Scudo Sports

Zincirin aynakolla birleşirken ses yapması

MAERKEK

Forum Bağımlısı
Tepki
1.936
İsim
MAERKEK
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Diğer
Sıfır Salcano ng 650 aldık arkadaşıma. Serviste kurulum yaptırdık. İkiye bir ses geliyor gitmiyor dedi . Bir kaç sefer vites ayarı yaptım yine ses geliyor dedi. Yine mi vites ayarı derken zinciri boşa çevirdiğimde zincirin aynakolla birleştiği yerde birleşme esnasında ses yapıyor. Sizce zincir değişikliği şart mı ? Video eklendi.

Scudo
bendede aynı sıkıntı var zincirle alakalı değil gibi duruyor ama sizinki zincirle alakalı olabilir benim zincir çapraz geldiği için ses yapıyor

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Hakan38
Hocam çaprazlama sürtme yok.

Videoda i zincir aynakola temas ederken ses yapıyor . Çok sıkıntılı sürerken en başta ön aktarıcıya trmas var sandım . Meğersem yokmuş.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Pedalı geriye çevirirsen zincirde gerginlik kalmadığı için doğal olarak öyle oluyor. Bende slx aynakol xtr arka aktarıcı xt zincir var bende de oluyor ;)
Normal şekilde sürerken ses falan yoksa bir şey yok demektir.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve uslsy
@Mustafa Zeybek

Adamin bi geri cevirme zevki var. Ses gelsin istemiyor. Neden anlamiyorsun. :D

@uslsy
Ben geri çevirirken vitesim büyüyor. bizim zevkimiz ne olacak :(

"Ses gelen" bisikleti de videonun başındaki bisiklet gibi pata küte sürüyorsanız, sıfır olduğundan küsüp ses çıkarıyor olabilir. Şöyle bi 5000 yapsın, sonra döversiniz. Sıfır bisiklete yapılmaz bu, caiz değil.

@Mustafa Zeybek
Tourney'im var kafam rahat. Ayarını bi yaptın mı, mis gibi gidiyor. Tavsiye ederim.

@berberci
Videoyu çektiğimde tekli aynakol yaprağı yanlış monte edilmişti. Pozisyonunu düzelttikten sonra sadece zorlarsam 1 diş atıyor. O kadarı da zarar değil.

Yalnız cidden başlangıç seviyesi setim varken daha mutluydum. Şimdi cebimizdeki paranın azalması ve parçaların maliyetli olması sıkıntılı bir durum. Önceden kafam rahattı.

Lüks mü, evet lüks ama hayrını göremedim maalesef.

@Mustafa Zeybek

Hmm.. Yepyeni bir teknoloji.. Nefis.. :okyrm::koptum:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek

Çünkü bu esnada biz her ne kadar göremiyor olsak da aynakolunuz da büyük dişlide ve arka aktarıcınız bu durumda can çekişiyor. Hazır zinciri geri alıp onun üzerindeki yükü azaltma imkanı verince kendisine, hop yay kısalıyor ve vites düşüyor :snzdglsn: Bu olay, zincirinizin kısa geldiğine veya arka aktarıcı bacağının kısa geldiğine ufak da olsa bir işaret :krktm:

Çözüm: O vitesi büyük ayna ile kullanmayın :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Serkan Mıstınoğlu
Bu sorunu çözeli çok oldu ama yine de teşekkürler. Şaka amaçlı atmıştım. Sistem 1x9 ama bisikletçi aynakol yaprağını orta yerine dış tarafa taktığı için öyle oldu. Yaprağı ortaya aldım ve artık sadece çok zorlarsam bir dişli atlıyor. Ben bunu zincirin çapraz kalmasına bağladım :rolleyes: aktarıcı kısa gelmiyor ama zinciri fazladan kısa tuttuğum doğru.

Ng 650 fiyat ve performans ortada bunlar normal size onerim zinciri yaglamak tavsiyem olabilir

• Beğen
@Mustafa Zeybek
Hocam olmaz mı ? Sürürken sıkıntı olmazsa konu olarak açmam . Devir artınca daha da artıyor. Deli ediyor

@uslsy
Sürürken orayı nasıl çekeyimmm. Tek başıma bu kadar oluyor .

Yok mu yapıcı önerisi olan ?

Seleden tut arkayı kaldır ve pedalı elinle çevir

• Beğen
Aynakolun dişleri zincir baklaları arasındaki boşluğa tam oturmuyor gibime geliyor . Zincir değiştirecez herhalde .

Görseli farklı yerden aldım. Milimlik fark olsa bile çok etkiler.

Dosyalar

• Bicycle_Chain_TW_20050802_161550_35095.jpg
    Bicycle_Chain_TW_20050802_161550_35095.jpg
    123,5 KB · Okunma: 13
Geri