Scudo Sports

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.699
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Selamlar, bir yabancı forumda gördüm. Benzer bir başlıkta konu açılmış. Herkes o gün veya bir gün önce sürdüğü mesafeyi ve neler hissettiklerini yazıyor. 2009'dan beri 293 sayfa bilgi girilmiş.

Ben bisiklet sürdüğüm zaman turun nasıl geçtiğini birilerine anlatmak isterim. Böyle bir başlık altına yazılsa fena olmaz diyorum. Fotoğraflı, kapsamlı turlardan söz etmiyorum tabii ki. Günübirlik rutin kısa turlar. Amaç neler hissetiğimizi paylaşmak.

Biliyorum diyeceksiniz ki, zaten tur bilgilerini Strava, Endomondo gibi yerlere giriyoruz, oralarda var neden bir defa daha yazalım? Oralara yüklemeye devam edelim de sürüşlerimizi tek bir yerde toplasak ve Strava gibi sitelerde dolaşmadan ve takip-arkadaşlık mekanizmasına gerek kalmadan tek bir yerden görebilsek, ayrıca en önemlisi neler hissettiğimizi de yazsak iyi olmaz mı?

Benim dün akşam 20:45'te Bostancı-Kaynarca arası gidiş-dönüş 36 km'lik sürüşüm oldu. Yaklaşık 3 yıldır her Salı ve Perşembe aynı saatte toplanan yol bisikletçilerinden oluşan bir grup. Zamanla katılanlar değişse de yaz kış aynı saatte birileri mutlaka oluyor. Benim bu gruba katılma nedenim fazla olan yağlarımı eritmek, bir de hafta içinde bisiklet sürebilmek.

Dün akşam Kaynarca'ya kadar gidişte gücüm yerindeydi, nedeni ise önümde giden arkadaşlarımın desteği oldu. Ancak Kaynarca'dan dönüşte stratejik bir hata yaptım. Işıklarda dönüşü beklediğimiz sırada bir grubun önden yola çıktığını bizi beklemediğini düşünüp dönüşte tek başıma tempo yapmaya kalktım ve Kartal'a doğru bir baktım önde sandığım kişiler benim yanımdan gelip hızlıca geçtiler, arkalarına takılamadım çünkü o sırada tek gittiğimden epey güç kaybı olmuştu. Yaptığım hatanın bedeli olarak Bostancı'ya kadar rüzgara karşı sürmek zorunda kaldım :) Hem tempom düştü hem de epey yordu.

Not: Merak edenler için tur bilgisi: (link)

Scudo
Gece ve sabah erken saatte yagan yagmurun ardından oglene dogru ıse gıderken kullandıgım guzergahın bır kısmını ıncelemek ıcın yarım saatlık bır surus yaptım.

Sonuc:Camurlukları takmaya pek gerek yok

Bugün 13 km sürdüm evden sahil yolu ve işe kadar,
Akşam da aynı yolu sürüp günü 26 km ile kapatırım sanırım her günkü gibi.:)

Bugün henüz çıkmadım ama dünkü turumu paylaşayım. Arkadaşımla Güzelyalı'dan Konak iskeleye bisikletle gidip ordan Karşıyaka'ya vapurla geçtik. Sonra Kuş Cenneti'ne sürdük. Hadi dedik bu sefer araba yolunu değil bisiklet yolunu kullanalım. 1.5 ay önce aldığım lastik bugüne kadar hiç patlatmamıştı. Dün benim lastiğim 2, arkadaşımınki de 3 kere patladı. Yol bira şişesi kırıkları, pıtıraklar dolu. 50 km kadar sürmüşüz ama yok bi daha o yola girerken yanıma 1 yama seti, 3-4 tane de yedek iç lastik almam lazım :)

Dün akşam saat 20ye 5kala çıktım evden,22:20gibi eve döndüm.Normalde okadar sürede 40-45 km gidebilirdim ama 15-16 gündür binmediğim için kondisyon neredeyse 0dı o yüzden birazda dinlenme yüzüden 17km gittim.Özgürlük parkında dolaştım biraz yeni aldığım lastikleri deneme şansım oldu,ve sonuç olarak değiştirmekte çok geç kalmışım :D

