Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kudret Kurtcebe

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Herkese selamlar kudret abinin adı yok hemen açma gereği duydum... Kendisi 1999 şizofren adlı albumu yapmış ve bir daha album yapmamıştır. youtube dan gördüğüm kadarıyla rampaları nasıl çıkıyorsa gitarı da öyle çalıyor hatta silah gibi kullanıyor desek yanlış olmaz :) yalova gezisinde engin müzik bilgilerini ve dünya görüşünü yer yer bizlerle paylaşmış olsa da daha kudret abiden öğrenecek çok şeyimiz var gibi görünüyor..

kudret abiden izin almadan açtım konuyu ama inşallah kızmaz :rolleyes:

Scudo
Kudret abi yi EKO Tv deki Güven Erkin Erkal zamanlarında, henüz Türkçe Rock müzik yapılır mı yapılmaz mı tartışmaları var iken :) dinlemeye başlamıştım. Gitar konusunda Türkiye de sayılı kişilerden olduğunu youtube daki videolardan anlayabilirsiniz :) Discovery formasıyla çaldığı gitarın tadı bir başka. Aynı anda solo, ritm ne ararsak var parmaklarda. Forumdaki birçok kişi Kudret abinin müzisyenliği konusunda bilgi sahibi değildir sanırım, bu başlıkla öğrenmiş olurlar. Konu için Teşekkürler

Aklıma lise yılları geldi benimde, Genelde Kramp ile anılan Tek Başımıza şarkısını Kudret abiden de muhakkak dinlemeniz lazım. O yıllarda kaseti çıktığında Bandırma da ki kasetçilere gelecek mi diye haftalarca beklemiştik, imza bile toplamıştık okulda.

Gerçekten müthiş çalıyormuş. Youtube'den diğer parçalarına da mutlaka bakmak lazım. ;) Gerçekten iyi parçaları var. Özellikle "Şöhret" çok farklı olmuş, çok beğendim.

ersoya teşekkür ederim
şimdi baktım ve çok sevindim eskiyi unutmak istiyorum ama eski beni bırakmak istemiyor gitar çalmayı unutmak istiyorum

ama geçmişim beni yakalıyor yakamdan sorguluyor beni
neden çalmıyorsun neden kendinden kaçıyorsun bisikletine binerek geçmişindenmi kaçıyorsun
diyor geçmişim

beynimde uçuşuyor bu sorular
ikinci ben karşı duruyor hayır diyor o kaçmıyor o başka bir boyuta geçti o geçmiş hayatının üstüne sünger çekti hatırlamak istemiyor şu anı yaşıyor ve de mutlu diyor

ve sonunda ben iki beni birleştiriyorum ve diyorumki evet çalıyordum ama genede çalarım diyorum bir dinleti bir konser olursa ve hatta bisikletimle sahneye çıkar onuda meşhur ederim diyorum

tek hatam ticari gözle müziğe bakmadım ticari düşünmedim şarkı sözlerim piyasa da herkesin dinlediği tarzda değil aşktan meşkten bahsetmek isterdim ama insanlara niye yalan söyleyeyim paranın olduğu yerde almadan vermem bir dünyada ne sevgisi neyin aşkı

ama genede bu paraya dayalı sistem içersinde birbirlerini gerçekten sevmiş saymış vede dostluklar kurmuş insanlar olabilir

bu ülke yaralı insanlar işsiz mutlu değil çalışanlar mutlu değil
sokaklarda insanların birbirine saygısı kalmamış acaba diyorum bu ülke zengin olsa idi sorunlar bitermiydi o vakitte intiharlar olurdu herhalde rahatlıktan

dostlar müzik bitmedi var gene çalarım gitarım yok evde ama aramıyorum
bir teklif olursa üniversitelerden her an gider çalarım daha çok üniversiteler
gece klubleri bana göre değil sevmiyorum kapalı mekanları ruhum sıkılıyor

ama bir gerçek varki bisikletin verdiği zevk bambaşka
hele kartepenin zirvesi

@herbil

eko tv de bayağı çıkmıştım güzel günlerdi tv medyasını gerçi sevmem kendi şarkı sözümde geçer aptal kutusu diye ama güvenin ısrarlı telefonlarına cevap vermek durumunda kaldım çok çıktım sayılır eko tv ye güvenin sevgili koordinatörümüzün
çok aksi bir adam olduğum için onu çok yordum çünki asla piyasa koşullarına göre var olmak istemedim nede plak şirketlerinin

