Scudo Sports

1. köprüye bisiklet yolu

Köprünün yanındaki şu an atıl duran, zamanında yaya ve bisiklet geçişi amaçlı yapılan yolların kullanılması isteniyor. Yani yandan rüzgar alsanız da motordaki gibi tehlikeli olmaz, çünkü araç trafiği ile bir işiniz yok.
Ama asıl mesele şu ki, sağolsun devletimiz köprüden insanların beleş geçişine izin vermek istemez.
Yoksa güvenliktir, intihardır vs. hepsi hikaye. Yan tarafa takarsın 2 metrelik tel örgü, kimse intihar falan edemez. Asıl sıkıntı karşıya parasız yaya ya da bisikletle geçilebiliyor olmasında. :)

golden_gate_bridge.jpg

Scudo
@KaanG

Bu kadar geniş yer var mı acaba köprüde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O kadar yuksek tel orgu koyarsanız bence o kopru salıncak gıbı sallanır :D Bızım yuksek profil kulllanmamamız gibi :D Yandan ruzgar yiyip düşmeyek.

Denizin altından da bisiklet yolu yapıyor sağolsun devletimiz zaten. Köprü bağlantı yollarında da yeterli alan yok bisiklet yolu yapmak için.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bu gidisle zaten bitek bisiklet kullanabilcez yakit fiyatlari, kopru gecis ucretleri falan malum, guzel fikir artik destekliyorum. ekonomimiz cok iyi bu arada, asla kriz falan yok.

İzini beklersek yıllar alacak gibi. Sürekli köprüleri kullanıyorum bütün köprülerde gayet elverişli geçişler var. 1.köprüden geçerken geniş mazgala dikkat edin. Diğer 3 köprüde de yatay mazgal yapılmış tehlike yok. En güvenli geçiş en hızlı geçiştir.

@birolcakir

selam birol,
herkes senin gibi olamaz yani hızla geçemez terso polise raslar isen cezayı yiyebilirsin, keza beni çevirdiler ,daldım köprüye ama ben yoldan değil aşağıdaki yaya yolundan girdim , haberlerde köprünün yaya geçidinin yaya yoluna açılacak haberi geçince ,soluğu bisiklet ile köprüde aldım,,polis noktasında kimse yok idi, polise soracak ,sonra dalacaktım ,ama polis olmayınca daldım,ekip yakaladı yukardan, yasak beyfendi dedi, cezası 150 lira dedi ,bende döndüm ,polis noktasına gelen polise dedimki siz burada yoktunuz soracaktım dedim olayı anlattım,polis memuru valilikten bize uyarı gelmedi dedi, sizin yüzünüzden amirimdem azar işittim dedi,
özür diledim telsizden gelen ses aynen şöyle idi
polismi o ,polismi ,
gülecektim ama bozmadım, resmen polis görünümde çevik kuvvetinde idim ,altta eski küheylan 28 jant yaptığım hibrit scott scaele var idi tip bazen işe yarar.
bu arada kampanya kapandığına göre konunun kapatılmasını sadettinden rica edeceğim ..bu kampanyayı engelsiz pedal derneği başlatmış idi, valla başaramadılar bisikletliler derneğide başaramadı ,elbet bir gün bir dernek bu işi başaracak,,

1. köprüye bisiklet yolu

kampanya malesef kapanmıştır

Köprüden parasız geçeceklermiş GEÇİRTMEM !

"O dernek başaramadı, bu dernek başaramadı" demek yanlış.
Derneklerin başarısını/başarısızlığını benim ve sizler gibi gerçek kişiler değerlendiremez.
Değerlendirmeye kalkana "Önce buyur gel derneğe, faaliyetlere katkıda bulun," derler.
Haklılar.

@mywashere

şimdi bir olayı anlatayaım falanca firma 20 lira aldı herkes yıldızda toplandı köprüden bisiklet ile geçilecek idi ,adam başı herkes 20 lira verdi bu yasağı başta bisikletliler deldi ,ben karşı çıktım dernek geçişleri bedava idi ,ama baktıkki oooo maşher kalabalık var dernek başkanıda geçmeyenler tarafında idi ,yaklaşık 80 kişi idik ama çoğunluk kazandı birde baktımki başkanda araca bindi o da geçti ve cömert bey ile tek kaldım donkişot gibi ,herkes bizi satmış idi cömert bey geçmedi o gün,
kendisi foruma üye valla cömert bey karşısında benim boynum buruk
o geçmedi ama bütün arkadaşlarım geçti ,baktım ben en son kaldım, hadi bende geçeyim dedim ama parasız geçtim
köprü denince herkes orada maşallah ama arkadaşlar hadi eyleme deyince tık yok
trafikte bisiklete saygı mitinde 150 kişi idik, köprü geçişi denince 5000 kişi orada, önce hak aramayanlar bi düşünsünler bakalım şikayet etmeye hakları asla yok,
eyleme gelmeyenin şikayet etme hakkı yoktur,

@Seymour Glass

nerden biliyorsunuz derneğe sahip çıkmadığımı siz yeni üyesiniz burada eskiler bilirde alayı yok oldu gitti.

derneğin her türlü etkinliklerinde var oldum eskiden tabi

@Seymour Glass

birde isminiz nedir isim ile hitabet etmesini severim

@Seymour Glass

bisikletliler derneği için ne yaptınız beyfendi ?
hangi protesto turlarına katıldınız ?

