Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

10. Edirne Cumhuriyet Kupası bisiklet yol yarışı (ücretsiz)

Öncelikle, içinde ''Cumhuriyet'' geçen bir organizasyonu gönüllülük esasına göre fedakarlıklar göstererek düzenleyen arkadaşlarımızı ve katılımcıları bir bisikletsever ve yarışsever olarak tebrik ederim.:harika:Cumhuriyet etkinliklerinin içerisinde bisiklet organizasyonlarının olması kadar güzel bir şey yok.:harika:
Katılımcı arkadaşlar eğlencenin dibine vurmuş olmalılar.Finişe yakın kısımda birkaç tepecik daha olsaymış Edirne'de ''Amstel Gold Race'' koşulmuş derdim.:harika:Etap profili 3 Arden Klasiğinden biri olan Amstel Gold Race'a çok benzemiş.Arden klasikleri ayağımıza gelmiş.:asik:Etabın son yokuşu da tam puncheur yokuşuymuş.:harika:
Edirne Cumhuriyet Yarışı
10EdirneYolBisikletiYarisGuzergah.jpg

Amstel Gold Race etap profili

Amstel-Gold-Race-Parcours-2013.png

Scudo
Fotoğraflarda dikkatimi çekti MTB'li bir arkadaş maşadan tutarak sürüyordu bisikleti helal olsun valla:D:D
Yarışa katılanlarda, Edirne halkıda umarım bu organizasyondan keyif alıp memnun olmuşlardır.
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

@a.valverde valla hocam benim kendi görüşümdür sonuçta beni bağlar :) beğenmeyen seneye gelmez olur biter. (yada isterse gelir oda onu bağlar)

madalyaların önden verilmesi akıllıca olmuş. kayıt işlemi oldukça hızlı oldu hiç bekleme yapmadım. naçizhane tavsiyemdir dinçere (fotoğrafçı arkadaş) çok yük binmiş , eminim bu yarışı fotoğraflamak isteyecek birçok fotoğraf çeken arkadaş vardır. (ücretsiz) daha çok fotoğrafçı insanları daha da mutlu edecektir.

@hamlet2006
Etap profili harikaydı. Biz kendi aramızda testere dedik bahsederken hep. Ve testere her dişlisinde üçer beşer doğradı yarışanları. Edirne'nin rüzgarı yokuş aşağı salıp gitme keyfi vermedi, rampaları ritmini bulup çıkanlar hemen sıyrıldı grupların içinden. Katılan herkes yokuş çalışmanın önemini görmüştür diye düşünüyorum.
Biz grupça organizasyonu da, yarış etabını da çok sevdik. Seneye kesin ordayız kaçarı yok :harika:

@Çağdaş78

16 'inci oldu ,birlikte idik arka numaralari takdi benim ,helal olsun yola geçerse süpürür ortalığı ilk 38 km sonuna 5 km kalmışken önden kopan 4 kişi gördüm bunlar acaip ip gibi sola dizilerek fırtına gibi gitti helaaaal diye bağırdım sonra arkadan iki kişi geldi arkadan tek bir kışı sonunda grup içersinde yunusu cooper kasktan tanıdım bu arada sayıyorum göz ucuyla 180 kişi saydığımda 38 km 'yi 3 km erken dönerek lopun beni aldatması ile hiç bir görevlinin beni uyarmamasi sonucu yarış dışı oldum neyse sineye çektik hatanın yüzde 50 si benim diğeri organizasyonun
Bu gün birazdan konuyu daha iyi irdeleyecegim yere pedal türk 'e gideceğim bu km sayacını kontrol edeceğim sonuçları buraya yazacağım

@BerkEvren

Berk sendin benim elimi sıkan .....:harika::harika::harika:

@BerkEvren

Aynen gidişte acaip geldi rampalar,,,çok sert degildi 36 dişte asla çıkmadım ön 50 arka 30 idi ,yanlış döndüğüm yere kadarda asla yorulmadim benim niyetim bir arkadaş ile Edirneye gelip sadece ilk 38 km de rekora bakmak 21 km 'de mudanya bursa etabında iki adet uzün eğimde korcan ile 43 dakikada rekor kirmistik