@PANDERMOS

dostum ağbimin yazdığı tek başına çok dokunaklı sözlere ait
evet o yıllarda 70 lerde yazıldı ve ben sadece seslendirdim
bir şeyleri hissetmeden yazılmıyor ağbim gerçekten yalnızlık içersinde idi o yıllarda ve kaleme döküldü

ö.m de yollamıştım...Buradan bir kez daha yüreğine,beynine ve eline sağlık diyorum...

olması gerekeni yapmışsın sen abi. şu ülkede üç beş kişi daha ticari bakmasa olaya ne güzel olcak.

Gerçekten bu konuda bilgi sahibi olmayanlardan biriydim güzel bir başlık olmuş.

Kudret abinin - Kudret baba demek daha bir yakışır - çok dolu bir insan olduğu anlaşılıyor zaten.

"bu ülke yaralı insanlar işsiz mutlu değil çalışanlar mutlu değil
sokaklarda insanların birbirine saygısı kalmamış acaba diyorum bu ülke zengin olsa idi sorunlar bitermiydi o vakitte intiharlar olurdu herhalde rahatlıktan"

Türkiye'nin şu anki durumunu özetler yazınızıda çok takdir ettim.

Baba, parmaklarına sağlık, süper gitar çalıyorsun imrendim.

rock müziğin çıkış amacı...
rock müziğin asıl kökü
rock müziğin anafikri
rock'cının beklentisi fakat beklemediği şekilde gelişen durumlara tepkisi...

Kudret abinin müzisyen kişiliği hakkında bilgim vardı ancak hiç dinlememiştim.
En kısa zamanda Şizofren'i edineceğim.

dostum teşekkürler
çalıyordum geçmişte ama her an gene çalarım

evet çok doğru tahliller
yalnız çok önemli bir durum vardı benim için ya topluma uyup koyun olacaktım yada bu toplumu dışlayıp bunalımlı biri olacaktım ama seçimi çok güzel yaparak kendi kendime yetmesini öğrendim bu konuda ilacım bisiklet olmuştur o bana kendimle olmamı sağlayan tek gerçektir
olaya müzikle başlayıp daha 16 yaşında iken jethro tull dinleyip jimi hendrix le yoğrulup pink floyda la tazelenerek ve daha adlarını yazarsam epey tutacak olan 70 lerin dünyada ne kadar rock grubu varsa onları dinleyerek günümüze geldim
sonuçta burdayım ve bisiklet forumdayım ve burasını sevdim evim gibi oldu macerayı seven adrenalini seven insanlarla beraber olmak bundan daha ne iyi olabilirki

Abi süpersin, gitar resmen konuşuyor gibi, eline dilene sağlık.

Kudret abi ile bir çalışabilme imkanını yakalayamadık özledim seni kuduuuuuuuu :)

Abi tesadüf bugün de burda bu başlığı gördüm bir de burdan söylemek isterim içimdekileri. Gerçekten sevdiğim bir albümdü tek albüm oldu saygım sevgim sonsuz...

teşekkürler ticari kaygısı olmayan tek albüm ticari zihniyet işin içine girdiği vakit müzik değersizleşir içi boş şarkı sözleri ile doldurulmuş binlerce parça çalınıp duruyor internet ortamında insanlar bunları dinliyor aşktan bahsediyorlar
ayrılıktan bahsediyorlar aşk ve paranın aynı ortamda bulunamıyacağını açık açık söyleyemiyorlar dünyanın çarkı bozuk almadan vermem sisteminde sevgiden bahsetmek zordur lidyalılar parayı icat etti iyimi ettiler acaba
her devrin kötü bir gerçeği paradır ve ben bu parayı sevmedim nefret ettim ondan ona hiç sahiplenmek istemedim kafaca ama ne yazıkki gel görki insanların en doğal hakkını paraya bağladılar paran yoksa aç kalırsın gelde isyan etme
topraklar para ile satılmaz bulutları satabilirmisiniz ayda kendinize otelmi yaptıracaksınız kainatın gerçekleri başka bu gezegendeki insanların yaşama bakış tarzları başka burda dünyada insan cehennemi yaratmıştır cehennemin göstergesi bu tek dişi kalmış uygarlık ve onun sadık hizmetkarı paradır
evet severim kızılderilileri ve her vakit seveceğim onları tek kurtuluş doğaya dönmektir doğal yaşama

