Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kudret Kurtcebe

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
turda karşılaşılacak zorluklar için bende önlemimi aldım patlak setinin yanında çok güçlü olmasada pompa ve iç lastiksiz biryere gitmiyorum

bir keresinde schwalbe furious fred dışlastiği büyük bir hevesle ilk aldığımda ki bu lastiğin tanesi 295 gramdır. avcılardan yenikapıya kadar gidebildim hedefim nişantaşındaki marmara iletişim fakültesi kampüsüydü ama olmadı yenikapıda arka tekerde yarım cm lik yarık oluştu bir ayakkabıcı abi saolsun yardımcı oldu ve bende tekrar geri döndüm

bu belkide yaşanabilecek en küçük problemlerden biri ama önemli ayrıntılar bunlar:)

Scudo
evet lastiğin gramajı azaldığı vakit riskide artmakta nitekim ben şivalve kullandım teker hafifti 300 gramın altında ama ne oldu 4 ay sonra baktım arka tekerden iç lastik görünüyor çok pahalı idi o zamanın parası ile bi daha almadım açıkçası şimdi bu tekerler zenith yol tekeri yalnız ne hikmetse dayanma riski fazla sadece yolda kullandığımdan ötürü beton çivisi saplandı ve arka taraftan malesef o yarık yeri belli içerden müdale yaparak yama yaptım çünki içeri -kum parçası girerse iç lastiği aşındırır malum tekerler çabuk eskiyor...
artık offroad bitti para yiyor offroad ....
benim slx ayna kol ve zincir vede ruble bitik yalnız entresan olan şu...her tur sonrası bisikleti bakıma alıyorum önce bi güzel yıkanıyor siliniyor zincir kurulanıyor ve sonra esas olay başlıyor ruble zincir aynı anda mazotlanarak adamakıllı bezle siliniyor ayna kolu bazen mazotluyorum genelde ayna kolun arasına sıkışmış çamur partiküllerini tornavida ucu ile temizlerim..aynı durumu xt arka aktarıcının her iki tekerine yaparım o arka aktarıcının bakımı önemli malzemeler pahalı olunca ister istemez bakıma geçiyorsun ....

yıllar önce çıkmış şebek fanzin'de rastlamıştım bir röportajına. sistemi bir güzel taş yağmuruna tutmuştu söyledikleriyle. o zamanlar objektif, kramp, kesmeşeker çok dinliyordum.(hala da dinlerim.) müziğini de sonradan tanıdım. sözünü sakınmayan kimliğiyle gezginci bir ruh insanıdır kendisi. burada da takip etmek çok güzel.:)

evet doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ben hep kovuldum .....plak şirketleri benle iş yaparmı sistem ne almadan vermem önce alıyor ve hatta senelerini alıyor sonra seni emekli edip bi köşeye atıyor bu ülkenin emekli işçisi emekli çiftçisi vede memuru ne durumda ben ona bakarım .....
asgari ücret komik rakamlarda...insanlara reklamlarla sahte mutluluklar satıp ondan sonra bi güzel hançerliyorlar bi vakitler bankalar önüne kurulmuş standlarda insanları avlayıp kredi kartlarını peynir ekmek gibi dağıtanlara ne demeli bizim insanı tuzağa bi güzel düşürdüler ....
gerçi bizim insanımızında eleştirilecek tarafı var tabi bi borcu bitirmeden ötekine atlayınca kafa üstü çakıldı tabi....
bu ülkede tahminimce epey kredi kartı borcu olan vardır benim yeğen bile borçlu....kredi kartım yok hiç bir borcumda yok hiç kimseye borçlu değilim....
kramp ile 1984 de tanıştık ahmet karaferya onu kaybettik....
nezih doğan idris ne yapar bilmem bence onlarda kayboldular.....
kesme şeker objektif hepsi arkadaşımdı bilmiyorum ne oldular.....
geçen pazar bisiklet ile üsküdara indim ve o soğukta temizlik işçisi ile konuştum büyük şehire bağlı ne kadar para alıyorsun dedim ayda 850 dedi bi kira parası bu adam kiramı verecek yoksa gırtlağamı harcayacak kendi evi olsa bi de evli ise nasıl yetiştirecek varın siz düşünün...