@Aytoldi
Bakalım o devletimiz kaç paradan açacak geçişleri. :)

@Seymour Glass

ayrıca neden dernek başaramadı köprü geçişini
sayfasına bakın ne yazıyorlar

uğraşıyoruz

bunu yazıyorlar ne kadar daha uğraşacaklar kardeşim
kaç senedir aynı hikaye.

(link)

engelsiz pedal derneğine sorun bakalım neden kapandı kampanya o zaman
kim suçlu arkadaşım kim ?

@Seymour Glass

derneğin trafikte saygı turunda nerde idiniz 150 kişi idik orada ,haklarınıza istanbullu olarak niye sahip çıkmadınız ?

anlatayım biz sahip çıktık siz orada yoktunuz ,
ama dernek bedava bisiklet deyince bedava köprü geçişi deyince gözlerimle gördüm 5000 kişi orada haaaaaaaaaaaaa
ben herkesin donkişotu değilim kardeşim

golden_gate_bridge-jpg.103785

baksınlarda görsünler nasıl oluyor bu işler arkadaşım 24 saat geçiyor san fransiskolu

3 adet köprün var bisikletlin geçemiyor adama yuh derler yuh

"Trafikte Bisiklete Saygı"İmza Kampanyası

neler yazılmış bakın bakalım

sene 2013 değişen ne var koca bir hiç

Trafikte bisiklete saygı sürüşü...

okuyun bakalım neler olmuş burada

Kudret abi, konuşma işini, duruma vakıf, konuşma becerisi olan(Cicero olmasa da meramımızı anlatabilen), konuşurken sakinliğini kaybetmeyecek ve de görünce insanların kaale alacağı biri olmalı. Bence sazı yarın eline alıp konuşmayı siz yapmalısınız. Ben bisiklet yolunun olayında felan değilim. Yapılsa da birşeye benzemeyeceğini biliyorum. Ama olur ya anahaberlerin B ya da C segmentinde bize 1 dakikacık ayırırlar. O 1 dakikayı izleyen, bisikleti karne hediyesi, çocuk oyuncağı, hayta işi sananların beyinlerinde "hımmm demek ki ... " diye bir şimşek çakmalı. Eğer ki biri çıkıp "biz kesintisiz yol istiyoruz" felan derse ben bizim halkın onu izleyince nediyeceğini biliyorum ama burada yazamam. O 1 dakikada söylenecek ana şey trafikte biz de varız, biraz saygı allah aşkına biraz insaf şeklinde olmalıdır.

murat ekmekçinin mesajı,

(link)

tüm siteler isteyen araştırır neler olmuş geçmişte,,

(link)

sizin yerinize ben soracağım bakalım kampanya niye kapandı

mesaj gitti beklemeye aldılar samet buraya üye mesaj atar ise sevinirim bilgiler onda ..

Trafikte bisiklete saygı sürüşü...

boş durmadık,,

Kadıköy'de uyduruk bisiklet yolu

kadıköyde aldı fırçayı benden

(link)

yıllar önce bu forumda boğaz köprüsünden kaçak geçelim, geçilebildiğini göstermiş oluruz ve gerekli düzenlemeler yapıldığında da herkesin geçebileceğini anlatırız diyordum, bu doğrultuda açtığım kaçak boğaz köprüsü geçişi konusu forum kurallarına uygun değil diyerek silindi...

bir taraftan da legal yollarla neler yapabiliriz sorusuna cevap aradık, her iki koldan saldırmalı, derdimizi her türlü anlatmalıyıydık.

Şimdi bir video dolaşıyor, eleman Avrasya tünelinden geçiyor. o çocuğun videosunu karar vericilere, kanaat önderlerine, yetkililere gösterip, yahu bu bisikletliyi polis niye korkutuyor, niye ceza yazmak istiyor, avrasya tüneli otoban mı? her iki tarafı da şehrin içine çıkıyor. yetkililere o videoyu öyle bir sunarım ki yahu biz bu bisikletçileri niye düşünmemişiz der, başlarını öne eğer, neler yapabilirizi düşünmeye başlarlar. Süreci lehimize çevirebiliriz. O videoyu kullanıp randevu talep eder, ulaştırma bakanından bile randevu alırız.