kudret abinin müziğini ilk dinleğim zaman uyuşturucu etkisi yapmıştı bende.
sözler, aksak ritimler, virtüözitesi ve sıradışılığı ile birden yarattığı girdabın içine almış çok güzel anılar yaşamamıza neden olmuştur.
kanımca çokça kıyaslandığı sanatçıdan (ismini yazmayacağım) birkaç gömlek önde olsada benim için ikisinin yeride ayrıdır.

o zamanlar istanbulda olup olmadığı birçok kişi tarafından bilinmeyen Beylikdüzü'ndeki bir kasetçide yaşadığım diyalog geldi aklıma

-abi Kudret Kurtecebe varmı
- yok koçum
-peki ya kramp
-efendim
-tamam tamam Kesmeşeker varmı
-bakkal yan tarafta

Whisky, Acil servis, Blue Blues Band, Dr.Skull, Grizu Ve daha birçok grubu sormayı düşünmedim tabi :)

Zar zor bulunan kasetler, halkı geçtim ailemin bile yaratık gözüyle bakması, boş kaset doldurma, beyazıt çınaraltı, vs, vs... acaip gelebilir ama özlüyorum bazen.

konuyu dağıttı isem çok özür dilerim yazmadan duramadım
hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

-abi Kudret Kurtecebe varmı
- yok koçum
-peki ya kramp
-efendim
-tamam tamam Kesmeşeker varmı
-bakkal yan tarafta

çok güldüm dostum azınlıkta kaldım müziğimle ve sözlerimle demekki fazla yukardan gitmişiz zamanında ama aşağı inmek lazımdı bu da bu yaşlara dek geldi yaşlanınca öyle yüksekten uçamıyorsun çünki gözlerin görmüyor sonra bir dağa toslamakta var
her neyse geçmiş güzeldi konserlerle 1973- 2002 arası konserlerle geçmiş
tam 29 yıl dile kolay en iyi seneler konser açısından 84-90 lar arası oldukça çok yoğun konserler yaşadım türkçe toplam beste sayısı topu topu 25 tane
evet türkçe söylemedim ben yıllarca ingilizce söyledim sözler w.blake ,t.s. eliot a ve thomas hardy e aitti amerikan ve ingiliz şairlerinin şiirlerini bestelemiştim parçaların melodisi bana aitti sözler başkalarına
türkçe müziğe uygun bir lisan değil türk sanat müziğine uygun artı halk müziğine uygun uzun havalara uygun nedeni türkçe uzun hecelerden oluşmakta ingilizce gibi kısa öz heceler fazla yok
onun için bu ülkede rock müzik yapmak isteyenler iki kere düşünmeli çünki heceler yetmez prozedi hataları yaparsınız
türk pop müziğindede büyük prozedi hataları vardır
bu işin piri söz yazarı mazhar alansondur kaliteli pop müziğin tek adamı o dur bir de bülent ortaçgil dir tarz olarak rock değildir türk pop tur
cem karaca bence geçmişin en iyi rocker solisti idi erkin koray ı da unutmayaım barış manco pop tur söyleme tarzı pop anlayışta
moğollar zati cemin grubu idi yenilerden en iyi rocker solist yaşar kurttur
şebnem ferah özlem tekin rock solist katogorisine girerler
bu ülkede pek fazla rock solist olmaz
nejat yavaşoğulları bence türkçeyi katletti duymasın bozulur arkadaşımdır kendisini severim ama doğruya doğru

Harika! Harika! Harika!