arada bir açıp o röportajı okurum. gerçekleri bir bir su yüzüne çıkarmıştınız gerçekten. o zamanlardan bu zamanlara ülke bir gıdım ileri gitmemiş maalesef. siz doğru olanı yaptınız. varsın kovsunlar.:)

kramp, kesmeşeker, objektif dinlemek büyük bir zevk geçen yıllara dair büyük hatıralar barındırıyor. kramp bitti. kesmeşeker arada bir devam ediyor objektif'te ortalıklarda görünmüyor. ortalık ne idüğü belirsiz pop rock gruplarına kaldı. eski günleri özlüyoruz. :)

eski günlerin özlenmesi gerçekten güzel....
ama bir daha olmayacak tabi.....
yaşandı ve bitti vecdi ile çok muhabbetler oldu objektif ile....
1973 senesinde tepebaşındaki konsere çıktığımda 16 yaşında idim ve ilk bestemizi çalmıştık insanlara .....
o yıllar revaçta olan pink floyd ,jethro tull ,jimi hendrix.rolling stones led zeppelin ,genesis ,yes ,vs,kasıp kavuruyordu ortalığı ....
ve büyü 1976 ın ortalarında birden bitti ve yeni bir akım punk ortaya çıktı ve piyasa oraya yöneldi....artık insanlar dinlemiyorlardı eskileri....
dünyada böyle eskiyen ve popülerliği kaybedenler yerlerini yenilere bırakacak ta....
sorun kalite tabi.......
örnek .....
jethro tull un thick as a brick....albüm, tek bir parçadan oluşur ....
ve rick wakeman ın king arthur u tek bir parçanın opera rock ı
ve pink floyd un meddle albümünden echoes u
23 dakika tek parça ....
ve tabi unutulmaz the wall eşşiz bir albüm.....
genesis in senfonik rock ı
yes in senfonik rock anlayışları bunlar unutuldu...
jimi hendrix in gitarını konuşturduğu konserde çaldığı who knows u
ve unutulmaz led zeppelin in parçaları....
bunlar bende cd lerde duruyor ama artık dinlemiyorum ....
hiç müzik dinlemiyorum denebilir .....arada sırada mtv ye bakıyorum ama iş çok
fazla görselliğe klipselliğe döküldü ortada ne melodi var nede doğru dürüst solist ...
peter gabriel gibi adamlar gelirmi bir daha yada robert plant gibi bir gırtlağa sahip olan...
tabi freddy mercury i unutmayalım ......
vesselam 70 ler başkaydı 1976 dan sonra olay bence bitti...

kudret abiyi tanıdığımda bu denli bir müzik adamı olduğunu bilmezdim. ilk gittiğimiz turda yaptığı muhteşem rock müzik muhabbetini hatırlıyorum. metehan abi ile:D üstatlar karşılıklı konuştu biz de hayran hayran dinledik. o gece eve gelir gelmez önce kudret abinin şarkılarını dinledim. şöhret ve şizofren şarkıların artık tüm hayatımın içinde olucak. Facebookta müziklerim kısmında şu yazıyor: Pink Floyd, R.E.M., Led Zeppelin, Kudret Kurtcebe. Arada sırada soranlar çıkıyo o kim diye. Anlatıyorum. Dinletiyorum. Çoğu da artık seni dinliyo:)

O gece senin şarkılarından sonra aradığım adam da Preston Reed oldu. Tavsiyen üzerine:in:

çok teşekkürler çağrı......
beni kimsenin tanımaması daha güzel aslında hoşuma gidende bu zati kimse beni tanımayacak ..gizli olacağım ....
evet preston reed ,bi adam daha var oda çok iyidir andy mc knee
tarz olarak klavye çalar gibi gitar çalmaktalar her ikiside ve pörkeyşın anlayışında, gitarın tahtasına vurarak ritmide verirler çok zor bi teknik ,senelerce çalışmak lazım bu tekniğe .......

Bu şarkıyı tuttum ağabey! Üstelik harika bir video klip...:)

Konu başlığında isminizi görünce hemen youtubedan arama yaptım ve bir kaç şarkınızı dinledim. Gitar çalışınıza ve şarkı söylemedeki yorumunuza hayran kaldım... Ellerinize ağzınıza sağlık :)

Ben 40 yaşında biri olarak bizim şansımız Ada müzik gibi bir firmanın olmasıydı.Sizin
karma albümünüz dahil alternatif ve baş kaldırı tarzı müzik yapanlar hep o firmadan çıkmıştı 90'larda.Ben sizi anlıyorum mantalite olarak, annem hep der 'bir tas çorba bir hırka'.Ama hepimiz 'bende' dahil kapital düzenin çarklarını oluşturuyoruz.Sizin burada bu kimliginizle çıkmanız belki sizi rahatsız etmiş olabilir.Çünki insanlar 'neden' sorusunu çok sorarlar.Ayrıca sizinle kısa olan turlarınızdan birine katılmak çok ama çok istiyorum(yaklaşık 2 senedir)ama ancak bu sene kendime uygun bisikleti aldım .Görüşmek dilegi ile.

