Scudo Sports

170km (+- 10km) Yol katlanabilir bisikletle gidilir mi?

(link) Arkadaşın bisikleti bundandı heralde

Scudo
@can akıncılar
Ferhat abının bu konu hakkında soyle bir sozu var .Sızınle de paylasmak ıstedım .Pesınen soylıyeyım herhangı bır tartısma cıkarma gayem yoktur :) ''Bisikletin üzerindeki en önemli donanım İnsandır,kendini geliştirmeden donanım yükselten sadece ahmaktır. '' Mesaj alınmıstır herhalde :) Arkadasa gelırsek de burada yazılan yorumların coguna bakıpta karar vermesın.Bazı ınsanlar kendılerının yapamadıgı ,basarılı olamadıkları konularda baskalarının da yapamayagını soyler. Arkadasımız isterse yapar ve yapmalıdır da.Oncesınde de kendısını tanımalı ,yapabıleceklerını,gıdebılecegı mesafeyı antrenman yaparak ogrenmelıdır. 35 40 Km ortalama yapan arkadasımıza gelırsek herhangı bir mesafe belırtmemiş.Turunun mesafesını bılmedıgımız ıcın de ben yorum yapılmasına sıcak bakmıyorum.Kımıne gore uzun tur 50 kmdır ,kımıne gore 150 ,200 km.Cıkardıgı ortalamada ımkansız bır ortalama degıl.Aramızda haftanın 5 gunu 160 km yapan arkadaslar vardır belkı . :confused: Tek basına da 35 ustu ortalama cıkartıyorlar ve pro takımda da degıller. ;) Velhasıl guzel bır tur haberı beklıyoruz :)

baktın olmuyor zaten katlanır bisikletin var yarı yolda otobüse atlar gidersin

• Beğen
Tepkiler: gok
Arkadaşlar bütün cevaplar için çok teşekkür ederim çok faydalı oldular.
Bisikletim b'Twin tilt 700. Donanım olarak güzel bir bisiklet. Fakat ben kondisyonsuzum tabiki. Bu yüzden önce hafta sonları kendimi denemek için kısa turlar yapacağım. Kendimden emin olana kadar deneme yapmam lazım. Daha sonra cesaret edebilirim. Zaten afyon ısparta yolu düz değil fakat baya yokuş var bisikleti salladığım gibi kayar giderim. Biraz zaman var. Saha bisikletim gelmedi bile :D aceleci olmaya gerek yok. Ha yol bisikleti alsaydım kesin cesaret ederdim ama katlanır bisiklet nasıl birşey hiç bilmiyorum :) umarım başarırım ve insanlara ilham kaynağı olurum :)

Kondisyonsuz bir kişi o yolu yapması çok zor iki günde ancak gidersin yoksa yolda açlıktan yada tükenmişlikden bayılıp kalabilirsin . Murat B. nin dediği gibi sporcular bile 35-40 arası ortalama hızı ancak yapabiliyorlar. Ayrıca grup içerisinde bir sürüşle ve enerjilerini koruyarak. Yokuşlar vs. yolun durum falan hiç o konulara girmeden bunlar söylenebilir.

@Hasan SAYLIK

Evet ben baya havadan uçmuşum. Herhalde saatte 20km ile giderim ben :D molalarla birlikte 12-13 saati bulur :) ama asıl amacım böyle uzun seyahat değil zaten. Şehir içi ve okula git gel. Koca bisiklete gerek yok yani

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Afyonu işini unutun yokuşlar varsa birde tadından yenmez ama antrenmanlı kişi için geçerli bu :) Şehir içi takılın ,gezin kondisyonunuz gitgide artırmaya bakın. Afyona sabaha karşı çıksanız yazın akşama doğru ancak varrırsınız. Birde hidasyon olayı var en az 10 litre su kaybı olur onu da bir şekilde yolda almanız lazım. Enerji de ayrı bir dert kaslardaki glikojen eksildikçe karaciğerden almaya başlayacaktır oda tükenince zaten siz tükenmiş olursunuz. Ama kondisyon önce bitmezse tabi. İyi bir yokuşta hızınınz 20 km olması çok zor 12-13 civarı çıkarsınız % 6-7 eğimli yolları.

Acaba diyorum siparişi ital edip büyük bisiklet mi alayım. Düşündürdünüz beni.

@Hasan SAYLIK
Ben bi önce kondisyon yapayım tabi bu bisikletle ne kadar yapılır bilmiyorum. Uzun yol yapmasamda olur. Şehir içine sıkıldıkça gideyim bisikletle dolanayım okula giderken işimi görsün ne bileyim bakkal falan uzakda oralara binip gideyim yeter bana :D

Arkadaş sanki trollüyormuş gibi geldi ama yapılacak en mantıklı iş vira bismillah deyip yola çıkmak(yanınızda mutlaka para olsun). Bittim deyince de otobüse atlayıp kalan yolu otobüsle tamamlamak.

@Ebubekir
Ferhat abi yarışlara katılıyor,Ben şuana kadar yarışı ciddiye almayanları saymaz isem ki bunlar belediyenin mahalli yarışlarında olur federasyon yarışlarında donanımları alt seviye olan görmedim hadi gördüklerimde Belediyesi yada sponsoru destek olmayanlar,şahsi boyutuda var ki bazı yarışçılar ruble alamıyor düşünün ruble bisikletçide eski kasetlerden sökülme sağlam kalmış dişlilerle ruble toplanıp yarışa giriyorsunuz ki yarışta atma sekme yapmıyacağı belli değil.Bir yarışta da kaza yapan arkadaşımı tam finish çizgisinde kaldırdık adam kalkar kalkmaz bisikletinin yanına gitti bende bir şey yok parça kırıldı mı zorla aldım demişti..Forumda Çin Parçalarıyla Çelik Kadroyla tur yapanlarıda gördüm,dünyada çoğu turcu tipine bakmadığımız bisikletlerle yol alıyor..Ama bir çoğuda Xt Sistemli Rohlof sistemli bisikletlerle yol alıyor.Bunlar Sağlamlığı düşünerek yola çıkıyor diğerleri pazarda bulurum mantığıyla hareket ediyor.Sonra forumda hiç bir şey olmadı boş yere para harcamaya değmez diye laf yaptılar.Hiç bir parçanın garantisi yok sonuçta mekanik belli bir zamandan sonra görevini tamamlıyacak ama daha iyisiyle gitmek varken....Xtr Dayanıksız derler üst seviye sağlamlıktan ödün verir dediler Gürkan Genç 30000 km yi geçkin yol yaptı..Şurda 8'li yada 9'lu sistem bir kere aldığınız zaman en alt modeli de olsa zaten çook uzun yıllar binersiniz ki 10 yıldır acera kullanan tanıdığım var...Tabi kondisyon önemli molalarda uzun yolda ama ben çoğu bisiklet sürücüsünde bi yapamamazlık görüyorum turlara gelirler en arkadan zaman kaybı,daha önceden bisikleti yeni alıp tura katılan çok kişiyle tanıştım hatta ben ilk bisikleti aldığımda 3 sene önce benim için yada bir çok kişi için sağlam diyebilieceğim %9-13 eğimli yola gittim ama arkada kalmadım daha önceden evet bisiklet kullandım ama bu kadar dik yerlerde uzun tırmanış yapmamıştım...Zamanında Doğuda görev yapmış Komutanımız askerlerin çok yürümesi ile ilgili Güçlerinin farkında değillerdi biz onlara dayanma sınırlarını gösteriyorduk gibisinden bir açıklama yapmıştı işin özü ne kadar azim gösterirsen o kadar iyi...Türkiye'de Torpilin geçmediği nadir yerlerden biride bisiklet sektörü,ne kadar çalışırsan o kadar iyi Ferhat Abiye Katılıyorum Katılmadıklarımın Yanında:D

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
O bisikletle gidilmez kondisyonsuzsan hiç gidilmez.Bence güzel bir tur ya da yol bisikleti arastir keyfini çikara çikara git gel :)

katlanır bisikletle ortalama 15-16 km olur bence. sen çık bir 30-40 km yap bisikletinle kendini tanı bisikletini tanı ondan sonra hesaplamaları yapar yola koyulursun.

• Beğen
Tepkiler: Ahmtgrgz
@Recep-Şahin

Trollemek? :) Alakası yok hocam. Siparişimi verdim. Aslında aklımdaki fikir şuydu; kız arkadaşlımla yanımıza çantalarımızı alıp, mola vere vere heryeri gezmek. Tabi bunlar genelde hep hayalde kalır. Bende belki buradan cesaret alırım, cesaretin yanında da önemli bilgiler edinirim diye açtım bu konuyu. Tabiki bu tarz şeyler için çok ama çok erken. Alır almaz yola çıkacak halim yok. Geçen sene 10yıllık çok eski ve kalitesiz bir bisikletim vardı. 1 ay ona bindim. 1 ayda bozuldu zaten. Pedala bassam zor gidiyordu. Bununla 7 km yi 25dk da falan gidiyordum. Yuvarlasak 30dk olsun. İyi bir bisikletle eminim o yolu 15dk da giderim. Bahsettim yol tabi full düz yoldu. Şehir merkezine gidip gelmem toplam 15 km falan tutuyordu. O yorucu bisikletle bile çok fena yorulmuyordum ama bacak kaslarım öyle sızlıyordu ki pantolon patlayacak gibi hissediyordum. Beni yormayacak bisikletle çok rahat günde 30km falan yaparım. Fakat 170km çok ciddi bir rakam. Mesafe uzun. Yollar adam akıllı değil. Sürekli kıvrak yollar var. Tehlikeli yollarda var. Yolun yarısını %20 eğilimli bir yokuşu çıkarcasına gidiyorsunuz, geri kalan yarısı da %40 eğimli bir yokuş iner gibi. O yüzden yolun yarısını aşsam gerisi kolay gibi geliyor. Fakat kondisyon olmayışı, yolda gereken su ve yeme ihtiyacı vs. bunlar büyük sorun. O yüzden önce bir kendimi denemem gerekiyor. Okul bittikten sonra deneyebilirim belki uzun yolu :)

Ayrıca aklımdaki diğer şeyde oydu. Eğer çok yoruldum dersem bir çok otobüs durak noktası var. Oralarda 20tl falan verdiğin zaman götürüyorlar. Hiç olmadı öyle giderim yani. Yanımda elbete param olacak. Zaten amacım benim hemen gitmek değil. gerekirse akşam varayım oraya. Çok karanlığa kalırsam biraz tehlikeli yollar dar çünkü. Sabah 6 da çıksam mesela hava kararmadan orada olmam gerekir. Tek başınada çekilmez gibime geliyor. Canım sıkılır. Destek falan ararım: D

@Onur İlker Gündoğdu Yol bisikleti düşündüm fakat okula giderken o bisiklet harap olur. Okulda da bisikletimi bağlamak istemiyorum. Millet bisikletin üstündeki parçaları çarpmaya çalışıyor, hırsız kaynıyor etraf...

@hyigitguney

Dediğinize katılıyorum. Tabi önce bisikleti bir tanımak lazım. Bana hareket olsun spor olsun oda yeter. Kondisyon anlamında yeterli derecede gelişirsem bir tanede yol bisikleti alırım onunla çıkarım yola :)

fikir vermesi için söylüyorum üç yıldır şehirlerarası, bazen bir kaç haftalık turlar yapıyorum, onun öncesinde de çocukluktan beri bisikletten hiç inmedim. bu durumda bile şu an önümde 180km yol olsa onu direk iki güne yayarım, o yol bir günde de alınır fakat keyif alınmaz. kondisyonunuz yoksa hiç bulaşmayın kendinizi bahara ve yaza hazırlayın. :)

@aliburak

Teşekkür ederim faydalı bir bilgi oldu benim için :) Yaza erteledim bu sevdayı :)

Aha Ispartada bir bisikletçi :) Benimde aklımda epeydir Afyona gitmek ama o yol çok rüzgar alıyor, yapamayacğımdan değil ama rüzgarın sinirimi bozacağından gitmedim daha. Ispartada kalcaksan uzun bir süre muhakkak yol bisikleti almalısın. Şu anki kondisyounla ve katlanır bisikletle çıkarsan eğer yola keçiborluya varmadan pes edebilirsin :)

Uzun turlar, özellikle koşullara alışkın olmayanlar için yazın planlamalı gün avantajından (sıcaklara dikkat). Katlanır bisikletinin sorun olacağını sanmam, tam da o güzergahlarda katlanır bisikleti ile tur yapmış bir arkadaşın bol fotolu çok güzel bir blog yazısını okumuştum ama adı şimdi aklımda kalmadı. Özetle olur Hatta katlanır bisiklet, gerektiğinden otobüse atma avantajı açısından iyi bile olur. Sizin tur 2 gün gidiş alır tahimini; gecesinde uygun bir konaklama şart.

Ama öncesinde bol bol çalışıp mesafeyi kademeli artırarak mevcut limitleri zorlamak lazım. Sonra özellikle farklı eğim yüzdelerindeki yokuşlara girerek oradaki performansınıza bakmak. Mutlaka zorlayacaktır. Hele şehirlerarası yolda uzun süren tırmanışları tamamlamak gerçekten kolay değil. Buralarda hızınız 10 kmh altına bile iner. Bunları aşmak için kardiyovasküler performansı artırıcı antrenmanlar yapmak böyle bir tura hazırlık anlamında önemli.

Bence şimdiden hazırlık çalışmalarınıa başlayın ve böyle bir fikriniz varsa da uygulayın naçizane. Tabii iyi planlayın, baktınız herşeye rağmen yolda "şiştiniz", otobüse atlar devam edersiniz. İlerde en azından keşke yapsaydım demezsiniz.

@Samet Koç

Orası kesin :D Katlanır bisiklet bana yeter şimdilik. Uzun yollar için daha çook çalışmam gerekir. Öncelikle kilo verip, kaslarımı güçlendirmem gerekiyor. Kondisyonda şart tabiki. Sonra belki ilerde yol bisikleti alırım. Belki de btwin tilt 700'üm ile denerim :)

@Kurtuluş E.

Teşekkür ederim. Çok iyi anladım artık. Konaklama konusunda uygun bir yer var mı bilmiyorum ama gideceğim zaman buna uygun bir yol planı çizerim artık.

Yol bisikleti ile kondüsyonlu olduğum bir zamanda antrenman yapmıştım. 160 km'de 30,4 ortalama ancak çıktı. Ufak bir mola ile 5 buçuk saat gibi bir zamanda bitirmiştim. Gelgelelim senin yoluna yolun durumunu bilmiyorum ama katlanır bisiklet ile kondüsyonsuz bir kişi molalar ile birlikte 170 km'lik bir yolu 10 saatten aşağı alamaz ve bir sonraki güne bitkin bir şekilde uyanır. Ama bisikleti seviyorsan 10 saat kısa bir zamandır, yorgunluk ise sıradan :)

En uzun yolum 20kg yükle ortalama 17kg hızla 200kmydi. Molalarla birlikte 1 gün sürdü uyumadan. Tur bisikletine benzer rahat bir bisikletim olmasına rağmen. Git bence iyi tecrübe olacak ama yalnız git.

Geri