Scudo Sports

1. Geleneksel mario kaldato biskelet toplama denemesi

Scudo
@mariokaldato Ben kolay bilirdim ama uzaktan öyleymiş heralde,sadece bantlayacaksın, sonra bandı sökeceksin falan sanardım :)

@kaskreis gercekten oyle yapiliyor fakat problem tek renk attiktan sonra o yuzeyin ustune ikinci bir kat boyayi tutturmakta. Yaptigim hatalarin farkindayim ama geri dönme sansim yok malesef. Elimden geldigince rutujlar yapacam.
Olduğu kadar artik

Sitikır uygulamasinin nasil yapilmamasi gerektiği konusunda gelecek nesillere aktarilabilecek ibretlik bir çalışma vol 1
...

("Dunyayi sitikıra bulayan adam kam bek" filmi çok yakinda mahalle kavelerinde bakkallarda wol 2444
Sinirler gergin) :D2016-07-31_23-30-23_HDR.jpg

20150412_142926~2.jpg Hayaller "custom bike " ( kişiye özel tasarim) Gerçekler ; "cennet mahallesinde celik bisikletini elektrikçi bantiyla süsleyen dayı' "nın ibretlik tasarımı

2016-08-01_02-00-06_HDR.jpg 2016-08-01_01-59-25_HDR.jpg Şaka bi yana deneme yanilma yöntemi bu hayatta edinebileceğimiz en degerli tecrube sistemi bence. Cunku hatani kabak gbi görünce ister istemez çözüm aramaya başlıyorsun

Hayalimdeki ben ile gercekteki restorasyonist adam arasinda cok fark var idi. Icimden bi.ses " kaynağa dön neooo kaynağa dön neooo " diye haykiriyordu. "Hangi kaynak dayi????" diye sordum "Oksijen kaynağı ehehehe" dedi ZALIM ve Hayın Kahin . Tabi kaldato Hoca durur mu? anında cevabi patlattı ; "_ O laflar boy boy , öpsün seni yol biskeletli kovboy "

Dedigim gbi bu bir restorasyon denemesi. Ve hatalarida tolere etmeden paylasiyorum ki siz yapmayin boyle seyler. Ehehe :D
Seritleri duzgunce yapmaya calismama ragmen bi turlu olmadi. Sanirim boya degilde yapiskan kagidin yüzeye otururken boyadaki dalgalanmalari ( 2 renk uygulamada ortaya cikan yuzey hatalari kaynakli ) yansitmasindan ötürü güzel durmadi. Ve ben cift renk sevdami minimize etmeye karar verdim ( Bak hele sen laflardaki artistliklereee ....gorende pulitzer ödüllü matematikçi sanir ehehehe :D )
Karar aldim ; ilk firsatta ust ve alt borudaki inci beyazi yerleri elimden geldigince duzgun sekilde metalik griye cevirecem insallah )
Ezan okunuyor ben kaçar , Hadi Allaha emanet10565251_605199966259231_3729211080139569553_n.jpg

@mariokaldato
Abi hayaller ve gerçekler ikilemesini şu iki fotoğraf kadar açık anlatabilen görmemiştim eline emegine sağlık dünyaya bakış açım game of hanzo kadar değişti :D

Estağfurullah abi herkesin dusunup de cesaret edemediği işler bunlar... hem cesaretinden ötürü hem de çıkan isin başarısından ötürü saygim çok büyük sana karşı.. tabi sitikıri abartmamak ve tüm kadroyu metalik gri yapmak konusunda sana katılmıyor değilim bir yandan. İlk düşünce de iki renk kullanma fikri olsaydi belki inci beyazı yerine bildiğimiz saf beyaz hatta metalik renkli bir beyaz kullanıp daha fazla uyum elde edilebilirdi. Ama zaten işin keyfi ve tecrübesi hep yaptıkça kazanılıyor bizim gibiler de sonradan konuşur hep...
hala sonucu merakla bekliyorum abi belki bir gun bende bir kadro bulursam restore için kesinlikle senden destek isterim :)

@mhtozel insan hata yapa yapa dogru yontemi buluyor . Ben hata yaparak ogreniyorum abicim. Aslinda cift renk yaparken tek ve kritik bi hata yaptim. .. Maskeleme icin ozel kaporta bantlari var . onlardan kullansaydim kusursuz olucakti ama ben acele ettm ve kagit bant kullandim

20160704_040134.jpg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Valla ben de hiç bilgi sahibi değilim sizin sayenizde birşeyler kapmaya çalışıyoruz keşke yakın olsam da yardım etsem azcik eski usul ciraklikla iş öğrenmiş olurum ;)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mhtozel estafurullah abisi bende cirakim bu islerde. Bi tur hobi yaptik sevdigimizden dolayi .