bahadır dostum,
aslında konum serbest kürsü olacak imiş,neyse açmışın bi kere,
şimdi eleştiri olacak şöyleki ,ben salı -perşembe gruplarının nasıl sürdüklerine şahit oldum ve burada bu konuyu dile getirdim ,salı -perşembe topiğinde,
bu arkadaşlar artık burada yok,şimdi kırmızıya yakalanmamak için son sürat giden yol bisikletçi dostlar arkadan onlara yetişenlere bakmadan basıyorlar yani arkada biri yalnışlıkla geçmiş olsa aynen ölecek gece sürüşleri orada bence sakıncalı salı -perşembe bostancı -kaynarca arası tehlikeli ,hele hele yola taşmak iki kere tehlikeli ,ayrıca kanun var biliyorsun orada size araç çarpar ise ,eğerki ortada gidiyor iseniz suçlu siz oluyorsunuz, tabi öldükten sonra dragostaki arkadaş şuçlu oldu şöför serbest kaldı ,evet attila atay ile muhabbet ettik geçen pazar ,biz dedi attilla takım forması ile sağdan ikili gidiyoruz dedi ama ,onlar sistem koymuş,sistem olacak o nedir akşam sürme olayı zati riskli orada deli gibi adamlar sürat yapıyor ve alkollü olan var şimdiye kadar ölüm olmadı ise olmayacak diye bi şey söz konusu olamaz ,orada gece sürüşleri son derece risklidir ,face den madem arkadaşlar sürmek istiyorlar ise, bu işi ct -pazara sabah 06.00 ya kaydırsınlar o vakit daha iyi olur gece sürüşleri oradan kalkar ,ya da az riskli etap seçilir anadolu yakada ,
yaşadığım olayı sana anlatayım perşembe akşamı sürüşüne katıldım kaynarcaya kadar ,ama dönüşte kırmızı yandı ,buna rağmen daldı öndeki grup ve beklemedi arkasından cipten adam bana küfretti hiç bi şey diyemedim ne diyeceksin kırmızıda geçecek bisikletli diye bi trafik kanunu yok küfürü o geçen dostların yerine ben yedim üstelik ben kırmızıda bekledim ,,her zaman denge olmaz orada bi gün biri ,allah korusun ölebilir,,

dün akşam yaklaşık 30 km sürdüm 10 km si arazide 20 si asfaltta tam eve gelmeye yaklaşmışken ilk köpek hatıram da gerçekleşti
hafif yokuş çıkarken maşayı kilitledim ama zorlanıyorum biraz arka lastige baktım havası iyi mi diye tam o sırada köpek sesi ben köpegin nereden geldigini anlamadan vites yükseltip kaçmaya başladım arkama baktım köpek arka lastige kadar yaklaşmış adrenalin tavan tabi nasıl kaçtıgımı bilmiyorum :) yokuşu çıkıp inişe bile geçmiştim

18 KM Validebağ Korusu - Harem İskele

7 km işe gittim geldim dünden ve ondan önceki günden farkı yok hatta daha önceki ve önceki hatta daha daha önceki günlerden hiç farkı yok

Hergün olduğu gibi 10 Km. Ne az ne fazla...

Bu sabah işe geldim. 15 dk sonra eve doğru yola çıkıyorum. Toplamda 5,2 KM yapmış olacağım.

10 gundur 20 km ve ustu surmeye calisiyorum. Bugun 25 km. Bugun yaklasik 15 kisilik bir cocuk grubu yola sagli sollu dagilip "helllllooo hellllooo" diyerek selamladilar sagolsunlar. Artik Alman mi Ingiliz mi ne sandilarsa. Izerime suren yaratiklardan bahsedersem sayfa yetmez. :)

Hiç sürmedim. :) 2-3 gündür sürmüyorum. Keyfim yok pek, süresim gelmiyor. Sebebini de çözebilmiş değilim. Gaza gelirsem yarım saat içinde 30-35 kilometre sürebilirim. Gelemezsem bugün de karavana.

Kafeydı,caydı,suydu,bankaydı,suydu buydu butun gun altımdaydı,normal gundelık ulasımda otomobıl nasıl kullanınılıyorsa oyle gezdım durdum kecımle,hıc ses etmedı.Bır ıkı guzel soz de yedı,gururu oksandı bıkac kız kardesı tarafından.O mutlu ben mutlu mıs gıbı bır yaz gunu gectı,ama burnum aktı gunesten :)

Günlük 30 km sürmeye gayret ediyorum. Yeni lastiklerle heralde 40 ı geçerim :)

az önce eve girdim, 35km yaptım.. gece turları keyifli oluyor da, köpekler ve çukurlar dışında herşey güzeldi :rolleyes:

dün maltepeden çıkarak avrupa yakasında (yusufpaşada) oturan anneanneme gittim bu günde döndüm toplam 80 - 90 km falan

dün caddebostana gidip 2 tur attıktan sonra döndüm 50 km
(link)

Geri