Scudo Sports

100 bilet ceza :)

Sırf bu konuya cevap vermek için birsürü angaryaya kayıt oldum.otobüs Soförğne 100 bilet ceza kestirmişsin. Kendin motorlu taşıtların güzergahında gideek trafiği kendini riske attığının cezasını kim ödeyecek?? Trafik sıkısıklığı yaptığından haberin yok. Evet bilinçli vatandaş olmak güzel bende tebrik ederşm hakkını aramışsın. Sözde kazanımların da olmuş. Hız limiti 80km olan yolda afedersin taytını giyip 30la 40la yolu işgal mesgul edeceksin. Otobüs durağına otobüsün girmesine engel olacaksın adamı çileden sabırdan çıkaracaksın sonra. Atomu parçalamış gibi veya bilimsel bir soruyu çözmüş gibi 100bilet ceza yazdırdım oleyy diyeceksin. Yakışıyormu?? Örneğin otoyolda ne zaman bisikletli görsem ben polisi arıyorum. Kavga etmiyorum.. Şehrin kalabalık trafiğine bisşklet ve martı denen scooter ler iyice kambur oldu trafikte ondan haberin varmı.. Bir bisikletliye veya martı scooter 🛴 a çarpıp zarar vermemek için neler çektiğimizi biliyormusun?? Bilmiyorsun. Çünkü sen zevk için pedal çevirme eyleminde sağından solundan ne geçiyo haberin yok.. Motorlu taşıtlardaki sürücülerin kimisi işini yetiştirme derdinde herkes biryere ulaşma telaşında.. Ama sen özgür 2teker zevk spor yapma derdindesin.. Ne demek istediğimi anladın sen.. 100bilet ortalama 300-400tl yapar o adamın 3-4günlük mesaisini sırf bir bisikletli durağı meşgul etti diye ödeyecek
hocam sen boşver bunları git ötede oyna hadi

Scudo
5 sene sonraki konuyu manasızca hortlatan adama prim verilmese daha sağlıklı sanki.
Afedersin tayt demesi zaten çap zihniyet görüş hakkında bilgi veriyor.
Gereksiz gerginlik dışı hiç bi kazanım olmayan bi post.
@Yol22 mıdır nedir,
100 biletse derdin usta o günkü rakam üzerinden vereyim ötede oyna.

Adam fikir belirtmiş ama sayın forum üyelerimiz nedense her gelen karşı fikre karşı çok vahşi :D. sakinleşin biraz abilerim arkadaşlarım sizin yüzünüzden foruma girmeye korkuyorum bugün kim bana sövecek diye.
saldırgan olunacak bir şey yok kardeşim adam bilmediğini de bilmiyor bisiklet için ayrılmış bir yol yoksa yolun en sağından gitmek bizim hakkımız kaldı ki bu otobus minibüs tayfasının nasıl araç kullandığını hepimiz biliyoruz yok birde demiş tayt giyip cart curt adam ilk insan gibi kendini geliştirmemiş bisiklet kullanıcılarını sanıyor ki boş beleş insanlar ya ben 3 aydır tatil yapmadan çalışıyorum mesai sonrası 3 4 saat zaman ayırıp yine antrenman yapıyorum biz de buna tutuluyoruz yoksa herkes sakin sadece ultimate cahil görünce delleniyor insan

46. madde hala var. ((link) üzerinden "KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU" arattırıp kanuna erişebilirsiniz.)
Karayolları Trafik Kanunu'nun 46. maddesi bütün "araç"lar için geçerli kuralları belirliyor. Bu maddedeki haklar bütün araçlar yani bisikletler için de geçerli. 66. maddede de bisikletler için yasaklı olan konulardan bahsediyor.
Bu iki madde beraber değerlendirildiğinde bisikletlilerin en sağ şeridi kullanmaları gerektiği, bu şeritte en fazla iki bisikletlinin yanyana sürebileceği, bisiklet yolu olan yollarda taşıt yolundan gidilmesinin yasak olduğu açıkça anlaşılıyor. Yani Bostancı-Tuzla sahil yolunun yol kenarında bisiklet yolu olduğu kesimlerde kanuna göre taşıt yolunu kullanmak yasak.

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU TANIMLAR İÇİNDE:
Araç : Karayolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır.

Madde 46
Karayollarında trafik sağdan akar.
Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:
a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,
b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,
c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,
d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,
e) (Değişik:18/10/2018-7148/19 md.) İki veya daha fazla şeritli yollarda motosiklet, otomobil, kamyonet, panelvan, minibüs ve otobüs dışındaki araçları kullanırken geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
f) (Ek:18/10/2018-7148/19 md.) Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kazaincelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışındaemniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak,
g) (Ek:18/10/2018-7148/19 md.) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmemek,
h) (Ek:18/10/2018-7148/19 md.) Tekyönlü karayollarında araçlarını ters istikamette sürmemek Zorundadırlar.
Karayollarının belirli kesimlerinde, bu yollardan faydalanma zorunda olan hayvan sürücüleri, hayvanlarını veya hayvan sürülerini gidiş yönünde yolun en sağından ve en az genişlik işgal ederek ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından götürmek zorundadırlar.

