Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

zoom maşam kilitlenmiyor...

mergin

Daimi Üye
Tepki
135
İsim
mehmet ergin
Bisiklet
Mosso
arkadaşlar internet üzerinden mosso legarda 1621 bisikletimi aldım ve bugün kendim kurulumunu yaptım. sıkıntı şuki maşa kilitlenmiyor. lock yazan kısmı ok yönünde çeviriyorum. iki klik dönüyor ama maşa kilitlenmiyor. yanlış birşey mi yapıyorum yoksa bir sorun mu var anlayamadım. yardımlarınızı bekliyorum.

Scudo
Kilit mekanizması yerinden çıkmış, mekanizmaya tam oturmuyor olabilir hocam. Bir kontrol edin isterseniz.

Bende de aynı bisikletin 2015 modeli var. Maşamız pek iyi değilse de bisikletten memnunum. Mağazada kalan tek bisikleti almıştım, maşada kilitlenme sorunu vardı, o anda birkaç dakikada yaptılar, satın aldım. Nitekim 6-7 ay sonra tekrar kilitlenme sorunu oldu. Şu anda kilitli hâlde hafif esneme var. İdâre ediyor.
Maşada sizin halledebileceğiniz bir durum olduğunu sanmıyorum. Yetkili servise gösterin...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@7haiku nasıl çözdüler acaba? haftaiçi çalıştığım için gidemem ama ctesi götürürüm servise inşallah.

Bisiklet mağazadaydı, kilitlenmediği fark edilince usta rahat çalışabileceği bir yere götürdü, birkaç dakikada yapılmış olarak geri getirdi. Ne yaptıklarını göremedim ama içini açma gibi uzun sürecek bir işlem yapılmadı.

• Beğen
@7haiku yarın aldığım yerle görüşeyim bakalım ne diyecekler.

Siz açmaya kalksanız, maşanın içindeki somun epeyce maşanın dibinde. Youtube' dan seyrettiğim kadarıyla zor bir işlem değil; fakat maşanın içine girecek uzunlukta bir alet edinmek gerek. Zâten yeni almışsınız, garanti kapsamında. Değişim gibi bir durum da olur belki. Bisikleti değiştirseler düz maşa bile alınabilir aslında. 50-60 lira da daha ucuza gelir...

• Beğen
@7haiku çözdüm işi. kilit kısmındaki dönen parçayı söktüm. bir kaç tur dönderdim tak sök yaparak. sonunda oldu. montaj hatası yapmışlar.

Ooo iyi tebrik ederim :) Bende de benzer işlem yapmışlar demek. :)

• Beğen
Tepkiler: mergin
@mergin bende tek ses çıkıyor bi bisikletçiye götürün bence

@vatan şu an çözüldü gibi. tek çevirmede kilitlenip açılıyor.

• Beğen
Tepkiler: vatan
@mergin hocam anlatır mısınız o kilit kapağını nasıl söktünüz daha kapağı açamadım :) aynı sorun bende de var bende kilitli kaldı açılmıyo :(

@shaqovictr üstteki kapağın arasına ince birşey sokarak açtım. bıçak falandı galiba. o zaten geçmeli yani vidası falan yok.

Duz masa takin hic ugrasmaya degmez. Ust seviye harici amortisorden pek hayir gelmez

Geri