Videoyu açtığım anda adeta büyülendim!
Elinize, ağzınıza, yüreğinize sağlık Kudret Bey...

"Cerahat patlayacak. Pislik akacak." annem hep kızardı ben kucuktum tabi oğlum bu nasıl şarkılar diye :D
abi seni forumdan görüp hep çekiniyodum bir merhaba demeye bir hayranın olarak. iyi ki bu konu var. rockerlardan yavuz çetinin adını yazmamışsın abi. o adam da hiç aklımdan çıkmıyo rahat uyusun.

bu arada türkçe konusunda katılıyorum sana Kudret abi, yani ingilizce rock dinlediğimiz için çok tepkiler aldık ama rock melodisi ile anlatılmak istenen ingilizcede daha net daha sade daha yakışık kalıyor nasıl ki dediğiniz gibi bizim sanat müziğimize kendi dilimizin yatkın olması gibi. asım abi yıllarca denedi mesela o da en hafif şarkıları..hiç tat vermedi.

sevgiler saygılar Malatya'dan

dostum düşüncelerine katılıyorum evet yavuz çetinle yıllar önce acıbadem akademide tanışmıştık çok iyi gitar çalardı yalnız ingilizce söylerdi türkçe söylemezdi ben bu konuda kendi öz eleştirimi yapayım yeri gelmişken uzun yıllar sözleri amerikan ve ingiliz halk ozanlarına ait olan şiirleri kendi melodilerimde besteleyerek söyledim ve ingilizce vurgulara tam çalıştım 52 adet ingilizce bestem vardı bu ülkede bu besteleri cd haline getirmeden önce telif hakkı vermem gerekiyordu çünki sözler bana ait değildi benim hatam işe ingilizce ile başlamam oldu bu yüzden türkçe söylerken ingilizce söyler gibi söyleme hataları oldu evet şizofren kasetimde gırtlaktan attığım çığlıklar var bunlar normalde yapılmaması gerekir çünki bu ülkenin bu olayı algılaması zor bizim kültürümüz değil bunlar dışardan esen dalgalardan hepimiz etkilendik bir led zeppelin pink floyd jethro tull v.s 70 li yıllarda ben en fazla jethro tulldan etkilendim bütün akustik parçalarını çalıyordum ve söylüyordum
ve tabi yapılan bestelerde esinlenme jethro tull gibi idi

uzun yıllar ingilizce söyledikten sonra aynı yavuz dostumda ingilizce söyler gibi türkçe söyleme hatasına düştü ve duygu o yönde idi benim yaptığım hata gibi teoman la yıllar önce açık hava tiyatrosunda sahne almıştık teoman boğazici üniversitesinden idi grubu mirage idi onlarında ingilizce besteleri vardı ve teoman da aynı hataya düştü ingilizce söyler gibi türkçe söylemek evet bu duygudan kurtulmak lazım eski kuşaklar meseleye türkçe ile başlamışlardır cem karaca mazhar alanson ve bülent ortaçgil ve tabi barış manço, barış manço kendisinin o kadarda büyük bir solist olduğunu kabul etmezdi ve bir adres gösterirdi tanju okan gerçekten kuvvetli bir sese sahipti tanju okan pop müziğimizde öyle çok güçlü şarkıcılar pek fazla yok geçmişe bakarsan yenilerden sertap erener o da sezen aksunun yanından yetişti

evet yaşar kurt pek fazla tanınmaz yaşar kurt türkçeyi çok iyi kullanmakta ama anonim halk müziğinin bir bestesi olan dostum dostum gel sene canım parçasını seslendirirken garip bir takım gırtlak oyunlarına girmiş olay biraz iyi olmamış

şimdi halk ozanlarından aşık veysel gibi insanların yetişmediğini ve onun versiyonlarının çoğalmadığını görmekteyiz ben çıkışı her vakit halk müziğinde görürüm yani anadolunun gerçek halk müziklerinde ve yeni sesler etkileyici sesler malesef gelmedi sevdiğim bir insan musa eroğlu dur ve onun söylediği uslan be halil ibrahim

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri