Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

108+ üstü kilodan 80 kiloya düştüm. (Nasıl mı? Hepsi içeride)

Scudo
Serhat bey merhaba, geçmiş olsun. Arzu ettiğiniz konularda özelden yazarak danışabilirsiniz. Buradan konuya ilgi gösteren arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum.
(Ben endokrinolog değilim, kalp-damar c de akademisyenim).

Her şeyden önce DM neden olduğunu, daha da önemlisi şekerin neden yükseldiğini bilip bilmediğiniz önemli.
Ben konuyu okuyan diğer diğer arkadaşlarım için de kısaca özetleyeyim:
İnsanın yakıtı şekerdir (glikoz). Nasıl kimi araçlar benzin, kimileri mazot, kimileri de elektrik enerjisi ile çalışıyorsa bizim metabolizmamız da, oksijenli ortamda şeker tüketerek gerekli enerjiyi temin eder ve o şekilde çalışır.
Hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için, çok daha önemlisi, yaşamlarını sürdürebilmeleri için şekerin hücre içine girebilmesi gerekir. Şeker de ancak hücre zarı tarafından kabul görürse hücre içine girer ve orada tüketilir.
İşte, şekerin hücre içine girebilmesini sağlayan mediatör- aracı, insülin hormonumuzdur. Bu hormonu pankreasımızda üretiriz.
Eğer dolaşımda yeterince insülin yoksa ya da görevini yapmasına engel bir durum varsa şeker hücrelerimiz tarafından tüketilemez ve -dışardan almaya devam ettiğimiz için- kanda seviyesi yükselir (hiperglisemi).

Yani DM, bir şeker tüketememe - enerji kullanamama durumudur. O nedenle de özellikle de spor yapan kişilerin tamamen şekerden yoksun kalmaları ölümcül (hipoglisemi) olabilir.

Hücrelerimizin bir kısmı kendilerini yenileyebilirlerken (karaciğer, deri, vs) bir kısmı yenileyemez. Malum, beyin ve çevresel sinir dokusu bunlardandır. Yani sinir sisteminde şeker kullanamamaya bağlı hücre ölümlerinin geri dönüşü ne yazık ki yoktur. Böyle bir durumda sonuç olarak kol ve bacaklarımızda duyu kaybı, gözlerimizde görme kaybı (gözler beynin doğrudan uzantısıdırlar) hatta unutkanlık vs olması, böbrek hücre kaybına bağlı böbrek fonksiyon bozuklukları olması-dializ muhtemeldir (diabetik nefropati)..

O nedenle ihtiyacımız olan mediatörler (ki bu işin aslı insülin hormonumuzdur) ve şeker gerekiyorsa hasta tarafından mutlaka alınmalıdır. Her ikisinin de miktarı, dozu uzman hekim tarafından ayarlanmalıdır. Söz konusu durumda "iyi hekim sizi insülinden kurtaran hekim" olmayabilir!
Komplike diyabette insülin kullanmayı gerekli gören endokrinolog sayısı ağırlıktadır.
Sizde de diabetik ayak dediğimiz tedavisi oldukça zorlu bir komplikasyon gelişmiş. Tedavi için içinde endokrinolog, diyetisyen, genel cerrah- ya da KDC, ortopedist, protez laboratuvarı olan merkezlere gereksinim vardır.

Tekrar geçmiş olsun.

Benimde baya fazla kilom vardi.. Kortizon yemek zorunda kaldım.. 2 ayda 23 kilo aldım.. 70 den 93 e çıktım..Sonrasında devam eden aylarda çok kilo aldım bir bisiklet alayım da zayıflayayım dedim. İnanirmisniz 3 ayda 18 ini geri verdim.. 76 kiloyum Şuan ve normal insana benziyorum :) teşekkürler canım bisikletimm..

Sizin gibi azimli insanlarla aynı hobide olmak , büyük mutluluk benim için. İnsanın en büyük savaşı her zaman kendisiyle. Bu savaşı kazanan insanlar her daim örnek oluyor bisikletseverlere ve müstakbel pedalşorlere.

@Max Torque Sevgili arkadaşım şu an durumun nasıl, kilo vermeye devam ediyor musun, yoksa sadece mevcut kilonu korumaya mı çalışıyorsun? Ya da kilo aldın mı?

Yaptığınız paylaşım ve azminiz için sizi tebrik ediyorum. Bende yaklaşık 1. Ayda abur cubur ve asitli içecekleri kesip düzenli bi yürüyüş ve uyku düzeni sayesinde 83kilodan 78 kiloya düştüm. Azimli ve istekliyim :) bisiklete başlayacağım ve kilolara hızla veda edeceğim. Fazla kilosu olan arkadaşlara örnek olacak bi paylaşım tekrar teşekkürler

@Byburak aynı kilodaymısız. Bende 77 kg mı hedefliyorum. Bugun itibariyle 82kg. Durmak yok :)

Bu aralar bende kilo verme çabasındayım. 2 haftada sadece çayımdaki şekeri keserek sanırım 3 kilo verdim. Şu an 96 kiloyum :)İlk amacım 90'ın altına düşmek. Beni kilo verme düşüncesine iten bisiklete bir kez daha bağlandım bu arada...

Vücut olarak sağlıksız bir vücudum yok adeleli ve atikim fakat biraz kilom eksik gibi (188 boy 72 kg) günde 4 öğün (4ana öğün yemek en sağlamından) yememe rağmen çok zor kilo alıyorum bunun sebebi ne olabilir ne yapmam gerekiyor?
Edit: Nazar değdirmeyin lütfen

@Max Torque Öncelikle azmini kutlarım, eğlenceli anlatım tarzından dolayıda teşekkür ederim. Çok faydalı olacak bilgiler vermişsin. bu işte zor olan disipline olabilmek olsa gerek. bende 1.72 boy 90 kiloyum bisiklete binmeye de uzun bir aradan sonra bu yaz tekrar başlıyorum. Yazdığın bilgileri değerlendireceğim. tekrar tebrik ederim başarılar.

@metalikfb
Haftada 3 gün ağırlık çalışması yap.Tek öğün o da akşam olacak şekilde beslen kahvaltı yapma öğlen şekerli atıştırmalıklarla geçiştir.Ha birde wc yi az kullan

@metalikfb

Yaşın çok genç olduğu için kilo almıyorsun. 10 sene sonra aynı tempoda yemeye devam edersen ve spor yapmazsan yavaş yavaş yağlandığını göreceksin.

4 öğün gereksiz ve fazla. 3 öğüne inip sağlıklı beslenmelisin. Sağlıklı beslenme çok geniş bir ifade ama ne olduğunu bulup ona göre beslenmelisin.

Ben yazın bisiklet sürerek 81 kilodan 73 kiloya dustum 8 kilo verdim şimdi ise kışın bisiklet suremedigim için tekrar aynı 8 kiloyu aldim yine 81 kiloyum..Havaların iyileşmesini bekliyorum..

@yunus çırak

Kilo verip almalar iyi değil. Verdiğiniz kiloları almamak için spor yapmadığınız dönemlerde yediklerinizi ve miktarlarını gözden geçirmek lazım. Çünkü bir yerde sonra artık veremez hale gelirsiniz.

hem kendin hemde bisikletin artık büyük bir yükten kurtuldu :D Hayırlı uğurlu olsun....

ocak şubat mart boyunca hiç pedallamadım desem yeridir, bu da bana kilo olarak geri döndü tabi..
pazar günü saatlerin ileri alınmasıyla ben de diyete başladım, yani spor öncesi ısınma turları gibi birşey..
havalar biraz kırılsın diye bekliyorum..

sonra aynen pedalingen :D

@Türka¥
Pedallamak için enfes günler yaşıyoruz.. Kaçırmayın

benim karaciğer de hücre yenileyememesi mevcut ,böbrekte de kistik sıkıntılar var ,belki de nedeni budur . :) bayağı bir süredir bisiklete binmekten çekinir oldum :) bilgilendirme için ayrıca teşekkürler Hocam

Geri