Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zoom maşa bakım ve yağlama

aytacaltay

Aktif Üye
Tepki
294
İsim
aytaç
Bisiklet
Kron
Arkadaslar bende ve kardesimde kron xc 150 marka bisiklet var ayni gun aldik ve ayni sure boyunca kullandik (8-9 ay) ancak onun masa yumusakken benim masa hala sert ben daha kilolu olmama ragmen masa bir turlu yumusamadi kardesimin bisikletine tahmini 50 kg yukle bastirdigimda cok rahat iceri girip cikarken benimkine tum agirligimi vermem lazim. Tum agirligimi vermeme ragmen iceri tam girmiyor ancak cok hizli, sert bir sekilde bastirinca giriyor ve birakinca cikiyor. Kardesimin bisikletinde bastirip biraktiginda yaylanma olurken benimkinde birakinca sadece disari cikiyor yani iceride yay oldugu hissiyati vermiyor masayi ters cevirip tekerlegi sokup iki tarafinda icine sivi gres siktim 1 gun o sekilde ters beklesin bakalim duzelecekmi? Bu arada zoom denilen bu masada yay sag tarafta mi? Yoksa sol tarafta mi?

Konu guncel arkadaslar.

Scudo
Boşa ugraşma kardeşim o maşalarin çogu çöp yeni bir maşa almani öneriyorum

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@The Camper

Evet hocam farkindayim tavsiye icin saol, Uzun zamandir bisiklet kullanamiyorum yogun bir sekilde calisiyorum bahar heldi hafta sonu cikar bakarim performansina olmassa satip yeni bisiklet alirim.

• Beğen
Tepkiler: The Camper
Bisikletten şikayetci degilseniz bence sadece maşa degisikligine gidebilirsiniz

• Beğen
Zoom maşanın kardeşi olan mode maşa kullanıyorum bisikleti alalalı 5 sene oluyor hiç çalışmadı :) Bisiklet çift amörtisörlü olunca işime geldi tabi . İlerleyen zamanlarda suntour xct mlo sf 13 almayı düşünüyorum. Kitlemesi var ve fiyatı 130 - 145 lira arası .

• Beğen
Bende eski bisiklette maşa değişimi yapmıştım kırılınca 2-3 sene hiç çalışmadı. Ayarım kaçtı wd40 sıktım efsane oldu :D hala daha da yumuşacık. Brwin var şu an o da yumuşak yapsam bile iyice içine girmiyor ve wd40 yandan göz kırpmıyor değil :)

• Beğen
@aytacaltay Hocam kolay gelsin belli ki kolları sıvadın girdin işe. evet bazı şeyler yapılan emeğe değmiyor ama emek sarf etmek zevk veriyorsa o zaman herşey mubah.
Elinde tüm takımlar var sayarak anlatayım
Şimdi gelelim konuya hatırladığım kadar o maşaların plastik tıpaları vardı onları önce bir açarsın, ya uzatma yada uzun alyan anahtarı ile dibindeki vidayı çözersin. sonra aynı işlemi diğer ayağa da yaparsın maşa ikiye ayrılır. içini güzelce temizlersin artık elinde ne varsa yağ çözen. Silersin tertemiz. sonra yeniden gresler toplarsın genelde eskisinden iyi çalışırlar. Benim de kardeşime sıkça yaptığım bir bakımdır. çok sıkışırsan video çeker atarım:)

• Beğen
@The Camper neresi çöp dostum maşa kötü olabilir ama işlevini yerine getiriyor fiyatina gore malzeme

@aytacaltay aga gres yagi veya motor yagi kullanin icine sikin yaylari sertlesmis olabilir en azindan idare eder iyi olmayabilir ama fiyatina gore cok cok iyi

• Beğen
Meraba benim bisikletim salcano city life. Ustundr zoom 120 maşa var ve maşa esniyo ama biraz zor ve geri cikiyo tsk diye ben massanin siyah kapaklarini icine baya bi yag siktim hidrolik fren yagi ve baya iyi yaglandi 2 baft sonra masadan eskk siyah yaglar cikmaya başladi sildim ama simdi hic iyi esnemiyo napabilrim ben bisikkletime bakim yapan biriyim yemem ama ona bakim yaparim yardim edrbilirmisini

arkadaşlar konu biraz eski ama yinede sorayım dedim benim maşam gittikce sertleşiyor yaklaşık 500 tl ye aldım 4 ay önce yaylı bir maşa
ben yağı azaldığı için serleştiğini biliyorum ama asıl sorum içini açmadan dışardan görünen bacaklarına bir yağ sürsem az miktarda eskisi gibi olmasada biraz daha yumşarmı baktığım videolarda yağın ömrü bitmiştir diyorlar ama şuan onu temizlettirebilecek param yok kendimede güvenmiyorum neyse nasıl bir yağ almam lazım yada sanayiden bulabilirmiyim yoksa intarnetten özel maşa yağımı almalıyım bütcem kısıtlı yardım ederseniz sevinirim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
arkadaşlar konu biraz eski ama yinede sorayım dedim benim maşam gittikce sertleşiyor yaklaşık 500 tl ye aldım 4 ay önce yaylı bir maşa
ben yağı azaldığı için serleştiğini biliyorum ama asıl sorum içini açmadan dışardan görünen bacaklarına bir yağ sürsem az miktarda eskisi gibi olmasada biraz daha yumşarmı baktığım videolarda yağın ömrü bitmiştir diyorlar ama şuan onu temizlettirebilecek param yok kendimede güvenmiyorum neyse nasıl bir yağ almam lazım yada sanayiden bulabilirmiyim yoksa intarnetten özel maşa yağımı almalıyım bütcem kısıtlı yardım ederseniz sevinirim
Dışarı kenarına süreceksen ince makine yağı tavsiye ederim. Hani şu kapakları var ya içeri giren çıkan birleşimi çanak gibi oluyor oraya dök. . Hidrolik yağ sürdürdüm bir ara ilk çok yumuşaktı sonra katılaştı.

Dışarı kenarına süreceksen ince makine yağı tavsiye ederim. Hani şu kapakları var ya içeri giren çıkan birleşimi çanak gibi oluyor oraya dök. . Hidrolik yağ sürdürdüm bir ara ilk çok yumuşaktı sonra katılaştı.
Gres yağı da olabilir aslında

yani keçeleremi sürmeliyim ve nerden bulabilirmim ince makine yağını şimdiden tşk

Geri