@BerkEvren

Bu arada berk konunun tartışması burada olacak burada tartışma olmayacak cumhuriyete leke olmaz,,,,,

Edirne yarışı sonrası eksiklikler

Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Kulübü'nün himayesinde ben de katıldım. Katıldığım ilk yarıştı. Yarış atmosferi ve organizasyonun pürüzsüzlüğü aldığım keyfi katladı. Kesinlikle usta işi tecrübe ve sağlam özverinin sonucu bir organizasyon. Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği'ne teşekkürü borç bilirim. Hep var olmalarını ve başarılarının daim olmasını dilerim.

Full yarış kaydı! :asik: Son 5 dakika pili bitmiş pedaldaşın.

12:01'de ters şeritte kalan pembe mayolu sporcu 14:50'ye kadar ters yönde seyretmiş. Arkasından aynı şekilde başka sporcuların da geldiğine eminim. 12:01'deki noktaya görevli konup yönlendirmeliydi. Ucuz atlatılmış, görünüşe göre kaza olmamış ama olma ihtimali çok yüksekti.
11:40'daki dubalı bölgenin ise kesinlikle kırmızı-beyaz şerit ile kapatılması gerekiyor. Dubaların arasına girip çıkan sporcular pelotonu tehlikeye atıyor. Bu engellenmeli.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bazı yerleri kesilmiş, aslında full kayıt olan ama 55 dakikaya indirilmiş kayıt. Farklı bir pedaldaşa ait. :asik:

Ben izlemeye çekiliyorum. 3 saat yokum :D:cool:

Bu kadar kişiyi ağırlayıp neredeyse kusursuza yakın bir yarış düzenleyen Edirne Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü Derneğine çok teşekkür ederim. Her sene üstüne katarak bu kadar kalabalık bir organizasyona ev sahipliği yapmak gerçekten zor bir iş. Emeklerinize sağlık.

Üstte paylaştığım iki videodan ilk videoda çok büyük riskler atlatılmış arkadaşlar. Kaza ve yaralanma olmaması tamamen şans. Videoda 14:45'i açın lütfen

tehlike.png

Pembe mayolu sporcu, 12:01'de ters şeritte kalıyor. Ters şeritte kalmasının tek sebebi o bölgede yönlendirecek görevlinin olmayışı. 12:01'de ters şeritte kalan pembe mayolu sporcu 14:50'ye kadar ters yönde seyretmiş. Yani 3 dakika boyunca araçlarla kafa kafaya çarpışma riskiyle sürmüş. Arkasından aynı şekilde başka sporcuların da geldiğine eminim. 12:01'deki noktaya görevli konup yönlendirmeliydi. Ucuz atlatılmış, görünüşe göre kaza olmamış ama olma ihtimali çok yüksekti.

duba.png

11:40'daki dubalı bölgenin ise kesinlikle kırmızı-beyaz şerit ile kapatılması gerekiyor. Dubaların arasına girip çıkan sporcular pelotonu tehlikeye atıyor. Bu kesinlikle engellenmeli.

@Serkan Mıstınoğlu

45054108_2135001339865762_7662669432174411776_n.jpg

Serkan murat kör ile şu anda mülakattayiz gökan uzuntaş ile yarışı birlikte goturup ilk giren iki zîmba,aynı durumları ınan konuşuyoruz şu an çok haklısın

Jandarma da işini iyi yapmış. Kacak giriş yapan aracı kenara alip misafir etmişler. 1 saat sonunda kavusanlar teknik analize başlamışlar.
Bu arada bir kaç istisna hariç hep yan yana omuz omuza gidilmiş.
Yolda yardımlaşmalar da güzel görüntülerden.

@Wasabie

246.png

Tam olarak bahsettiğim durum.

