Scudo Sports

Zincirden bir baklanın çıkması...

hakan çelik

Forum Demirbaşı
Tepki
260
İsim
Hakan ÇELİK
Arkadaşlar 27 vites uyumlu bir zincirin bir baklasını çıkarırsam herhangi bir sorun teşkil edermi ?

Arkadaşlar bilgi verebilecek bir arkadaşımız yokmu :(

Scudo
27 vites uyumlu bir zincir 54 bakladır, 53 bakla yaparsan viteslerde sorun yaşarsın.

Peki kopmuş bir zincir ( bir perçini çıkmış az daha kopma tehlikesi yaşayan bir zincir) tamir edilebilirmi ? Şuan kullanmakta olduğum bisikletin kendi zinciri, değiştirmek istiyorum fakat orjinal daha iyi böyle kullan diyorlar. O yüzden kafam çok karışık.. :(

Zincirden 1 bakla alıp pedal çevirsen, ayna kola zarar verme ihtimalin %100 olacaktır.

hakan isimli elinde guitar bu karizmatik genci yanlış yönlendiriyorsunuz gibi geliyor bence. Bir soruda ben soruyum o zaman. Zincirden bir bakla çıkarmak ile aynı zincirin daha önce 48 diş olan aynakolunu 52 dişe çevirmek arasında herhangibir fark varmı. Ben ikincisini yaptım oldu ve hiçbir sıkıntısınıda görmüyorm.

• Beğen
Tepkiler: H.T ve Ömer frk
@mehmetsunu

Hadi buyrun cevap verin adama. :D

@mehmetsunu
Verdiğim cevap olması gereken standartlara göredir. Sizin sorduğunuz soruya gelince, sizin zinciriniz zaten bol olduğu için 48-52 ye çevirmek bir sorun çıkartmaz zaten çıkartmamış. Ama söylediğim gibi 27 vites bir zincirin bakla sayısı zincir markasına göre değişiklik gösterir baklaa sayısıda 51-52-53-54 şeklinde değişir. Bu sebeplerden dolayı ön aynakol dişlisini 44'den 48'e çıkartamazsın. Aynakol en küçük dişli, ruble en küçük dişli veya tam tersi şeklinde zincir bu kombinasyona göre ayarlanması gerekir.

1 bakladan bir şey olmaz merak etme.mecbur kalmadığın sürece yapmamanı öneririm ama eğer mecbursan ve 1 bakla ise sadece o zaman problem olmaz...

Sanırım kafam daha çok karıştı :) Şu ayna kol 48-52 olayını henüz kavrayamadım. Bunun üstüne birde ön vites arttırıcı Deore FD 590M de öldü sanırım ben bu ikisininde yenisini alacağım. Tabi ilk önce bisikleti yetkili servise götüreceğim.

@Hakan ÇELİK

eğer maddi durumun yeterliyse tabiki yeni zincir,bir baklası eksik zincirden daha iyi.fakat dediğim gibi 1 bakla eksiltmek bir problem çıkartmaz.daha önceki 2 bisikletim(birisi tur bisikleti diğeri yol bisikleti) srasıyla 1 ve 2 bakla eksik zincirliydi.özellikle yol bisikletimi o şekilde çok uzun süre kullandım.şuan da kullanmaktayım.ne vites geçişlerinde zorluk,ne aktarıcının duruşunda bir problem vs hiç bir sorun yaşamadım.burada dikkat edeceğin en önemli nokta,baklayı çıkarttıktan sonra zinciri tekrar doğru şekilde takmak olmalıdır.eğer pimi yerine tam oturtamazsan özellikle yokuşta anında sorunlu pimin olduğu yerden ayrılır zincir...

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Çok teşekkürler Fatih :) İnternette bu zincirlerin fiyatlarına bakıyorum lakin çok ta pahalı 60-70 lira arası değişiyor.. Sizce 10 liralık zincir de beni idare edermi ?

zinciri alırken önce bakacağın senin bisikletinin sistemine uyumlu olup olmadığı.3*9 lu sistemin zincirinin uzunluk ve kalınlığıyla 3*7 li aynı değil.zincir fiyatlarını tam bilmiyorum ama eğer zincir 3*9 lu sisteme uygunsa tabiki de olur.fakat o fiyata bu sisteme uygun zincir var mı bilmiyorum :)

• Beğen
(link)

Şöyle birşey var bakalım idare edebilirmi beni :(

@Hakan ÇELİK

yine de seçim senin ama yerinde olsam acele etmezdim.zinciri bu şekilde kullan eğer bir problem olduğunu hissedersen,ya da gözle görülür bir sorun olursa zaten değişirsin ama bence zincir doğru takıldığı sürece bir şey olmaz...
not: bu arada zincir takıldıktan sonra yukarı aşağı ve hafif sağa sola doğru oynatılıp yerine tam oturması ve birleşen baklaların rahat hareket edebilmesini sağlamak iyi olur.aksi halde vites atarken zorluk falan olabiliyor ya da zincirin o bölgeden kasılması gibi bir durum.umarım anlatabilmişimdir nasıl olduğunu

• Beğen
Kardeşim ilk önce ilgi ve alakan için yürekten bir teşekkürü borç bilirim sana çok teşekkür ederim. Benim şuan amacım bu zinciri değiştirmek yeni zincir ve ön vites arttırıcısı takıp yola devam etmek ve onların bakımını aksatmadan sürdürmek. Tavsiyelerini dinleyeceğim. Şimdilik bu zincirle idare edeceğim :) Bekleyeceğim , gerçekten çok teşekkür ederim. Allah senden ve yardımcı olan tüm arkadaşlar '' sizden razı olsun..'' :)

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
Zincir kopması durumunda bakla eksiltmektense, zincir kilidi alarak kopan baklanın yerine kilit takmak daha sağlıklı. Hem ucuz bir çözüm, hemde söküp takması çok kolay,diğer türlü baklayın rahat sökersiniz ama çakması biraz zahmetli oluyor...

Geri