Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Runtastic RoadBike ve MTB resimli uygulama

Serdar Sarı

Daimi Üye
Tepki
77
Bisiklet
Cannondale
http://r1306.hizliresim.com/1b/v/pnklb.jpg
İyi günler arkadaşlar sizlerin de işinize yarayabilceğini düşündüğüm bu iki uygulamayı sizlerle tanıtmak için bu konuyu açtım umarım beğenirsiniz.
Uygulama önceden sadece iOS platformundaydı ama sanırım artık Android için de kullanılabilir durumda..

http://m1306.hizliresim.com/1b/v/pnktv.jpg
Öncelikle belirtmek isterim ki ben bu iki uygulama arasında neredeyse hiçbir farklılık göremedim. Arayüzün rengi ve bikaç göstergenin yeri farklı sadece gördüğüm kadarıyla. Bu yüzden iki uygulamayı ayrı ayrı incelemektense sadece Runtastic Mountainbike adlı uygulamayı inceliyicem..

Yukarıda gördüğünüz gibi Oturum / Rotalar / Geçmiş / Çevrimdışı Harita gibi 4 ana opsiyonu var uygulamanın.

Oturum ekranında "Başla" buttonuna basın ve telefonu kitleyip cebinize atın yapmanız gereken tek şey bu

http://j1306.hizliresim.com/1b/v/pnllp.jpg
Oturumu bitirdiğinizde karşınıza böyle bir ekran çıkıyor. Ayrıca "Geçmiş" bölümünden daha önce yaptığınız yol sonuçlarına bakabilirsiniz.

http://k1306.hizliresim.com/1b/v/pnlv4.jpg
"Rotalar" bölümünde yukardaki ekran karşınıza geliyor. Çalışsa çok güzel bişey ama sanırım Türkiyede çalışmıyor malesef..

http://k1306.hizliresim.com/1b/v/pnm3n.jpg
En önemli özelliklerinden biri bence uygulamanın. Çevrimdışı Harita'lar bölümünden gideceğiniz yerin önceden haritasını indirip internet bağlantınız olmasa bile sizi yarı yolda bırakmıyor.

Şahsen benim kullandığım en ayrıntılı uygulama bu bugüne kadar ancak pek sık kullandığımı söyleyemicem. Eğim/Yükseklik göstermesi kilometre saatiniz olsa bile sizin için faydalı olabilir.
Hızını ve kaç kilometre gittiğini merak eden arkadaşlar için de yararlı olacaktır ama genede uzun yollarda pek tavsiye edemicem GPS üzerinden ölçüm yaptığı için şarjınız çabuk biter ve telefonsuz yolda kalabilirsiniz.
Siz iyisi mi bence bi km-saati alın :)

Not: Pro versiyonlarını zamanında kampanyayla bedavaya vermişlerdi ben o zaman indirmiştim. Arasıra gene bedava oluyor.
Not 2: yukarıdaki sonuç kesinlikle bi hız denemesi değildir uygulamayı ilk indirdiğimde denemek amaçlı kullanmıştım :D

Scudo
teşekkürler androidte ne diye aratarımda bulalım google play store da ?

Runtastic yazınca çıkıyor App Store'da, uygulama 4.99 dolar görünüyor şu an.

@Orhanalkaya

Runtastic Roadbike yada Runtastic Mountainbike yazarsanız çıkar. Ahmet Tarık arkadaşımızın dediği gibi uygulamanın PRO versiyonu paralı 4.99$

Bedava versiyonu da mevcut ama bazı özelliklerden kısmışlardır. Ama hangi özelliklerden kısmışlardır bilemiyorum

Ana ekranda gözüken sayaçların ortasındaki "çark" simgesine bir kez tıkladıktan sonra, orada hangi sayaçların nerede gözükebileceğini değiştirebiliyorsunuz. Sürüş sırasında telefonu kilitleyip cebine/çantasına atanlar için pek bir şey ifade etmez bu ama telefonu bir tutacağa sabitleyip sürüş sırasında ekranı takip edenler için oldukça işlevsel bir seçenek bu (PRO versiyonda böyle en azından, normal sürümde de vardır diye düşünüyorum).