@Serkan Mıstınoğlu

• Beğen
Tepkiler: ekranci
@Serkan Mıstınoğlu Yarış başından kurallar açıkça belirtildi. Bu tip durumlarda Atatürk'ün bir sözü geliyor aklıma. "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim"
Malesef çoğu sporcu 3. Maddeyi es geçiyor, böyle küçük hesapların peşine düşüyor :snzdglsn:

939FDBDA-7A35-4A20-9E48-F714A3E96DA1.jpeg
Zeytinburnu Bisiklet Spor Kulübü himayesinde ilk yarışım oldu. İlk oldu fakat buraya gelmeden önce ekip ile birlikte herşeyi çalıştık aslında grup sürüşü, rüzgara direnç gibi. Malesef bulunduğum konum için konuşuyorum kimse grup sürüşü yapmaya yanaşmadı ki bazısını 5-10 km çektiğim halde. Ben arkasına saklandığımda slalom yapanlar şeritten kaçanlar falan çok üzüldüm buna. Halbuki böylesine sert rüzgarlı bir parkur da herkesten bunu beklerdim ben. Bu yarışa gelmeden önce yüzlerce yarış videosu izledim,yüzlerce tecrübe dinledim ve okudum. Hepsinde aynı güçler kenetlenip gidiyordu. Bu yarışta da aynısı olsaydı yarışın genel ortalaması çok daha yüksek olurdu kanaatindeyim. Netice de parkurun 45-50 km’ sini ya tek başıma yada iki kişi olarak sürebildim. 40 ve 55-55. cı km’ ler arasını bulgar bir sporcu ile devam ettim. Yer yer beni geçip gitme imkanı yakalasa da bırakmadı çünkü o beni bende onu kolluyordum bi ara solundan geçen iki üç kişilik ekipte benimde olduğumu düşünerek sprint attı bende o sırada ya su içiyordum yada besleniyordum çok emin değilim sprinte cevap veremeyip geride kaldım. -Bulgar emmi numarası 8 ile başlıyordu bu arada yaş kategorisi kaça denk geliyor emin değilim. Cipollini marka duraace sistem siyah bir bisikleti vardı- Benim geride kaldığımı görünce o grubu bırakıp beni bekledi ona ulaşmam birkaç km sürdü tabi. Onunla birlikte güzel işler yaptık gerçekten ahlaklı bir sporcuymuş herkesin önünde kendisine teşekkür ediyorum. Bitiş çizgisine 5-6 km kala ben tükendiğimi hissettim artık pedal dönmüyordu. İnat ettim geldim o çizgiye. Edirne halkını da tebrik ediyorum ilgileri çok güzeldi. O finişe girdiğim anda alkışlamaları falan öyle güzeldi ki biraz gözlerim doldu açıkcası çok duygulandım o tükenmiş halim ile. Organizasyon da görev yapan bütün arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. İlk yarışım da benim çok büyük tecrübeler kazanmama vesile oldunuz. Sağolun varolun.
Master 30 yaş kategorisinde 78 genel klasmanda 247 olarak yarışı tamamladım. Dinçer Dışbudak beyefendinin emekleri çok büyük sağolsun

@Serkan Mıstınoğlu
Maalesef yorumlarınıza tam olarak katılmıyorum. Resimdeki kişi ile 2 yılı aşan süredir antreman yapıyorum. Kendisi geçtiğimiz sene de bu parkurda (80 kişilik toplu sprintte) kürsü almış birisidir. Ne ahlaksız ne de başka türlü vb. yorumlar yapmaktansa neden acaba böyle yaptı diye düşünsek daha "mantıklı" ve "adilce" olur. Yaptığı yanlış olabilir ama emin olun 5-8 watt peşinde değil kendileri. Kaldı ki zaten dnf olmuş.

@Aziz Unsal
Herkesin uyduğu bir kurala uymama sebebi nedir sizce merak ettim gerçekten ?
Mantıklı olmak gerekirse, orada bir yarış ve bir takım kurallar belirtildiyse o kurallarla yarışırsınız. Tek tek özel bahaneler, sebepler sormazsınız.

Geri