Scudo Sports

Zwift

@Sydkrmn (link) yanında bu ürünüde almanız gerekecek büyük ihtimalle bu durumda hız sensörü almanıza gerek kalmayacak. Kalp atış sensörü de alırsanız çok daha sağlıklı bir antreman yapmış olursunuz. Yanlışım varsa ustalar düzeltsin lütfen.

Scudo
@Sydkrmn

Merhaba, link verdiğiniz ürün sadece kadans sensörüdür, olmazsa olmaz değildir. Zwift için hız sensörü almanız gerekiyor. Aldığınız ürün özelliğinde hız+kadans varsa çok daha iyi olur. Kullanacağınız cihazların Bluetooth desteği varsa, hız sensörünü bt destekli almalısınız. Bt desteği yoksa, hız sensörünü ant destekli almanız ve yanında pc bağlantısı için usb ant stick almanız gerekmekte.

(link)

(link)

edit: Bazı çin malı sensörlerin hem hız hem de kadans özelliği ayrı olarak kullanılabiliyor. Araştırmadan almayın derim.

Tacx blue motion smart serisi trainer sabit ekipmanları ile bağlanıyor. Bugün 40 km kadar sürdüm fakat watt hesabını neye göre yaptığını tam olarak anlayamadım.

Bütün hesabı tekerin dönüş hızına ve kadansa göre yapıyor. Böylece ölçümler tam olarak gerçekçi olmuyor.

Fakat müthiş zevkli :)

(link)

Lavlı yollardan akıp geldik

@kerem.erdogan

Yaa bu grade simulator ne muhteşem bir icatmış :) çok hoşuma gitti. İmkan olsa direkt yapıştırırdım:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
Arkadaşlar smart olmayan trainer var gerekli sensörleri aldık ve zwifte girdik ve yarışa katıldık diyelim. Yarışta rampa var diyelim trainer da 7 adet güç seviyesi olsun kendimiz mi ayarlayacağız güç seviyesini ? Yarıştaki diğer adam 1 e alıp hile yapmaz mı ben tam anlayamadım bu durumu ?

Tam ölçüm için powermeter aynakol veya akıllı trainer gerekiyor. Düz trainer %15-20 hatalı ölçümler yapıyor

Sürerken bir anda Telefon kendi Game kısmından atıyor. Ben telefondan kaynaklandığını düşünüyorum bluetooth bağlantısı da kopuyor olabilir Sizce Çözümü nedir başına gelen var mı?

Arkadaşlar kendi aramızda bişeyler düzenleyelim mi
hatta halısaha maçı gibi rutine bindirebiliriz yarışları haftada bir çok iyi olur ne diyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
başlığın ilk mesajına en uygun ve/veya başarılı zwift setini eklemek mümkün olur mu?

@mertgulkokan
klasik trainerda güç değişimi yapamazsınız. trainerınız hangi marka model ise zwiftin giriş ekranında ayarlardan seçersiniz. zwift size trainerınız için olması gereken zorluk derecesini söyler. (tacx blue motion pro için 4 mesela). eğer trainerınız zwift tarafından desteklenmiyor ise hiç uğraşmayın. asla doğru güç ölçümü yapamaz.
bu haliyle bile %5 %10 yanlış ölçüyordur. çünkü lastik basıncından tutun lastiğin sıkıştırma ayarı bile çok etkiler.

• Beğen
Tepkiler: Ercn
Zwift'e giriş de problem yaşıyorum. Uygulamayı PC'ye indirdim ve ant+ usb stick'i kasaya taktım.

JQdNEY.png

Giriş ekranından kullanıcı bilgilerimi girerek uygulamaya login oluyorum.

Vr2Nyn.png

Ride dedikten sonra problem yaşıyorum.

G9bNpZ.png

Bu ekran da iken garmin hız kadans sensörünü hareket ettiriyorum fakat herhangi bir görünürlük olmuyor Zwift kendi kendini otomatik kapatıyor. Cep'den giriş yaptım oyuna bağlanıyorum ama PC'den bağlanamıyorum. Sorun ne olabilir ?

@Furkan TK

Furkan kullandığın ekran kartı eski ve harici bellekten hafızayı kullanıyor ise, bu sorun yaşanabiliyor. Ben eski dizüstü bilgisayarımda aynı sorunu yaşamıştım.

@Erdal Yılmaz

Zwift için sistem gereksinimlerine baktım aynen Erdal hocam dediğin gibi ekran kartı eski olduğu için sorun yaşıyorum öyle gözüküyor.

Here are the current minimum requirements in order to run Zwift:
  • Processor: Intel Core 2 Duo
  • Memory: 4GB
  • Graphics: 1GB dedicated GPU, or embedded Intel HD 4000/AMD R5
  • Hard Drive: 4GB of free space

Benim PC'de onboard ekran kartı var (ATI Radeon HD 4200)

Oyunlarla hiç aram olmadığı için onboard ekran kartı işimi fazlasıyla görüyordu şimdi bize ekran kartı yolları gözüktü.

@Furkan TK
Kartin performansı çok önemli değil. Directx 11 desteklemesi gerekiyor. Islemcinin modeli neydi?

@Saikou

Onboard ekran kartım: ATI Radeon HD 4200 (512 mb max)

Mevcut Sistemim:

İşlemcim : AMD Phenom II X4 B50
Anakartım : MSI 785gm-e51
Bellek : 8 GB
PSU : 450 W

Tour de Zwift saat 22'de başlayacak. Katılacak var mi?

Ant+ hız ve kadans sensörü kullanıp da telefon Bluetooth'a u vasıtasıyla bilgisayara bağlanma sorunu yaşayanlar, telefonu aradan çıkarıp bir Pc Ant+ USB kullanabilirler.

En ucuz ve işe yarar olanı da şudur:
Zwift ANT USB Verici Alıcı Uyumlu Garmin Bryton Bisiklet Bilgisayar Döngüsü USB ANT Çubuk Bluetooth Hız Ritim Sensörü
(link) to Clipboard
(from AliExpress Android)

sa arkadaşlar benim laptopumda bluetooth mevcut , ant dongle almadan blutoothlu sensörlerle bilgisayara bağlanabilir miyim? Burda bağlanılabilir yazılmış. bazı sitelerde bilgisayara bağlanmak için ille ant gerekli yazmışlar. Bluetoothla bilgisayarda zwift kullanan var mı?

@apocalypse Benim sensörüm (Kadans ) hem ant hem bluetooth bağlantısı destekliyor. Tranier ım yok ama sadece meraktan Zwift uygulamasını bilgisayarıma kurdum ve sensörü bağladım. Video çekimi yapmıştım ama sildim herhalde. Bu durumda telefon üzerinden bir uygulama indirmek gerekli diye hatırlıyorum ama yanlışım varsa bilen birisi düzeltsin.

Geri