Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin yasak olduğu yerler

Tepki
10
Evet arkadaşlar evvelsi gün ben ve 2 arkadaş Gebze'den Tuzla'ya bir gezi düzenleyelim dedik bisikletlerle. Tuzla'ya gidebilmemiz içinde E-5 kara yoluna çıkmamız lazım yoksa başka yol yok bisikletle gidebileceğimiz. Neyse giderken E-5'den gittik gelirken de Tuzla tren istasyonundan trene binipte geldik. Ertesi gün mahalleden bir abim ''siz deli misiniz? Bisikletle E-5'e mi çıkılır'' vs. gibi şeyler söyledi. Sonra ben de çıkanlar var biz neden çıkamıyoruz falan dedim, o da ''onlar emniyetten izin için imzalı evrak alıyorlar, yolda bir polis görse durdursa o kağıdı gösterip devam ediyor çünkü E-5 gibi yollara belli bir sınıf altındaki ulaşım araçları alınmıyor bunların arasında bisiklette dahil'' dedi. Ben de bunu merak ediyorum şehirler arası turlara çıkarken ya da kısa mesafe turlar olsun fark etmez ama otoyolları kullanabilmemiz için öyle bir izin gerekiyor mu? Böyle bir şey başına gelen veya bir bilgisi olan yardım edebilir mi?

Scudo
@Deniz Onur SARIOĞLU

Evet yasak. Bizde o yüzden izin vs. için soruyoruz. Yoksa ben bisikletle Gebze dışına çıkamam anca köylere giderim...(otoyola çıkmak yasak olduğu için) Ama geçen gün o yasağı çiğnedim şimdi de alternatifler arıyorum.

E-5 Otoyol değildir,dolayısıyla bisikletlerin E-5 e çıkışlarıyla ilgili hiç bir kısıtlama yoktur."Mahalleden bi abi" uydurmuş,belki de yola çıkmasın çocuklar diye,kim bilir.

bisikletin otoyola girmesi yasak arkadaşlar zaten girişte yasaklı olarak tabelada gözüküyor. mininun hız sınırı 40km/s dir otobanlarda. fakat girilirse bence hiç bir şey olmaz çünkü yolun sağında geniş bir boşluk var.

kaza riski düşük ama kaza oldumu da affetmez allah korusun. Aslında çoğu şehirlararası yollar daha tehlikeli gibi otobanlardan. düşük banket ve yolun sağında çok çok az boş alan bulunmasından dolayı.

Ankara çevreyolu turu yapan arkadaşlar vardı, acaba o çevre yol serbest mi ki? paralı olan yollara mı girmek yasak?

Peki tam olarak hangi yollar bisikletlilere yasak bunu bilen varsa yazabilir mi ayrıntılı şekilde.

@Batuhan İŞBİLİR

Doğru yolun sağında geniş bir boşluk var ama orası da arabaların savurduğu taş, cam vs. gibi keskin nesnelerle dolu. Hiçbir şey olmaz diye de kesin konuşmamak gerekli sonuçta yasak olan bir şeyi yapıyoruz, en basitinden polis engeline bi' takılsak cezası ne kadardır kim bilir? :D

düz yol sorun değil, kenarında yer var fln ama en tehlikelisi kavşaklar, yol çıkışlarına sürücüler en az 90-100 km hızla giriyorlar, bir de yoğun trafikse ve sen de düz gideceksen, geç bakalım karşıya geçebilirsen.zor...

@Mustafa Güllü

Çevreyolunun girişinde bisiklet giremez tabelası var. Ama yıllardır etimesgut-eryaman arasında 1-2 kmlik kısmını kullanırım hiç polis denk gelmedi. Bir seferinde gece çocuk bisikletine iki kişi beraber binen arkadaşlarımı durdurup uyarmışlar. İlk sapaktan çıkmalarını istemişler. Antrenman yapan birini görseler durduracaklarını hiç sanmıyorum.

Yanılıyorsun Taner E-5 için nerede otoyol yazıyor? Uzatmamak için detay vermedim,uzatayım.80'lerde E-5 olan yol daha sonra D 100 karayolu oldu.Yani bugün E-5 diye bir yol yok ki...Arkadaşların otoyol dediği yol D-80 ve trakya bağlantısı olan O 1,buraları otoyoldur ve birzahmet girmeyin,yasaktır.Son sözüm "Girilirse bence bir şey olmaz" diyen batuhan'a.Alırlar bisikletini,yüklerler kamyonete arkalarından bakakalırsın.Yasak diyoruz,otoyol'a girmeyin diyoruz daha ne diyelim.

@Taner Yamalı

Bildiğim kadarıyla E-5'in adı D-100 olarak değiştirildi. Statüsü değişti mi bilmiyorum ama Pendik'ten Gebze'nin Tavşanlı köyüne kadar gittim. Ne yasak tabelası gördüm ne polis durdurdu. Ama ağır vasıtalar ve çılgın atan halk otobüsleri bisikletten keyif almanıza engel oluyor.

@Derya Keçeci

Amacım çok bilmişlik yapmak değildi okuduğum yerden 'otoyol' kanısına vardığım için yazmıştım, yanılmışım. Bence uzatman iyi olur ağabey bir şeyler öğreniyoruz sayenizde... Yani D-100(E-5)'e girmede bir sakınca yok kurallar açısından diyorsun?.. Ben yolda bir tabela göremediğim için bilmiyorum yasak mı değil mi.

Trafikte aksi belirtilmedikçe serbesttir. Genel kurallar dışında. (hız limitleri vb. gibi)

Ben 2 yıldır İstanbul'dayım E5'e bağlantı yollarının hiç birinde bisiklet giremez şeklinde tabela vb. görmedim. Ayrıca yol bisikletleriyle Pendik'ten Kadıköy tarafına gidenleride çok gördüm. eminim okadar uzun bir yolda polis mutlaka denek gelecektir. Ayrıca Pendik - Kartal arasında bende girdim çok E5'e bişey diyen olmadı. (polis geçiyor mu diye hiç dikkat etmedim)

• Beğen
Tepkiler: Taner Yamalı
@Koray Uzun

Bisiklet yolu yapmayı akıl etselerdi zamanında bunları tartışıyor olmayacaktık...

@Taner Yamalı

orası bambaşka bi mesele bisiklet yolu olsa bile E5'te trafik hızlı aktıgı için geçişlerde çok problem olur. Örneğin Kadıköyden E5 kullanarak gelirken 1. Köprü çıkışında baya beklemiştim karsıya geçmek (düz gitmek için)

Geri