runtastic kullanışlı ve güzel bir program hobi ve sağlık amaçlı kullanıcıları için fazlasıyla yeterli ancak yol bisikleti ile spor yapan yokuş ve dayanıklılık antrenmanları yapan arkadaşlar için çok uygun değil! Çünkü, runtastic yol eğim ve yükseklik hesabını yapmıyor.(ben görememişte olabilirim) Özellikle yokuş antrenmanlarında eğimi gösteren bir program sizin kadans ve hız korelasyonunuzu daha iyi kurmanızı sağlayacaktır. Piyasada nabız+yükseklik+eğim+gps+kadans+hız mesafe vs gibi diğer bilgileri içeren bisiklet km sayaçları 750 TL ve üzerinde fiyatlarla temin edilebilmektedir. Onun yerine antrenmanlar için yol rota yükseklik ve eğimleri evde bilgisayar üzerinde çıkartıp bilgi edinerek yola çıkılması ve bisikletinize kadans ölçerli bir sayaç takılması yeterli olacağı düşüncesindeyim aksi halde masraf dahada yükselecek. Bir kez de şöle düşünmekte fayda var tecrübeler arttıkça çıktığınız yokuşun eğimi yüksekliği hakkında kuvvetli tahminleriniz artmaktadır bu kez yüksek bedellerle alınan cihazlar kullanılmamaya başlanmaktadır bu nedenlede çok yüksek masraflar ve bu tür cep telefonu programlarına da gereksinimde azalmaktadır.
Kerem Bey;
Runtastic kullanıcılarının ilk etapta pek fark edemediği bir detayı siz de gözünüzden kaçırmışsınız.
Programın ana ekranındaki sayaçların olduğu alanın tam orta noktasında ufak bir çark simgesi mevcut. Eğer bu simgeye basarsanız, sayaçları istediğiniz gibi kişiselleştirebilme olanağına sahipsiniz. Gerçi ben performans amacı ile kullanmadığım için eğim değerleri yerine başka detayları ana ekrana taşıdım ama sanırım yaptığınız turun verilerini runtastic'in sitesine upload ettiğinizde orada eğim (ya da ihtiyacınız olan diğer detayları) görebilme imkanınız mevcut. Ancak bundan emin değilim, bunu da açıkça belirteyim.
Bende SportTracks ile strava kullanıyorum. ilki offline bir pc programi kaydettigin datalar uzerinde calisma imkani veriyor. Ustune yazilmis bir suru pluginde mevcut. Stravayi da online software olarak kullaniyorum kaydettigim datalarla kiyas imkanim olabiliyor. Kayiti da timex ironman gps saat ile yapiyorum. HR da kaydediyorum. Sonra saatdeki datayi stravaya ve SportTracks a aktariyorum.
ben şuanda hem Runtastic pro hemde Runkeeper kullanıyorum.
Runtastic Pro facebook benzeri bir siteye sahip ve benzer şekilde bir arkadaş olunabilme özelliği var. böylece arkadaşlarınızı takip edebiliyorsunuz ve arkadaşlarınızda sizi takip edebiliyor ve hatta antreman sırasında size sesli tezarühat gönderebiliyor. kulanığızda kulaklık ile koşarken bir tezahürat udyduğunuzda o anda sizi bir arkadaşınızın net üzerinden canlı olarak takip ettiği anlıyorsunuz ve iyi bir motivasyon sağlıyor.
Runkeeper ise bu arkadaş sistemini PC'ye gerek kalmadan telefondaki program içerisinde yapabiliyor. belli aralıklarla antreman süresince yaptığı raporlama Runtastic Pro ya göre biraz daha iyi ve seçtiğiniz antreman programında sizi gerçek zamanlı yönlendiriyor.
ben genelde koştuğum için bu 2si bana yeterli oluyor
Runtastic'in km saatleri N zaman android'lere uyarlanacak acaba ayar ettiler. Kaç aydır eposta atıyorum artık cevap dahi yazmıyorlar. Başka bir km saati kullanmak istemiyorum. Altı üstü bir programı güncelleyecekler.
Konuyu tekrar uyandırayım. Runtastic kullanıyorum.Son zamana kadar memnundum ama internet sayfasından giriş yaptığımda gittiğim yolları yani haritayı göremiyorum. Haritanın olması gereken yerde "You are not allowed to see the map" (Haritayı görüntüleme izni verilmedi) yazıyor. Sizlerde de böyle mi? Bilgisi olan, yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.
Endomondo kullanıyordum sonrada sıkıntı vermeye başladı. Strava'da internet bağlantısı istiyor ve lanet olsun hattım avea. Runtastic'ten memnundum ama böyle yapmaya başladı.
Telefonun gps çipi normal bir şekilde çalışıyor ise internet desteği almanıza gerek yok. Android için konuşayım MTK çipsetli telefonlarda sorun var ve,ben o sebeple interneti açıyorum.
3gs telefonum olmuştu şarjı 2.30 saat gidiyordu ama internet açmıyordum gps iyiydi. Programdan programa gps farklı olacağını sanmıyorum pek ama,olabilirde. Strava,WP telefonlar içinde çıksa güzel olacak.
İnceleme için teşekkür ederim
Bu arada strava ve km saatim farklı ölçüyor benimde. Teker çapım doğru. Bilemedim hangisine güveneceğim