Madde 66
Bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır.
a) (Değişik:24/12/2020-7261/26 md.) Ayrı bisiklet yolu veya bisiklet şeridi varsa, bisiklet ve elektrikli skuterlerin taşıt yolunda,
Bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde,
Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana,
sürülmesi yasaktır.
b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, elektrikli skuter ve motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki eller ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur.(3)
c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.
d) (Ek:24/12/2020-7261/26 md.) Elektrikli skuter ile sırtta taşınabilen kişisel eşya harici yük ve yolcu taşınması yasaktır.
e) (Ek:24/12/2020-7261/26 md.) Elektrikli skuter otoyol, şehirler arası karayolları ve azami hız sınırı 50 km/s üzerinde olan karayollarında kullanılamaz.
Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.
(Değişik: 21/5/1997-4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.
(Ek fıkra:24/12/2020-7261/26 md.) Elektrikli skuter ve kullanımına ilişkin diğer hususlar İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından müştereken çıkarılan yönetmelikle belirlenir.

Ayrıca, 37 maddede yaş sınırlaması, 53 maddede sağa sola dönüşlerde bisikletlilere öncelik gibi konularda geçmekte. Aslında kanuna bakıldığında yeterli olmadığı açıkça gözükmekte. Ama tüm kanunlarda olduğu gibi eklerle ayakta durmakta ve yargı mensuplarının yorumlamasına bırakılmış durumda. Bir vatandaş olarak kanunları açıp net bir şekilde anlamak yada suçlu mu suçsuz mu olduğunuzu anlamak pek mümkün değil.

Adam fikir belirtmiş ama sayın forum üyelerimiz nedense her gelen karşı fikre karşı çok vahşi :D. sakinleşin biraz abilerim arkadaşlarım sizin yüzünüzden foruma girmeye korkuyorum bugün kim bana sövecek diye.
Adam bisikletlileri hakir görmüş resmen, edepsizlik yapana edepsizce cevap verilir. Adam genelkurmay başkanı olsa ilk iş ülkedeki bisiklet fabrikalarını bombalattırır, sonra gider Taichung'a atom bombası atar bisikletlerle kafayı o kadar bozmuş.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Afedersin tayt diyen biri fikir mi belirtmiş aslan?

30 sabit ortalamaya evet ya gurur verir ahahah

Doktordan vergiciden ruh hastalıkları profesorunden edebiyatçıdan sonra Katatecimiz de geldi. :)
Belki beni dövecek güce sahipsindir
Biz burda kavga etmeden fikirlerimizi paylaşmaya çalışıyorduk.. Seni ringlerde senin sikletinde birinin karşısında görmek isteriz. Bizim konumuz otobüs soförnün maaşı, saygısızlığı. Bisikletlinin otobüs güzergahını işgali ve can mal güvenliğ idi... Konumuz kesinlikle hayatında hiç adam yerine konulmamış kişilerin hayatta bende varım deme şekilleri tavırları değil.. Benim ne demek istediğmi en başından beri anlayan arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. Platformunuza da başarılar dilerim insallah bisiklet yolları böldürebilirsinizde onun için tebrik yorumu yorumu atmak nasip olur
yallah köyüne!

@Yol22 şehir içi yolları otoyoldan sayıp şehir içinde giden bisikletler için polisi aramanızın komikliğini geçtim acil durum numaralarını gereksiz yere meşgul ederek insanların can ve mal güvenliğini tehdit ediyorsunuz! Siz polisin telefonunu gereksiz yere meşgul ederken belki de yanıbaşında cinnet geçirip birisini öldürmek üzere olan bir kişi olan birisi veya evinde hırsız olan birisi sizin hattı meşgul etmeniz yüzünden polise ulaşamıyor. Kaldı ki acil durum telefonlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiği ilkokulda öğretilir, bunu bilmediğinize göre belli ki ilkokuldan bile mezun değilsiniz.

Sırf bu konuya cevap vermek için birsürü angaryaya kayıt oldum.otobüs Soförğne 100 bilet ceza kestirmişsin. Kendin motorlu taşıtların güzergahında gideek trafiği kendini riske attığının cezasını kim ödeyecek?? Trafik sıkısıklığı yaptığından haberin yok. Evet bilinçli vatandaş olmak güzel bende tebrik ederşm hakkını aramışsın. Sözde kazanımların da olmuş. Hız limiti 80km olan yolda afedersin taytını giyip 30la 40la yolu işgal mesgul edeceksin. Otobüs durağına otobüsün girmesine engel olacaksın adamı çileden sabırdan çıkaracaksın sonra. Atomu parçalamış gibi veya bilimsel bir soruyu çözmüş gibi 100bilet ceza yazdırdım oleyy diyeceksin. Yakışıyormu?? Örneğin otoyolda ne zaman bisikletli görsem ben polisi arıyorum. Kavga etmiyorum.. Şehrin kalabalık trafiğine bisşklet ve martı denen scooter ler iyice kambur oldu trafikte ondan haberin varmı.. Bir bisikletliye veya martı scooter 🛴 a çarpıp zarar vermemek için neler çektiğimizi biliyormusun?? Bilmiyorsun. Çünkü sen zevk için pedal çevirme eyleminde sağından solundan ne geçiyo haberin yok.. Motorlu taşıtlardaki sürücülerin kimisi işini yetiştirme derdinde herkes biryere ulaşma telaşında.. Ama sen özgür 2teker zevk spor yapma derdindesin.. Ne demek istediğimi anladın sen.. 100bilet ortalama 300-400tl yapar o adamın 3-4günlük mesaisini sırf bir bisikletli durağı meşgul etti diye ödeyecek

Destek çıkan forumdaşlara öncelikle çok teşekkürler yazacaklarımın çoğu yazılmış zaten. Haricinde ben de cevap hakkımı kullanarak yazayım belki anlar. Münakaşa etmeden sadece söyleyeceğimi söyleyip gideceğim.

En başta zaten bisikleti bir ulaşım aracı olarak kabul etmemen ve keyfi olarak yolu işgal ettiğim konusunda epeyce bir haksızsın. Ben 11 yıldır bisikleti tam olarak bir ulaşım aracı olarak kullanıyorum Üniversiteye de bisikletimle gidip geldim, işyerlerimin de hepsine, hatta iş görüşmesine kadar bisikletle gittim geldim; hala da gidip geliyorum.

Araç kullandığını belirtmişsin ama bildiklerin trafikte can kaybının had safhada olduğu ülkede, ehliyet almanın ne kadar kolay olduğunu gösteriyor. Bu arada otobüs, minibüs vs gibi araçları durak öncesi kontrol edip kendimi araya sıkıştırmamak veya kapı tarafından birini indireceğini düşünerek o boşluğa girmem. Bu olayda otobüs şoförü orta şeritten gazlayarak otobüsü çaprazlamasına durağa sokmuştu ki cep telefonuyla uğraşması da cabası. Emin olun trafikte bisiklet sürenler her tip magandalığa maruz kalıyor ve birinin canına kastedip etmediğini anlayabiliyor.

Yolu tıkamak konusunda da, çoğu zaman ben trafikte araçlar yüzünden ilerleyemiyorum, ambulans da keza aynı şekilde ilerleyemiyor. O zaman benim inip herkesin canına kastetmem mi gerekiyor? Bu mu haklı gerekçe?

Masraf konusuna değinmişsin. Ben seni aynı şekilde sıkıştıracağım ve 400TL'yi (devlete falan değil) sana vereceğim. Kabul ediyor musun? Birinin 3-4 günlük mesaisi, 3-4 dakika bir yere erken gitmesi, trafikte canının sıkılması benim hayatımdan önemli değil!

"Otoyol"dan bütün asfalt yolları anlayan ve "bisikletlinin araba yolunda ne işi var?" diyebilecek kalibredeki şahsa karşı pamuk gibi ılıman olmamız gerekiyor sanırım?

Asla bir aptalla tartışmayın. Sizi önce kendi seviyesine çeker, sonra da tecrübesiyle sizi yener."
-Mark Twain

"Asla bir domuzla güreşe tutuşmayın. Her ikiniz de pisliğe bulanırsınız ancak o bundan keyif alır."

Bir İngiliz atasözü

Bu arada ben asıl "afedersin tayt giyip..." kısmına takıldım. Taytı görür görmez şehvete kapılan biriyle mi muhatap oluyoruz acaba? :)

Vurmayın artık öldü :komik:

"Afedersin tayt giyip" kısmına takılan arkadaşlara 'coğrafya kaderdir' mottomuzu hatırlatmak isterim, her ne kadar bu laf da artık baydı diye düşünenler olsa da.

Bisikletin yolu otoyoldan farklıdır.. Sağ şerit ağır vasıtalarındır sol ise taksi binek araçların. Sende slütfen sunu idrek et= göktürkte yolun en sağında mavi şeritli bisiklet yolu var ve tabelada bisiklet yolu yazar. Sen kalk unkapanında otoyolda otobüsün manevrasını engelle.. Veya bisikletli gidiyor diye arkasından arabanla artçılık yaparak trafiğin seyrini yavaşlat sıkısıklık yarat.. Ya o sıkıstırdığın tırafiğin en gerisinde ambulansta bir bisikletli varsa??veya trafiğin gerisinde özel aracında hastaneye yetişmeye çalışan biri varsa?? Hep bencil olmayalım. Bisiklet yolu ayrıdır otoyol ayrı. Lütfen idrak ederken çok yönlü idrak edelim.. At gözlüğü ile idrak sadece laf ebeliği laf yarıştırmasıyla devam eder.. Ben laf yarıştırmıyorum. Maslakta giderken bir bisikletli aniden önüme kırdı zorla manevra yaparak kurtardım ya vursaydım??. Platformunuzda ceza yazdırdım oleeyy de demek yerine. Bisiklet yolu yaptırdık oleyy demenizi daha doğru buluyorum. Bisikletliler otoyola çıkıp ölmesin onlarda insan. Oto sürücüsü de insan. Önce insanlığımızı hatırlayalım
yorum yaparken lütfen gluteusnuz yerine kafanızı kullanın

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Geri