Scudo Sports

170km (+- 10km) Yol katlanabilir bisikletle gidilir mi?

ortalama 35-40 diyenlere sormak lazim acaba kac saat boyunca ortalama o hizda gidiyorlar . hangi km saati ile olcuyorlar . yarislarda dahi o ortalama yoktur 20-25 km/h arasini 4 5 saat boyunca yapabilirsne ne ala . ama sen 15-20km/h olarak hesapla aralarda mola vereceksin onlarida hesaba kat iste o yuzden 170km yi en az 12 saatte ki zaten sabah cikarsan aksama donersin baktin olmadi cok yoruldun atlarsin otobuse katlanir bisiklet zaten kimse bi sey demez :)

(link) velodromda yeni rekor 52km/h 40km/h ustune cikanlar hic durmasin velodroma katilsinlar

• Beğen
Tepkiler: Orhan57
Scudo
GHOST özelliği olan bir bisiklet bilgisayarı (km. saati yani) alın ve her gün kendinizle yarışın. Bir tur mesafesi belirleyin. Örneğin 10 km. Normal tempo ile bu mesafeyi alın. Sonra GHOST modu ile bu süreyi ve hızı geçmeye çalışın. Yapacağınız 10 deneme sonrasında kendi kapasitenizi öğreneceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmtgrgz
Gerçekleri konuşmanın bir sakıncası yoktur. Spor içinde insan biliminin olduğu bir alandır. Bu alanda hırs, inanç, mental sertlikte yer alır. Bunlardan bahsetmiyorum. Her inançlı sporcu yarış kazanmıyor bunu biliyorsuınuz bunların yanında antrenman,beslenme şekli, uyku düzeni,masaj vs. hepsi var. Biz arkadaşı vazgeçirmek istemiyoruz sadece yola çıkıp bayılmaması için gecenin ortasında orman ortasında kalmaması için uyarıda buluınuyoruz.
Unutmayalım spor içinde insanın yer aldığı bir bilimdir. Yani hadi bismillah diyerek 170 km biteceğini sanmayalım.

@Behram Belek

@Özgür Türker

@muratto

@Murat Semiz

@M.Ozkul

Yorumlarınız için çook teşekkürler benim için çok faydalı oldu inanın. Söylediklerinizi dikkate alacağım.

@Hasan SAYLIK

Kesinlikle katılıyorum, polyannacılığa gerek yok zaten gerçekleri söylemek hayati önem taşıyor. Bütün herkese teşekkür ederim :)

Katlanabilir Bisiklet ile Uzun Tur (Fotoğraf) - BisikletForum

Forumdan biri dahon ile asya turuna çıkmıştı, türkiyeden çıkmadan kadro çatlamıştı, sponsor bir öğrenci yurdunun verdiği bir bisiklet ile tura devam etmişti filan, linkini bulamadım ama ararsanız o turun hikayesi de bulabilirsiniz.

Hımbıl bir bisikletli olarak (1.82 boy / 100 kiloyum ) o yolu tek günde yapmanı tavsiye etmem, çok kasarsan yapabilirsin o ayrı ama zevk alamazsın. Bu forumda oldukça hızlı arkadaşlar var farkettiğin üzere ama hız=zevk denklemi herkes için geçerli değil. 10-15 km arası ortalama ile ne kendini ne de bisikletini zorlamadan 2 günde rahat rahat git, bol bol mola ver, foto çek, doğanın ve bisiklete binmenin tadını çıkar :)

• Beğen
katlanır bisikletle o iş biraz zor olur, duyduğum kadarıyla ayakta rahat sürülemiyormuş. sert yokuşlarda ayağa da kalkamazsın. amacın şehirlerarası antrenman yapmaksa eğer yol yada şehir hatta mtb yle yapman daha doğru olur.

• Beğen
@ArdaE

Çok teşekkürler. Benimde sizden aşağı kalır yanım yok. Bende 93 kg olmuşum. Şuan için zaten hayal. Yaza kadar kondisyon çalışacağım. Zaten okuldan dolayı memlekete henüz gitmeyeceğim. O zamana kadar kondisyon çalışırım. Acele etme gibi bir derdim yok. 1 günde gitmeliyim diye düşüncem de yok. Afyon değilde antalyaya gitmeyi düşünüyorum hem daha kısa hemde güzel bir şehre gitmiş olurum, şehride turlarım. Kız arkadaşımı ikna edersem uzun çalışmalar sonucu beraber gideriz diye düşünüyorum. Herkes yalnız git diyor ama sebebini anlamadım :)

@Angel

Öğrenci olduğum için hangi şehirde yaşayacağım belli olana dek bu tarz bisiklet almayacağım. Taşıması ölüm gibi gelecek bana. Son senem zaten 6 ay sonra mezunum. Ondan sonra bakacağım o duruma :)

@Ahmtgrgz

Kiminle gidersen git (kız arkadaş, kardeş, arkadaş) bu işe senin kadar hevesli olması ve senin temponda gitmesi gerekiyor, bu her zaman mümkün olmuyor. Senden fit ve hevesli ise sen onu yavaşlatıyorsun tersi ise o seni. Epey yorucu bir spor olduğu için de kimseye (özellikle kız arkadaşına) ısrar etmemen daha iyi. Sonra tur sonunda ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekebilir :)

Bir de söz konusu şehirlerarası yol olunca güvenlik mevzusu da var.

Ancak tam da dediğin gibi yapan arkadaşlarım var. Ailecek beraber kısa sahil turları ile alıştırma yapıp sonunda İzmir Çeşme turlarına çıktılar. İmkansız değil yani.

(link)

Profesyonel bir bisikletçinin iyi performanslı bir sürüşü..150 km yi 5 saat neredeyse durmadan kat etmiş. Hem idmansız hemde katlanır bisiklet ile duruşlarla beraber 10 saat olarak düşünmek lazım.. Ayrıca idmansız olduğunuz için tamamlayamama durumunuz çok yüksek gözüküyor..

@ArdaE

Güvenlik derken ısparta-antalya yolunda herhangi bir güvenlik sorunu yaşar mıyım acaba? Kız arkadaşım dediğim 5 yıllık sevgilim hocam detay girmeye gerek görmediğim için öyle diyorum :D

Ya acelemiz yok mesela yolun yarısını gideriz 1 günde bir yerde mola veririz kalırız ertesi gün de yolu tamamlarız. Tabi kondisyon gerekiyor....

@tzeybek

Teşekkür ederim. 150km 5 saatte süper. Benim için 150km en az 20 saattir bence.

İşin aslı şu. Ben yarış yapmayacağım zaten. Geze geze yavaş yavaş gideceğim. Bir yerde oturup yemek yerim, çay içerim. Güzel bir yerde durup fotoğraf çekerim. Geze geze. Baktım hava kararacak ona göre ayarlayarak bir yerde konaklarım falan. Isparta-antalya yolunda bunları yapmaya olanak var zaten. 2 günde rahat gidilir diye düşünüyorumm :):)

Geçen yıl Çanakkale Şehitlerini Anma Turu'nda Tern D8 ile 90 km yaptım. Çok rüzgarlı bir gündü ve iflahım kesilmişti. Fotoğraf o turdandır..10001446_10152249266926832_2091177852526941269_n.jpg

• Beğen
@M.Cevat Bayhan

Çok güzel. Peki kaç saat sürdü? Yarın bisikletim gelirse eğer bende bir yol denemesi yapacağım. Git gel toplam 20km falan bir deneyeceğim bakalım ne kadar sürede gideceğim.

@KuzuBoyz

Yokuş aşağı gidiyor sanırım. Rüzgar ne taraftan esiyor acaba. Ters yönde esiyor gibi geldi. Bu bisikletler baya pahalı. Tekerleri de yol tekeri gibi ince. Benimkininki bu kadar ince değil sanırım.

Katlanır bisikletle yapılabilen en yüksek hızı arıyordum, bu videoya denk geldim. Yani maksimum neler yapıabiliyor diye. Hızı etkileyen çok faktör var.

Konusu daha teknik olarak yukarıda yazılmış olan kişinin performansı durumu da var. Uzun turlarda yapılan plana sadık kalmak ciddi bir iş. Geze toza gitmekten farklı. Ben İstanbul'da Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Denizotobüsü iskelesi arasındaki yürüyüş yolunda (5 km.) kendimi deniyorum. Geze-toza tempo ile 14 km. ortalama yapıyorum. Bir gün şunu deneyeceğim: Normal tempom ile sabah 06:00 da başlayıp akşam 18:00'de bitireceğim. Arada molalar olacak. Katedeceğim mesafe ve zaman benim düz ve trafiksiz yoldaki performansımı gösterecek. Bugün 7 km.lik işe gidiş yolculuğu yaptım, sadece sırt çantası ile (2-3 kg.) iflahım kesildi. Sörf antrenörü bir tanıdığıma durumu söyledim. Aerobik ve anaerobik durumdan bahsetti. Anaerobik açıdan çok zayıfım ve bu yüzden ani hızlanmalarda hemen bitiyorum ama normal tempoda yorulduğumu dahi hissetmiyorum. Ben aynı zamanda stand up paddle (kürek sörfü) yapıyorum. Cadebostan sahilden çıkıp adaların etrafını hiç durmadan dönebiliyorum. Ama 100 mt maksimum güç ile kürek çekince 2 saat kendime gelemiyorum. İşin bir de bu yünü var.

Kısacası büyük tur yapanların bisiklet donanımına bakıp karar vermek çok doğru değil.

@KuzuBoyz

Evet en önemli donanım biziz. Kondisyon olduğu sürece gidilir. Açıkcası yavaş yavaş gittikten sonra zaten herkes gider. Önemli olanda hemen bitirmek değil ki. Geze geze gitmek daha güzel. Yarış yapmıyoruz sonuçta tadını çıkartmak lazım. Tek derdim gecenin karanlığına kalmamak. Karanlık yerlerde kaybolmak iyi olmaz. Çok kararacak gibi olursa hava hemen bir otobüs dinlenme tesisine ulaşıp, bisikleti katlayıp otobüse atlamak gerekir :)

Şehitlere saygı turu performans turu değildi. Molalar, yemek arası ve şehitlikte katılım belgeleri falan dağıtıldığı için 10:00 gibi başlayan tur akşam 18:00 gibi bitti...

@Ahmtgrgz

Şehitlere saygı turu performans turu değildi. Molalar, yemek arası ve şehitlikte katılım belgeleri falan dağıtıldığı için 10:00 gibi başlayan tur akşam 18:00 gibi bitti...

• Beğen
Yapılamaz diyerek hevesini kırmak istemem. İstersen herşey olur. Fakat birde kondusyon diye bir hakikat var o hiç göz ardı edilecek bir şey değil. Zihinsel olarak ne kadar hazır olursan ol en ufak fiziksel bir sıkıntı anında her şey bir dakikada değişip hakikati tersten görebiliyorsun.

@Ahmtgrgz

dostum yürüyerek dünya barışı isteyenler varken senin bu isteğine "cahil cesareti" şüphesi düşürmen üzücü bir durum olur. gideceğin yerlerde konaklama yerleri seçmeye çalış. yol üzerinde bulunan forum üyeleri belki yardımcı da olabilir belki. ayrıca katlanır bisikletin de epey avantaji olur. düşünsene katlanıyor :D iyi bir bakım yaptır birkaç yedek parça ve kondisyonunu da sağlama alıp çık yola.

• Beğen
Geri