Benden tavsiye, uygulamayı arka planda çalıştırın ve unutun. Ben bir kez birebir takip edeyim dedim, 1.5 saat içerisinde şarjı yedi bitirdi resmen. :D

AppStore için indirme linkleri;

(link)

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
@Sefa

Bilgi için teşekkürler benim gözümden kaçmış o :)

Evet uzun yol için kullanışlı değil GPS çok şarj yiyor :D

Takipte fayda var ben indirdiğimde ücretsize çevirmişlerdi kısa süreliğine.güzel program iyi inceleme olmuş elinize sağlık

@Ekrem Yılmaztürk

Aynen aynen. Kampanyaya giren uygulamaları da AppZapp uygulamasından takip edebilirsiniz.

Teşekkürler :)

Kesinlikle Runtastic'i tek geçerim. Ben de karma bir konuda ince yollu bir inceleme yazmıştım ama ayrı konu açmak aklıma gelmemişti. Elinize sağlık.

Benim anlatımıma da şuradan bakabilirsiniz: Endomondo, MapMyFitness, Sports-Tracker ve Strava İncelemesi - BisikletForum

Bu aynı firmanın genel amaçlı spor yazılımı. Road Bike'ın da Runtastic'in de pro versiyonlarını satın aldım ama ben size Runtastic'i tavsiye ederim. Bisiklete özel versiyonların çok da bir artısı yok. Ayrıca Runtastic pro ile yaptığınız bisiklet turlarını Road Bike'a çekebilirken, Road Bike ile yaptıklarınızı Runtastic'e çekemiyorsunuz. Bunu firmaya yazmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: limitless
Arkadaşlar uygulamayı kullanırken ara sıra gps de kesilmeler oluyor ve doğal olarak bilgi akışı kesiliyor siz gps ile ilgili sorunlar yaşıyormusunuz merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
şuan indirdim ve ücretsiz. gps de kesintiler oluyor ama hızlandıgımda.

Arkadaşlar son yazımı ayrıntılı yazıyım bende ipod touch 5 cihaz var cihazda gps olmadığı için Nokia 5800 cep telefonumdan joukispot programı sayesinde hattıma tanımlı olan 1 gb interneti ipoda paylaştırdım bu şekilde runtastic programını kullandım fakat genel olarak gps sinyalinde kesilmeler oldu sizce sorun nerde

Bir kere GPS'in internetle bir ilgisi olamaz. Ben Android yazılımında GPS sorunu hiç yaşamadım. Sadece bazen rakım hesabında hata yapıyor o kadar. Sitesindeki help kısmında GPS ayarları ile ilgili bir başlık vardı. İngilizceniz iyiyse bakabilirsiniz. Çok yoğun olmasam ben bakardım ama bir çözüm bulamazsanız haftaya ilgilenebilirim.

Çok teşekkür ederim fakat dediğim gibi ipod cihazda gps özelliği yok sadece internet bağlantısı ile konum belirleyebiliyor

bende yazıyım bari.
tespitlerime göre ankara - ist gibi yerlerde gps çankırı gibi yerlerden daha iyi çekiyor.

@Neco st.

Kusura bakmayın yanlış anlamışım. Ders çalışmaktan beynim bulandı sanırım :D O zaman sorun muhtemelen 3g vericilerinden kaynaklanıyordur.

@yuzuakyener

Canınız saolsun benimde aklıma şu an geldi 3G den kaynaklanıyor olabileceği bide 3G her yerde çekiyor diyorlar tamamen hikaye

Merhaba arkadaslar ;
Android telefonu km saati olarak kullanmak isteyenler icin anlatıyorum..
Uzun zamandır telefonumda yüklü olan Runtastic Pro programını bugun deneme sansım oldu , Program gercekten hosuma gitti ölcümleri dogru .
Ortalama Hız
Maximum Hız
Yaktıgın Kalori
Anlık Hız
Kronometre vs vs.. Bildiğiniz Km saatindeki her özellik mevcut istersen facebook twitter ve kendi sitesinde paylasabiliyorsun.
Bilgisayardan yaptıgın güzergah'ı inceleyebiliyorsun..
Sonuc Olarak Cok Güzel Bir Program , Tavsiyede Ederim.

Program Google Play'de Mevcut Fakat Orda Pro Sürümü Ücretli Oldugundan Buradan Runtastic Pro İndirebilir:
(link)

İyi Forumlar.

Geri