb bir bisikletim var ve geçen günlerden birinde bir kaldırımdan atladım ve atlarken de biraz da kaldırarak atladım yani yükseldim ve yere çarptığımda arka vitesim olduğu yerden 10 cm daha geriye doğru havaya kalktı ve zincirim de dişli arasına girdi bisikletimi daha yeni almıştım ve moralim çok bozulmuştu.Bu zincirin sallaanmasini engellemek için zincir gergisi mi ne oluyormuş genelde down hill bisikletlerde oluyor benim sorum şu o gergiler mtb lere takılır mi diğer bir sorum , arka vitesimi değiştirmek istiyorum nasıl bir arka vites almalıyım ve aldığım arka vites , vites kollarına uyar mı telleri falan ? Uzman ve bilgileri kuvvetli kişiler beni bilgilendirirse minnettar kalırım teşekkürler :)

Scudo
Merhaba,
Uzman değilim ama bir uzman konuyu yorumlayıncaya kadar ön bilgilendirme olması açısından fikirlerimi paylaşıyorum.
Zincir gergileri bildiğim kararıyla single speed denen vitessiz bisikletlerde kullanılıyor.
Vitesli bisikletlerde aktarıcının hareketli parçası gergi görevi görüyor.
Daha gergin bir zincir istiyorsanız daha sert yaylı bir vites değiştirici kullanabilirsiniz.
Aktarıcınız böyle bir sorun çıkardıysa ve ayarları düzgünse muhtemelen tourney / altus / acera/ alivio serilerinden biridir. (Ya da dengi bir başka marka olabilir.)
Ben deore kullanıyorum, bahsettiğiniz gibi sert darbeleri defalarca aldı, sadece iki defa zincir attı ve ayarı bile kaymadı.
Bisikletinizi sert kullanıyorsanız ize SLX arka aktarıcı önerebilirim.
Aktarıcıya uygun (aynı veya bir alt seri ve aynı vites sayısında) bir vites kolu da kullanmanız gerekir.
Ayrıca bu liste elinizdeki malzemeye bağlı olarak uygun ruble, zincir, aynakol diye uzayıp gidebilir.

• Beğen
Tepkiler: Coşkun Kumru
Verdiğiin bilgiler için teşekkür ederim.Benim arka vitesimin modeli tourneymis ve kötü bir model sanırım.SLX de pahalı bir marka diye biliyorum bana orta düzeyde bir arka aktarıcı lazım yada direk set mi almalıyım eğer shımano nun deora modelini alırsam vites kolu uyar mı ?

Deoreler 9 (27) vites oluyor.
Kullanacağınız vites sayısına göre vites kolu da almalısınız. Ayrıca 9 viteslerde zincir daha ince olduğundan zinciri ve rubleyi de değiştirmeniz gerekir.
İşinizi alivio da görebilir. Ama sert vites yayı istiyorsanız Sram modellerine de bakabilirsiniz.
Vites modelleri, uygun zincirler hakkında detaylı bilgim yok, size yanlış bilgi vermek istemem.
Forumdan ikinci el 8(24) vites aktarıcı seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Öyle çok fazla agresif kullanmıyorum şu an için ama bi kaldırımdan da atlarken bunların olması üzücü açıkçası.Dediğiniz alivio 7 vitese uygun bir model midir ?

Eski 8 vites aliviolardan bulabilirseniz ayarla 7 vites kullanabilirsiniz diye biliyorum.
Forumda ikinci el olarak bulma şansınız var.
9 vites olanların zincir kalınlığı farklı olduğundan kullanamazsınız.

internetten sipariş verirsem mesela sifir ürün delta yada erdoğanlardan özellikleri yani kaç vitese uygun olduğu yazmıyorsa ne yapabilirim ?

Siparişi vermeden önce telefonla arayıp danışırsanız yardımcı olurlar.
Bisikletinizle birlikte izmir'de delta, sundu, doruk, parkur, kes gibi birçok mağazadan birine giderek daha sağlam sonuç alabirsiniz.

arkadaşlar konuyu bölmek ve kirlilik yapmak istemiyorum ama merak ettiğim bir şey var bu 9 vitese uyumlu zincirler(hg) aliminyum mu oluyor yoksa demir mi oluyor

Ben Urla'da oturuyorum bisikleti götürmek sıkınıtılı oolur gibi..Bisikletin modeline göre bir şey yapabilirler mi ki acaba ?

Geri