Scudo Sports

Zincirin Patlaması

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
şimdi zincire ne olduğuna değinmeden önce neden böyle olduğunu açıklamak istiyorum
bisikletime aceranın rd-m390 9s aktarıcı almam ve bilmediğim 116 baklalı zincir almıştım0 bisiklet tamircileri sürekli bu atarın bozuk olduğunu muhtemel tabi 2.el almıştım bisikletle her zaman sürekli pat pat pat diye 1deyse 2ye 2deyse 3e giriyordu sürekli bundan dolayı zincir pat diye sesler çıkartırdı ve buna son zamanlarda 9dayken bile vites pat pat atmaya başlaması 2x9da da daha çok pat sesi gelmesi atarın daha çok sorun çıkarmasına neden oldu ve sonunda iç mahallede 20-30km hızla arabayı takip ederken bu resimdekiqweqw.jpg kadar yükseklikte düşüncesizin 1isi arabasını kenara çekmeye çalışırdı haliyle durmak zorunda kaldık(1 araba daha vardı)yarın olay yerinin resmini vereceğim gerçi şuanlık bu çizimle idare edin neyse arabalar gitti ben 1 pedal basayım dedim 9.vitesteyim tabi normalde azcık zorlanırım o viteste pat diye ses neyse en başta 3lüye attım önü pedalı çeviriyorum yok düzelmedi derken baktım zincir 2ye ayrıldı neyse eve gidene kadar düzeltmedim zinciri elime alarak gittim dergi aldım 1de poşet isteyerek onu koydum poşete diğer şeylerimle gittim eve tayvan zincir ayırma aparatı ile kestim onu taktım sonra azcık uğraş ardından bisiklette 1.vitese girmiyordu düşüyordu araya onu da düzelttim şimdi buraya okuyup bu sorumu cevaplayacak insan var mıdır bilmem ama sorum şu normalde shimanonun hg53 9s zinciri 114 bakla benimkisi 116 bakla bundan dolayı atması falan mümkün müydü yoksa o ustanın dediği gibi atar mı bozuktu atara gelince high low yeri vardır ya low yeri paslanmış yerinden çıkmıyor ne kadar uğraşsamda olmadı ayarlayan kişi tel gerginliğiyle ayarladı bende aynı şekilde 1.vitesi ayarladım %90 oranla %10 yarın sürüş esnasından en ince ayarını yapacağım koldan ve atardan üzgünüm bu kadar yazdığım için :( okuyandan Allah razı olsun cevaplayandan Allah istediğini versin

Scudo
Benim viteste ayar tutmuyordu. Vites geçişleri problemsizdi ama 1 dakkaya kalmadan değişiyodu. Kaç tane bisikletçiye gösterdim kimse bişey anlamadı. Kimi kolu değiştir dedi kimi zinciri kimi aktarıcıyı kimi rubleyi. Hepsini denemekte cep yakardı haliyle. En sonunda detaylıca bakayım dedim, birde ne göreyim. Aktarıcıya kabloyu tutturan cıvata yanlış takılmış. Onu dişlere tam oturcak şekilde tekrar takınca hiçbişeyi kalmadı, hala kullanıyorum. İşin tuhafı o kadar bakan adam oldu, hiçbirinin mi aklına gelmez? Neyse, bi bakın derim.

Edit: Açıkçası imlanız hiç iyi değil, ama yardıma ihtiyacınız olduğu için anladığım kadarına cevap yazdım.

@hlksnrr bildiğim şeyi nasıl öğreneceğim acaba
@FERDİ İKİZ sormak istediğimde bu bilerek yazmıyorum bu arada imla kurallarına uymayı istemeyen insanım noktalama virgüllemesini bende biliyorum elbet

@JusTiMe Bakın Emre Bey bu tutumunuz size hiçbirşey kazandırmaz. Forumda soru soruyorsanız bu tip yazım kurallarına dikkat etmeniz gerekli. Bir-iki konudaki sorularınızı da okudum. Bu atarlı giderli şekliniz devam ederse çok ihtiyacınız olan konularda ne yazık ki cevap alamamaya başlayacaksınız. Sonra forumda sorularıma kimse cevap vermiyor nasıl bir forum burası diye başlık açmayın. İyi günler.

