Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zoom maşa bakımı hakkında

Scudo
@dodurgalı_06

Aynen dostum meraklanma bende bi sene kullandim ve esnedigine sahit olmadim. Onu ve dandirik aynakolu atinca direk 4 kilo hafifledi makina hahaha :D

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
not olarak ekleyim: çoğunun sorunu maşanın yayı yokken bile zor hareket etmesi . benimki de böyleydi. bu yüzden yağladıktan sonra yayı çıkarın ve boşken aşağı yukarı 5dk hareket ettirin .yavaş yavaş rahatlayacaktır.artık yayı takıp kullanabilirsiniz .benim maşam 6cm oynadı.kolay gelsin,iyi pedallar

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar degerli forum üyeleri.
Zoom Maşa'nin kötü oldugunu daha önce bir çok yerden duymuştum.
Bende ise pek bir sıkıntı çıkartmamıştı. Herkes çok sert olduğunu söylüyordu , bende ise yumşaklığı gayet güzeldi. Ancak çok yağ birikiyordu , okadar çok yağ birikiyordu ki diş plağı gibi katman katman olmuştu. Gidondan kitlenmesinde de bir problem yoktu.
Ancak hatalı bir bunny hop denemesinden sonra ön amorsitöre garip birşey oldu , bayaği tutukluluk yapıyordu garip sesler çıkartıyordu. Keşke kara yağların fotoğrafını çekmiş olsaydım.

Daha sonra eldiven ile amorsitördeki yağları iyice temizledim , temizledikten sonra tutukluluk tamamen kesildi.

Sizlere sorum bu yağ birikmesinin herhangi bir sebebi varmı ?
Yoksa arada bir silip temizlemek mi gerekiyor ?

Bisikletimdeki beni yarı yolda bırakabiliceğinden tek şüphe ettiğim parça bu , ileride arazilerede gitmeyi düşünüyorum.(Bulabilirsem tabi :p)

Bu arada bisikletim Bianchi ARX 729

Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.

@Cuneyt Erkman
Düşük basınç en iyi süspansiyondan bile iyidir

@Kutluhan Aydoğdu maşanızda biriken şeyler muhtemelen toz toprağın maşadan sızan yağla karışaması sonucu oluşan çamurumsu katmanlardır maşanızın kullanım süresine bağlı olarak güzelce bakımını yaptırırsanız sorununuzun düzeleceğini tahmin ediyorum.

Bende Mosso 1621 Aldım V fren ve zoom maşa, bende ki problem yazılı genelin tam aksine kilitleme ve sertlik ayarı çalışmıyor. Yani mekanizma dönüyor ama bir işlev yok. Sorunu yaşayan ve çözen oldumu acaba?

@edz1903 bisikletin üstündeyken veya amortisöre yüklenirken değilde ayaktayken kitlemek lazım. Bende kilitleme ve sertlikte çalışıyor.

@Myst3ry Dediğiniz gibi de yaptım fayda etmedi. Hatta yumuşatma düşmesini - ve + yöne çeviripte denedim değişen birşey olmadı

• Beğen
Tepkiler: Myst3ry
@hidromek

Haklısınız maşayı temiz tutup bakımını yaptırdıktan sonra duzeldi. Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler.

Merhabalar iyi forumlar dilerim .
Öncelikle bisikletim başlıkta belirtiğim gibi mtb tarzı bir bisiklet eski bisikletim şehir bisikletiydi sorunları vardı bu bisikletide yeni aldım 1 ay oldu taş çatlasa dün talihsiz bir olay yaşadım maşamın altından gri yoğun bir yağ aktı bu her indirip kaldırdıgımda cikiyor bisikleti ters cevirip baktigimda yag cikan yerden digerine gore daha fazla hava cikiyor bastirdiginda hemen garantiye yolladım aklimdaki soru acaba bu benim hatami eger oyleyse gelen yeni parcada ayni sekilde olacak akrobasik hareketler yapiyorum antremanlar en basitinden bunny,teker,stoppie vs bunlardan kaynaklanan bir sorunmu acaba ? (profesyonel değilim) cevaplariniz icin teşekkür ederim ?

Geri