Seritlerde basarisiz olduk. Posca kalemle iki renk birlesim yerlerine serit cekneyi deneyecegim. Bakalim yerse :)2016-08-02_17-07-07_HDR.jpg

Gunaydin metalik gri boyadaki ufak hatalari tolere etmek adina aldigim kalemde pek işe yaramadi. Idareten olsun dersem eh iste . Ama bir apgereyt savascisiyim ben, ruzgari ardima almişken uçmaliyim ne bileyim hacı yarin bugun birisi yanima gelip " _ abi bislet guzel iyide o boya hatalari olmamis " derse yıkılır bu deli gönül, umarsizca eleme kedere ve pişmanliklardan müteşekkil duvarlara toslar bu gönül. Leman Sam ' in sarkisinda dediği gbi ( isme bak len siayey ajanı ismi gbi "_havaryu tudey ajan Limennn seeeem sosisli ve kaveye ne dersin dostum? Hazir buyuk bir dava popisimizde patlamisken " :D ) : "Dün gece hiç tanimadiğim bir biskeletçiye sırf mersedes kullanıyor diye / Usulca sokulup yanina " kadro güzelde boya olmamiş hacı" dedim " haha :D Neyse kafamda deli fikirler var ama patlamasi muhtemel :D2016-08-03_18-23-15_HDR.jpg

2016-08-03_18-20-02_HDR.jpg

@mariokaldato Eee olmaz tabii, acele ediyorsun, bu işler öyle el yordamıyla yapılacak işler değil, başından bitmiş hali elinde olacak, yani bir taslağın olacak, sırayla tek tek emek vererek yapacaksın, acele etmeyeceksin, özen göstereceksin, 2 günde restorasyon mu/toplama mı bitermiş? Bu kadar emek veriyorsun, en azından yapmaman gerekenleri öğrenmek adına deneyim oluyordur tabii ama vakit kıymetli bunu da unutmamak lazım. Sonra da Ömer çok söyleniyor oluyor, pehhhh!

@Anonim
Heyyy heyyy dostum biraz sakin olalim haa ne dersin. Birazdan efbiay basar burayi al şu 20 dolari bana restoreci cekin adresini ver :D saka bi yana baslikta da dedigim gbi bu konu bi deneme yanilma calismasi. Yoksa bende bilrdim sadece olmus hallolmus seyleri paylasip " soyle yaptim boyle yaptim" demeyi :D forumda tonla oyle baslik var zaten. Bu yazi dizimin amacini umarim analatabilmisimdir :D

received_1258880214122615.jpeg

İlahi süpermariokaldato abi alemsin. Bundan sonra sen sadece mariokaldato değilsin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@SOZUAK gunaydin baris kardesim. Nasilsin? Keyifler ne durimda ? :) hatalar yapip yapip duruyorum ki yarin bugun birisi tavsiye istedignde ezberden atip tutmadan ," ben boyle yaptim olmadi bileder" diyeyim diye. Kusursuzluk elbet hepimizin istedigi br sey ama buda tecrube ve bilgi isi. @Anonim dostum isi yakindan takip ediyor sende ayni sekil bu cok hosuma gidiyor. Gercekten tesekkur ederim size. Basaracam ben bu isi kacari yok inşaAllah nasip ise. :D farkindaysan kadro isini cok uzattim. Cunku en muhimi kadro zaten

Problem yanls maskeleme banti kullanmamdan ötürü iki renk birlesim yerlerinde oluşan boya dagilmalari. Çözüm dogru maskeleme banti kullanmak ve boyayi iyice kurumasini beklemeden bantlari sökmemek. Ama ben hata ettim bir kere simdi çözüm ariyorum @SOZUAK baskanim

• Beğen
@Anonim ahahahaha :D ov yeeeee çok sertiz bugün bakiyorum :D

• Hahaha
Yok yok guzel mesajlar cikiyor hele hele leman sam sarkisi harika olmus.

Geri