Ama yapamıyoruz, çünkü videonun içi boşaltılıyor, savunabileceği değerler aşağılanıyor, gösterebilecekleri gölgeleniyor, nedeni de Bisikletliler Derneğidir!

Bisikletliler Derneği üstüne vafizeymiş gibi sayfasında duyuru geçip köprüden geçen çocuğu afaroz etmeye kalkıyor; Yapmayın böyle tehlikeli şeyler tadında kelamlar ediyor...

işte change org kampanyaları bu yüzden önemli, bir kaç kişi olmadığımız anlaşılsın diye o kampanyayı başlattık.

Sayımız binlerle ifade edilirse bisikletliler derneği çocuğuna kızan baba gibi çıkıp bizim yaptıklarımızı kötülemez, haklı mücadelemizi yaramazlık gibi göstermeye cüret edemez diye düşledik. ama adamlar halen daha başkasının videosu üzerinden bir kesimin açıkca onadığı şeyi kötüleme, karalama peşinde?

bu arada bana ne sorulduğunu anlamadım, hangi kampanya sona erdi?

(link)

@SametAksuoğlu

(link)

kampanya kapandı yazıyor samet

Kampanya Kapatıldı

@SametAksuoğlu

dernek ile kavganız beni ilgilendirmiyor samet ben iş yapanlar ile mücadele ederim, parçalandığınız an hiç bir şey yapamazsınız ,benden söylemesi ,söz geçiremezsiniz, bana savaşan dernek lazım, arkasında orduyu toplayacak kitle lazım ,gelin dediğinde aynen 5000 -6000 kişi toplanacak ,samet yok öyle bir durum, bunu çok iyi biliyorsun

şimdi gördüm, en son baktığımda bir sorun yoktu, hemen change.org'a yazacağım, kampanya metnini de güncelleyeceğim. bilgilendirme için teşekkür.

birinin parmağı kesin vardır, ve ne yazık ki o biri aramızdan, muhtemelen de bisikletliler derneği falan işin içindedir.

Niye mi bilip bilmeden suçluyorum, Bir üst mesajda da yazdım, adamın biri avrasya tünelinden geçiyor. Bu videodan bir akım, bir hak mücadelesi başlatmamız gerekirken, bizim adımıza konuşmayı pek seven Bisikletliler Derneği çıkıp adamı 80bin kişinin olduğu sayfada aşağılıyor, yaptığı eylemi kötülüyor.

bisikletliler derneği ile kavgam olduğunu kim söyledi, murat suyabatmaz hangi etkinliği yapıyorsa gidiyorum, selamımı da veriyorum.

ben burada elimizdeki güçleri (adı bisikletliler derneği olur başka bir şey olur) iyi kullanamamaktan, bize kullandırtmadıklarından bahsediyorum.

@SametAksuoğlu

şimdi bu genç arkadaşın yaptığını iki açıdan değerlendireceğim

1- bisiklet yolu yapılsın diye bir eylemmi
2- yoksa zevki içinmi

bir eylemde olsa kendi şahsıma şunu düşünür idim ölebilir idim
ve düşünürdüm ,
ama birilerin ölmesi ile oraya bisiklet yolu yapılırmı bu aynen tartışılır
eylem yapılır nasılmı senle aynen iki kişi gideriz orada pankartta açarız
bu arada araçlar aynen görür düdük çalarız
polis gelince tatlıya bağlar gideriz
merak etme polis gibi giyinirim protesto hakkımız var bizim
şiddet yapmadığımız müddetçe ve trafiği aksatmadığımız müddetçe ama iki kişi ne kadar ses getirir bilemen bak onu.
ha başka sorun oraya bisiklet yolunun yapılıp yapılmamasının mühendisler tarafından incelenmesi tabi

@SametAksuoğlu

öyle bir anlatıyorsunki kavgan varmış gibi izlenim yaratıyor samet yani ,,

bir zihniyet var, bu zihniyet bizi topyekün bir mücadeleye sürükleyip hakkımızı almamızı sağlayabilecek iken, yerel yönetimler ile, valilikler ile, şirketler ile arasındaki "ilişkilerini" koruma altına almayı seçiyor. Critical mass gibi her ay 150 kişinin geldiği etkinliği bile ayda 2 kişinin geldiği bir etkinliğe dönüştüren, bisikletliler derneğinin empoze ettiği telsiz destekli, yelekli, kasklı, steril sürüş mantığıdır.

renklere, farklılıklara saygıları olsa, critical mass gibi tüm dünyada aynı anda yapılan etkinliği kendi sayfalarından duyurur, tanıtımını yaparlardı.

• Beğen
Tepkiler: Homer
Geri