@trainspotting35 benim tutumum sorumdaki son 8 kelimedir başka 1 şey değil

@JusTiMe Yazım şekliniz okuyanı yoruyor, bu da cevap vermeden konudan kaçmalara sebep olabilir. Noktalama işaretleri önemlidir.

Zincir genelde yağsızlıktan veya zorlanmadan ötürü kırılır. Yavaşladığınız anda vites düşürün. Yoksa hem dizleriniz ağrır hem de zinciriniz kırılabilir.

pekiiii zincir hakkında konu açılmış iken bende rubleyle araya kaynak yapayım bari :)
genel olarak yokuşları 7. viteste tırmanırım ama 2 3 gün önce yine bir yokuş tırmanırken rublem durumdan şikayetçi olmaya başladı ve çatırtı ile aniden durmamı sağladı sanki vites tam geçmemiş gibi hissiyat uyandırıyordu fakat yokuştan önce yüzlerce metre 7x2 de yol yapmıştım yani vitesin geçmeme durumu imkansızdı. benim aklıma gelen şey rublenin içinde bilye yada rulman mı var bilmiyorum ama sanki o kısımda bi sıkıntı var gibi. sadece yokuşlarda oluyodur diye düşünürken bugün düz yolda ayağa kalkıp hızlanmaya başladığımda da aynı sorunla karşılaştım. (umarım anlatabilmişimdir) şimdi benim ruble emekli mi olmak istiyor yoksa emekliliğini tamiratla uzatabilir miyim bu arada tüm seti yeni yağlamıştım yağsızlıktan değildir yani (anlatmak istediğimi anlayabilen Allahın kulu varsa cevaplarsa sevinirim :) )

@Asilzade Benimkiyle aynı durum söz konusu bisikletin olduğu viteste ileriye atlamaya çalışıyor. Benim bisiklette aynıydı bu yüzden zaten zincir patladı;mesela örnek vermek gerekirse arka 3.vitesteyken 4e girmesi 9.viteste bende oluyordu ufacık bayırda işte pat o ses geldi zincir 2ye ayrıldı sorunun arka aktarıcıda olması muhtemel benimkisi %100 vites atarım sorunlu

@JusTiMe benim sette vites kararsızlığı ne yazık ki olmuyor. farklı sorunlarımız var bence birde arka aktarıcı zinciri koparmaz onun görevi zinciri aşağıya yada yukarıya çekmek adı üstünde aktarmak

Sonuna kadar okudum. Allah benden razı olsun Inşallah da hic bir şey anlamadım okuduğumdan. Acilen dil bilgisi kurallarina uymaniz lazım.

• Beğen
Tepkiler: NomadCRY
Arka attırıcının altındaki içi küçük çarkı anahtarla sök, temizle ve yağla tekrar tak, düzelir :harika:

Okurken nefessiz kaldım... Kimsenin okumaya tenezzül edeceğini düşünmüyorum. o_O

• Beğen
Tepkiler: aytunctarakci
Kardeş yazını hiçbir şey anlaşılmayacak şekilde yazman bir yana, bir de haklıymış gibi seni uyaran kişilere karşı garip br üslupla yanıt veriyorsun. Cidden anlamak güç.

Sen yazmayı öğrenemeden cevap alamazsın. Yazdıklarından ciddi manada hiçbir şey anlaşılmıyor. En yakın zamanda Türkçe öğrenmen dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Suat Özkul
Hocam patlama sonucu ölen yada yaralanan var mı??? :D Şaka bir yana o paintten çizilmiş eğime mi gülsem, yazım kurallarına kafa atmana mı ağlasam bilemedim. Acilen Türkçe öğrenmen gerek.

• Beğen
Tepkiler: Themaner
@gunes1001 yaw zincir kesildi o kadar patladı dediysem de başka 1 şey yok çizdiğim gibi çok düşük çocukların bile çıkacağı bayırda bum :D

Geri