Öncelikle herkese merhaba, salcano city 60 kullanmaktayım ve bildiğiniz gibi ön tarafta zoom ch120 maşa var dün kardeşimle bisiklet sürerken tümsekten geçtiğimizde onun maşa neredeyse ortaya kadar içeri girerken benimkisi abi yormayayım kendimi boşuna ,ne olacak sanki dedi bunun üstüne bu sabah maşayı sökme kararı aldım gidonu tekeri vb çıkarttıktan sonra elimde sadece maşa kaldı evden uzun bir çubuk buldum ucuna 5 alyan bağladım ve maşanın üstündeki tıpayı çıkartıp içerideki alyanı çıkarttım peki sonuç ne kirli sandığım yerde sadece 10-15 parça küçücük kirli yağ parçaları çıktı meğersem sert olmasının sebebi kirlilik veya bakım değil içerisindeki yay! Her şeyi temizledikten sonra yayı elime aldım bir bastırayım dedim bastıramadım yere koyup üstüne bastırmaya çalışınca azıcık olsada sıkıştı yani bu yayı azıcık abartmak gerekirse arabaya taksanız sırıtmaz, bu zoom maşaları yağlayarak yumuşatamazsınız tek çare içindeki yayı değiştirmek veya başka bir maşa almak. İçerideki yayı teke düşürmeyi düşündüm fakat tüm ağırlık bir tarafa yığılacağı için pek sağlıklı görünmedi bana kısacası zoom maşanın sıkıntısı içerisindeki yaydan kaynaklı.