Scudo Sports

Zinciri zeytinyağıyla yağlamak

:D:D maragarin daha güzel olur demiş bir arkadaş ona katılıyorum xDD

Scudo
bence de zeytinyağı pek faydalı olmaz en ucuz makina yağı veya zeytinyağı'ndan daha ucuz sanayi yağları bile daha çok etki sağlar.

Bu arada espri seviyeleri komiklik oranı bakımından gittikçe düşerek liseli geyiğine dönmüş. Her ne kadar sevimli şeyler söylense de bu kardeşimizin şu anda bazı şeylerden olumsuz etkilendiğini düşünüyorum.
sevgiler

Hiçbir mekanik aksama (zincir-kilik vs) yemek yağı sürülmez soğukta donuyor ve temizlemesi çok zor :D

1-Ay çiçek yağı kullandım.
2-Motor Yağı Kullandım
3-Hidrolik Kullandım :)
4-Makina Yağı Kullandım

1-Katılaşıyor sürüşü zorlaştırıyor belli bir süre sonra pislik topluyor.
2-Performans çok iyi ama tutucu değil heryere sıçrıyor.
3-Pası sökmek için bile kullanırken zinciri fazla hareket ettirmeyin.Ben sürüp Yol gittim zincir ısınıp koptu :D
4-En ucuz tercih alıp sürüyorum sonra zinciri siliyorum kuru bir bez ile ne fazla ne az yağ bırakıyorum.
Paslanmaz zincir ve Dişlim olduğundan dolayı 18 senedir paslanmadı. Dişlilerim abimin ilk bisikletinden kalma 6 lık :D

Hocam sen en iyisi doğallıktan şaşma.Organik tereyağı kullan:)

zeytin yağı olabilir ama münkünse edremit rafının zeytininden elde edilmiş olsun veda 0.3 asit olmasıda büyük fark yaratır :D

benn şuana kadar hep öyle yağladım şahsen :D

Ben bir kere denedim birşey olmadı aslında

Zeytinyağıyla yağlıyım ozaman bende :D

Beyler bide zincir yağını nerden bulabilirim?

Beyler lütfen cevap verin!

@Komando484870 1 liralık makine yağı al. Zincir yağı diye gidip motosiklet yağlarına para vermeye gerek yok.

http://i.imgur.com/yWsKDBf.jpg

Dosyalar

• sineryag-406.jpeg
    sineryag-406.jpeg
    88 KB · Okunma: 11
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Zeytinyagi mi? Ben zeytin bolgesinde yasiyorum ama tavsiye etmem. Kalindir, pislik toplar ve zamanla sertlesip topladigi pislikle beraber asinmayi arttirir! Alin marketten nalburdan dikis makinesi yagi agrimasin basiniz. Oyle 30-40 TL yaga para vermeyecekseniz (ki bence o kadar verilmemeli zaten) dikis makinesi yagi candir.
Gerci arada sprey zincir yaglarindan aliyorum ama bisiklet magazasi harici yerlerde ucuza denk gelirse :D

bu arada 2011 in konusunu hortlatan arkadasimizi tebrik ediyorum :D

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Castrol motor yağı birebir. Zincir hafifliyor sanki :)

Bide vites değiştirirken baş parmağım yara oluyor ve çok sert vites değiştiriyorum

yağlasam düzelirmi (zinciri)

Ben eski bisikletimi öyle yaptım Zinciri fena sertleşti :D

Köyden gelen halis tereyağını pulbiberle karıştırarak eritin, soğuttuktan sonra dökün, daha sağlıklı zincir elde edeceksiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Toz toprak toplamasını geçiyorum yokluk anında bile kullanmayın. Bir kere denedim vakti zamanında 3 yıl kadar önce. Aşırı akışkan olduğundan bisikletin her yerine giriyor ve temizlemesi cidden ölüm. Temas ettiği parçaları atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca vida aralarına da sızıyor ve yoldaki titreşimle vidaların düşmesine kadar gidebiliyor. Tur sonunda aynakol dişlisini tutan vidalarından biri düşmüş diğerlerinin de gevşemiş olduğunu farkettim ve bidaha kullanmama kararı aldım. Yağsız gidin ama yapmayın. He vidanız vardır gevşemiyodur açamıyosunuzdur o zaman bilemem.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
zincir üzerinde patates kızartması yapmayacaksan çok mantıklı değil ha patates kızartması yapacaksan da 1 kaşık zeytinyağı ile actifry'da yapabilirsin

Geri