kudret abi eline sağlık süper olmuş,abi bisikleti nasıl ustalıkla sürüyorsan gitarıda aynı şekilde konuşturuyorsun görüşmek üzere

sahip olduğum (kendi başıma gidip satın aldığım, deliler gibi dinlediğim) ilk türkçe albümdür şizofren. öyle ki, akustik gitara başlama sebeplerimden birisidir de aynı zamanda. Önemlidir benim için. Aradan on küsür yıl geçmiş, hala akustik gitarı her elime aldığımda, ısınmak için bir Kudret Kurtcebe şarkısı introsu çalarken buluyorum kendimi. Tamamen refleksif bir biçimde, istisnasız böyle oluyor yıllardır... :)

Bu forumda ismini görüp, "acaba?" demiştim. Sonra sadece isim benzerliği olmadığını anlayıp çok sevinmiştim. Her ne kadar üzerine sünger çekilmiş de olsa, yaptığı müziğe tanıklık edebilmiş olmak şans ben ve benim gibiler için.

imzamdan bellidir hakeza içilen ankara viskilerinden bellidir.selam olsun tüm bisiklet forum şizofrenlerine.)

...her kim ki olursa olsun bu sırra mazhar,
dünyaya bırakır ölmez bir eser...(Aşık Veysel)

Nuri Kurtcebe; onca yazdı çizdi ama benim için ölmez eseri hep, o şarkı olacaktır..

Kudret beye gelirsek, Şizofren'i dinlemedim ama önemi yok.. Bisiklet konusunda, onca genç insana verdiği ilham yeter..Tanımam bilmem ama başımın tacıdır.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Parçada muhteşem eline diline sağlık kudret abi.
Evet Tan kendisi harika bir insan, gençlere verdiği ilham yeter sağolsun abimiz.
Kudret abimize saygımız sonsuz.

Kudret abi wikipedia'da hakkında yazanları ( aşağıda ) görünce gözlerim doldu. Sizinle aynı forumda olmak bile mutlu etti beni. Başarılarınızın devamını dilerim.

Doğal bir yaşam süren ve naturalizmi hayatının tüm aşamalarında yaşayan, rock müziğin protest olduğunu belirten, aykırı, sıradışı, marjinal, sert, teknolojiyi reddeden, bisikletine aşık, espritüel, okkalı laflarıyla tanınan bir sanatçıdır. Kudret Kurtcebe, piyasa albümü yapmayı reddetmesiyle tanınmaktadır. Albümündeki "Tek Başına" adlı parçanın söz ve müziği karikatürist ağabeyi Nuri Kurtcebe'ye onun dışındaki tüm şarkılarının söz ve müziği kendisine aittir. Şu an müziği tamamıyla bırakmıştır ve sadece bisiklet hobisi ile ilgilenmektedir.

Ben Kudret Abi'yi sadece çok iyi bir bisiklet sever olarak biliyordum. Bisiklet konusunda bize hep yardım eden ve çok saygı duyduğum bir kişidir kendisi. Bende şu son yorumdan itibaren internet üzerinde araştırma yaptım ve birçok bilgiye rastladım. Sadece şunu söyleyebilirim, Kudret Abi büyüksün :) Şarkıların da çok güzel tebrik ederim.

@nafaso

teşekkür ederim bende memnun oldum ,
ben sadece bisiklete binen bi insanım ben sanatçı değilim sanatçı olmak çok zor ,,gitar yok artık onu gömdüm,sakın yalnış anlaşılmasın ,kendini bisiklete verdi diye müziği unutmak istediği için bisiklete yöneldi diye asla değil,yaşamımda iki şey önemli idi ve bu iki şeyi çok sevdim gitar çalmayı ve bisiklete binmeyi başkada hiç bi şey benim dikkatimi çekmedi ,,1973 de sahne aldım 2002 de sahne bitti bir çok sahne olayları bar artı konser ama konser daha fazla ,,içkili yerler benim baz alanlarım asla olmadı ,konserler başka idi özellikle açık hava konserleri,,
evet piyasa koşulları benim boynumda tasma olacak idi ama ben tasmayı takmak ve maymun olmak istemedim hiç bir plak şirketinin oyuncağı olmak niyetimde değil idim ,,,halada aynı düşüncedeyim arkadaşlarım var bana uğrarlar ellerinde gitarları ,,pek bi şey kaybetmemişim de ama eski ruh yok ..
evet teknolojiyi sevmem evimde cep tv 35 ekran-ps2 konsülü mp3 çalar var başkada yok,,küçük cep buzdolabı ve elektrik süpürge ,,ve tabi köhne kasa bilgisayar,ha cepmi bende yok,,,

@Hakan ÇELİK

dostum hakan ,artık müzik emeklisiyim ama bisiklet asla,,,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri